Balatonmeer

Hongarije heeft zich de afgelopen jaren steeds verder ontwikkeld tot een toeristisch vakantieland. Zeker Boedapest en het Balatonmeer zijn parels om te ontdekken. Tijdens deze fiets- en cultuurvakantie combineren we een bezoek aan de hoofdstad met 5 dagen fietsen aan het grootste meer van Midden-Europa (600 km²). We rijden aan een heel rustig tempo waar- bij de tochten 50 tot 80 km lang zijn. de parcours zijn overwegend vlak en soms licht glooiend. een lokale gids en een volgwagen begeleiden ons. We genieten onderweg volop van de schitterende omgeving en stoppen regelmatig om een bezoekje te brengen aan typische winkeltjes, het kasteel van keszthely, … Mogelijkheid om een e-bike te huren.

Dagprogramma

Meer informatie vindt u ook via volgende link.

Dag 1
Vlucht naar Boedapest. Transfer naar Hotel Annabella*** in Balatonfüred, de oudste en meest prestigieuze vakantiebestemming aan het Balatonmeer. Het is er heerlijk wandelen langs de boulevard met 100-jarige lindebomen die heerlijke geuren verspreiden.

Dag 2
We fietsen naar het schiereiland Tihany. Blikvanger is de abdijkerk uit de 18de eeuw (optioneel te bezoeken). Lunch in een lokaal restaurant. Een wandeling rond de kerk biedt een prachtig uitzicht over het meer. Het dorpje is één openluchtmuseum. Vrije tijd. Afstand: 52 km (heuvelachtig)

Dag 3
Vandaag brengt de fietstocht ons naar het oude stadje Veszprém, langs Balatonalmádi. De belangrijkste bezienswaardigheid is de Burchtwijk met het barokke Bisschoppelijk Paleis (eind 18de eeuw), de kathedraal, de Gisela- kapel (vnl. 13de eeuw) en de ruïnes van de St. Georgiuskapel. Ook een bezoek aan het Leninpark in het zuiden van de stad is zeker de moeite waard. Lunch. Terugrit door een schilderachtig landschap.Afstand: 62 km (heuvelachtig). ’s Avonds nemen we afscheid van ons hotel met een diner aan de boord van het meer.

Dag 4
Vandaag gaat het met de fiets naar Hotel Ovit *** in Keszthely (zowat 80 km, licht heuvelachtig). Lunch onderweg.

Dag 5
We fietsen naar ‘Klein-Balaton’ en genieten van het wonder- mooie natuurpark rondom (en optioneel van een natuurmuseum). Heerlijke lunch op basis van lokale specialiteiten. Op de terugweg passeren we het kuurplaatsje Héviz. Al meer dan 2000 jaren kent de mensheid de weldoende werking van het thermale water. We houden tenslotte ook halt aan het kasteel van Kestzhely.Afstand: 55 km (± vlak).

Dag 6
We fietsen naar Badacsony waar we lunchen. Op onze terugweg naar het hotel hebben we aan de kasteelruïne een mooi uitzicht over het hele Balatonmeer, de wijngaarden op de heuvels en de andere dorpen in de omgeving. Afstand 70km (vlak tot lichtglooiend)

Dag 7
Vlak na het ontbijt transfer naar Boedapest. De ‘Koningin van de Donau’ is niet alleen het bruisende hart van Hongarije, maar ook één van de mooiste steden van Europa. Gezellige koffiehuizen, rijke architectuur en Unesco werelderfgoed wisselen elkaar af. We kuieren langs de oevers van de Donau en nemen de authentieke sfeer van Boedapest helemaal in ons op. Transfer naar de luchthaven. Terugvlucht.

Toeslagen

Toeslag niet-leden kwb & Pasar : € 25,00 p.p.
Toeslag singlekamer € 135,00

Inbegrepen

Vluchten heen/terug
Transfers volgens programma
6 overnachtingen in halfpension, 6x lunch
Fietshuur (gewone citybike) inclusief helm
Deelnemersbrochure
Lokale gids en volgwagen
Nederlandstalige reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Overige lunches
Inkomgelden
Eventuele toeristentaksen ter plaatse aan de hotelreceptie betalen
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
E-bike toeslag (€ 40,00)

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers : 14 personen

Fietsniveau

Voor wie graag fietst (recreafiets of e-bike) en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen. We fietsen gemiddeld tussen de 15 à 17 km/u en leggen dagelijks tussen de 40 en 70 kilometers af. Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en licht hellingspercentage.

Oefentochten

Voor wie ingeschreven is voor een meerdaagse recreatieve of sportieve fietsvakantie van Govaka & Pasar tijdens de zomer van 2019 organiseren we in het voorjaar drie fietsoefentochten.
Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten.
Voor sportieve fietsers (wielertoeristen) is het deelnemen aan minstens 1 oefentocht verplicht. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor accommodatie, ontbijt en de organisatie gedekt.

Ga je mee op ons 3-daagse oefenweekend naar Mont Saint Aubert dan boek je dit weekend via www.govaka.be. Prijs vanaf €199 per persoon. Volgende oefentochten staan gepland in 2019:
• oefentocht in Laakdal op Paasmaandag 22 april 2019
• oefentocht in Wakken op zaterdag 18 mei 2019
• 3-daagse Mont Saint Aubert van 24 t.e.m. 26 mei 2019 met oefentocht op zaterdag 25 mei 2019

Bagagevoorschriften

We vliegen met Brussels Airlines naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 12 kilo.
• Ruimbagage: je mag 1 stuk ruimbagage (max 23 kg) meenemen. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L+B+H).
• Overgewicht/oversize: eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Hongarije betaal je met de Hongaarse Forint Ft
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Hongarije kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Dag 1: Hotel Annabella*** superior in Balatonfüred

Het hotel bevindt zich pal op de promenade aan het Balatonmeer. Van daaruit is het amper een kilometer tot het stadje met onderweg heel wat terrasjes. Laat ons hopen dat het weer er ook naar is. Het hotel telt 384 kamers met balkon en minibar. Voorzieningen: binnen- en buitenzwembad, sauna. Wifi in de publieke ruimtes. | Website hotel: www.danubiushotels.com

Dag 4: Hotel Ovit*** superior in Keszthely

Dit kleinschalige hotel telt 20 kamers en 7 appartementen die alle beschikken over airco en een balkon. Het is rustig gelegen op zo’n 2 km van het Balatonmeer en op 4 km van het toeristisch zeer gekende Heviz, bekend omwille van de helende werking van het water in het gelijknamige meer. Voorzieningen: biljart, tafeltennis, fitness, petanque, sauna, buitenzwembad met jacuzzi, wifi. | Website hotel: http://www.hotelovit.hu/en/

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord