U bevindt zich hier: Home/Italië/Meer van Bolsena

Bolsena Meer (Etrusken, Italië)

De Etrusken behoren tot één van de meest fascinerende culturen uit de geschiedenis. Zij waren een hoog ontwikkeld en zeer kunstzinnig volk. De Etruskische invloed is nog terug te zien in godsdienst en architectuur. Ze geloofden in een leven na de dood en dit is terug te vinden in de prachtig gedecoreerde grafkamers in Tarquinia en verschillende musea. Vooral rondom het meer van Bolsena valt heel wat te ontdekken.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1: ( L, A ) Rome/Bolsena meer.
Aankomst op de luchthaven van Rome, ontmoeting met onze assistentie en transfer naar het hotel gelegen aan het Meer van Bolsena, het grootste vulkanische meer van Europa. Middagmaal in het hotel en namiddag wandeling door Bolsena met bezichtiging aan de kloosterkerk. Welkomdrank, diner en overnachting.

Dag 2: (O, L, A) Viterbo – Bomarzo.
Na het ontbijt, vertrek naar Viterbo, de hoofdstad van de gelijknamige provincie van Noord Lazio en gelegen in een overwegend heuvelachtig landschap. We maken een stadswandeling, middagmaal in restaurant. In de namiddag bezoeken we nog Bomarzo gelegen op korte afstand van Viterbo. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 3: (O, L, A) Orvieto.
Voormiddag vrij ter beschikking. Middagmaal in het hotel. In de namiddag bezoeken we Orvieto, prachtig gelegen op een enorme rots van tuf met schitterend panorama over de stree. We bezoeken de imposante gotische Duomo. Terugkeer naar het hotel voor avondmaal en overnachting.

Dag 4: (O, L, A) Na het ontbijt vertrekken we naar Tarquinia, parel van de kust van de Maremma van Lazio. Lunch in een restaurant. We bezoeken het Nationaal Museum van Tarquinia. Tijd ter beschikking voor een terrasje, shopping. Terugkeer naar het hotel voor het avondmaal en overnachting.

Dag 5: (O, L, A) Civita di Bagnoregio – Bolsena.
Na het ontbijt vertrek naar Civita di Bagnoregio. De Cività di Bagnoregio is sprookjesachtig gelegen op een tufstenen plateau. Middagmaal in restaurant en in de namiddag terugkeer naar Bolsena. Diner en overnachting.

Dag 6: (O, L, A) Tuscania – Bolsena.
Na het ontbijt vertrek naar Tuscania één van de belangrijkste Etruskische steden. Na het bezoek middagmaal in restaurant. Terugkeer naar het Meer van Bolsena waar we een rondrit maken langs dorpjes zoals Capodimonte, Marta het kleine Venetië van het meer en Montefiascone. We maken tevens een kleine wandeling in Bolsena met zijn klein, gracieus en levendige haven, met het Kasteel van Monaldeschi met een prachtig uitzicht over het meer en interessante ambachtelijke werkplaatsen. Vrije tijd ter beschikking voor een terrasje. Terugkeer naar het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: (O, L, A) Sovana en Pitigliano.
Na het ontbijt rijden we naar het tufstenen bergdorpje Sovana waar we teruggaan in de tijd en o.a. de Tomba Ildebranda bezoeken in het Parco Archeologico Citta del Tufo. We rijden verder naar het spectaculair gelegen Pitigliano, een stadje met een Etruskische oorsprong en met een Joods Ghetto. Middagmaal in restaurant. Wandeling door het centrum met zijn doolhof van smalle straatjes en het voormalige joodse getto. Aansluitend is er nog gelegenheid om zelf wat rond te kuieren, te winkelen of te genieten van een lekker terrasje. In de namiddag, terugkeer naar het hotel. Diner en overnachting.

Dag 8: (O, L) Cerveteri – vertrek.
Ontbijt in het hotel en vertrek naar Cerveteri. Even buiten het centrum van Cerveteri bevindt zich de zogenaamde Banditaccia-necropolis: een enorme Etruskische dodenstad. Middagmaal in restaurant en verder naar de luchthaven van Rome.

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers volgens programma
7 overnachtingen in halfpension
Drank bij de maaltijden
6x lunch tijdens uitstappen
Kabellift
Deelnemersbrochure
Wandel- en reisbegeleiding.

Niet inbegrepen

Andere lunches
Inkomgelden
Toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstofprijs- en luchthaventaksverhogingen

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum 20 deelnemers

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Italië betaal je met de Euro €

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Italië kan je terecht op https://www.klimaatinfo.nl/italie/.

Loriana Park Hotel***

Hotel Loriana is een hotel in Bolsena en beschikt over een mooie tuin en een openluchtzwembad. Het hotel biedt je een receptie met kluisjes en gratis wifi. In de tuin kan je rustig genieten terwijl het zwembad uitnodigt voor een verfrissende duik. Ook in het meer kan je zwemmen.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord