U bevindt zich hier: Home/Italië/Misano
Helderblauwe zee
Goudgele stranden
Cucina de la mamma
Verfijnde cultuur

Misano Adriatico

Italië, dolce far niente, zalig nietsdoen en genieten. Dat laatste is ook het hoofdthema van deze reis. Van de eerste tot de laatste dag genieten van het weer en de sfeer, proeven van de keuken van la mamma, van de heerlijke wijnen en uiteraard ook van de cultuur, voorloper van de onze.

ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten

Ravenna is de Italiaanse stad met de meeste Byzantijnse cultuur. Je vindt er prachtige kerken met mozaïeken gedecoreerd. Vele gebouwen die nu kerken zijn, waren in de tijd van de Romeinen en de Byzantijnen paleizen. Een lokale gids neemt je mee door deze opeenstapeling van kunst en cultuur.

Dante situeert het dramatische verhaal van de twee geliefden Francesca en Paolo in Gradara. De burcht waar dit verhaal zich heeft afgespeeld, is nog altijd te bezoeken; op de binnenplaats vind je schitterende fresco’s. In de ommuurde stad met haar veertien wachttorens kun je aangenaam verpozen.

Het kleine Mondaino ligt op een hoogte van 420 m, op de grens tussen Emilia-Romagna en Marche met aan de ene kant zicht op de Adriatische zee en aan de andere kant de berg Montefeltro. Je vindt er een paleontologisch museum en een keramiekmuseum. Via de Porta Marina treed je de Middeleeuwen binnen.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal. Indien de lunch niet in het hotel wordt genomen in functie van de praktische organisatie van een uitstap is de lunch niet inbegrepen.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz… en eventuele gezondheidsmaatregelen.

DAG 1 (A)
Vlucht Brussel-Bologna. Transfer van Marconi luchthaven naar het hotel Vanni in Misano Adriatico, zo’n 1 ½ u. We worden verwelkomd met een drankje; na het diner beleven we een folklore-avond.

DAG 2 (O-L-A)
In de voormiddag wandelen we langs de dijk en maken kennis met de omgeving. Het dorpje Misano ligt tussen de Adriatische zee en de Apennijnen en heeft 3 km zandstrand. Na de middag gaan we de zee op en genieten intussen van een wijntje en vis.

DAG 3 (O-A)
Een gids leidt ons vandaag rond in Ravenna, een uurtje ver. We zien er o.a. het graf van Dante Alighieri. In de namiddag vrije tijd om Ravenna verder te verkennen.

DAG 4 (O-L-A)
In de voormiddag wandelen we langs de Concarivier. De rivier lag in de Tweede Wereldoorlog op de frontlijn; bij de ‘Operatie Olijf’ in 1944 werd er hevig slag geleverd. In de namiddag bezoeken we Mondaino.

DAG 5 (O-L-A)
We gaan op uitstap naar de ommuurde stad Gradara met z’n 12de-eeuwse kasteel. Daarna brengen we een bezoek aan een agroturismo waar we kunnen proeven van kaas en kruiden.

DAG 6 (O-L-A)
Vandaag kun je genieten van een vrije dag om te wandelen, te zonnen, te zwemmen in zee of in het zwembad, te lezen, te luieren. 's Avonds kun je een kookles en -demonstratie volgen.

DAG 7 (O-L-A)
's Ochtends snuisteren we op de wekelijkse markt. Nadien krijgen we in het hotel lokale producten voorgeschoteld zoals kazen, olijfolie en salami.

DAG 8 (O)
Transfer naar de luchthaven van Bologna en terugvlucht naar Brussel.

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers luchthaven-hotel
7 overnachtingen in volpension (m.u.v. lunch op dag 3)
Deelnemersbrochure
Excursie Castello di Mondaino
Excursie Castello di Gradara
Excursie Ravenna
Boottocht kustlijn
Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

Drank bij de maaltijden
Niet voorziene maaltijden
Inkomgelden Ravenna (+/- 10 euro)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstof- en luchthaventakstoeslag

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 173

Heb je nog vragen over je vakantie?

Rose Dombrecht is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Rose.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers: 10

Belangrijke info

Gezondheid: een normale conditie

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Bagagevoorschriften

We vliegen met Brussels Airlines naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 12 kilo.
• Ruimbagage: je mag 1 stuk ruimbagage (max 23 kg) meenemen. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L+B+H).
• Overgewicht/oversize: eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Italië betaal je met de Euro €

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Italië kan je terecht op https://www.klimaatinfo.nl/italie/.

Hotel Vanni***S - Misano

Het hotel Vanni is een elegant en modern hotel dat volledig is voorzien van airco en bevindt zich in de verkeersvrije Via della Republica, het hartje van Misano Adriatico en slechts op 200 meter van de zee, op 3 km van Riccione, op 15 km van Rimini, op 2 km van het circuit Santa Monica, 7 km van de Riviera Golf Club van San Giovanni in Marignano, op 3 km van Aquafan Oltremare en op 2 km van het Aquarium Le Navi in Cattolica. Het Superior driesterrenhotel Vanni biedt u alle comfort aan: twee tuinen, ruim en helder restaurant, gezellige hall, ruime bar, gratis Wi-Fi in alle ruimtes en op alle kamers. Gratis toegang tot het fabelachtig zwembadcomplex “Adriapark” met hydromassage op slechts 400 meter van het Hotel Vanni.

Fotoalbum

Vanaf 1153 euro

Prijzen