U bevindt zich hier: Home/Italië/Wandelingen door Rome

Wandelingen door Rome

Roma, una vita non è basta (Rome, één leven is niet genoeg). We maken een wandeling langs de belangrijkste monumenten en plaatsen. Daarbij belichten we alle periodes van de oudheid tot het heden met levendige en grondige uitleg zodat we ons het leven van toen kunnen voorstellen. We blijven stilstaan bij de mooiste parels van de 'eeuwige stad'. De Romeinen maakten van deze stad het centrum van de wereld. Rome is echter meer dan alleen de oudheid. De renaissance, de pausen, de geschiedenis van de moderne tijden, de culinaire geneugten en het modebewustzijn komen aan bod tijdens ons bezoek. We doen er nog wat verhalen en anekdotes bovenop !

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1 - Rome
Aankomst op de luchthaven van Rome, en transfer naar het hotel , wandeling naar de Quirinaal, Trevifontein, de Spaanse trappen en wandeling via de via del Corso, overnachting.

Dag 2 - Rome
Deze dag staat volledig in het teken van de oudheid : na het ontbijt vertrekken we naar het Colosseum en het Forum Romanum. Vrije lunch. Terugkeer naar het hotel voor overnachting.
(O)

Dag 3 - Vaticaan
Voormiddag : met de lijnbus rijden we naar de Sint Pieter in het Vaticaan, het centrum van de rooms-katholieke kerk en trekpleister voor pelgrims uit de hele wereld. Vrije lunch. We stappen langs de Engelenburcht, de piazza Navona en bezoeken het Pantheon. Terugkeer naar het hotel voor overnachting.
(O)

Dag 4 - Trastevere
Na het ontbijt vertrekken we naar de overkant van de Tiber en beleven we het pittoreske leven in deze oude en schilderachtige wijk Trastevere. Vrije lunch, terugkeer naar het hotel voor overnachting.
(O)

Dag 5 - Vrije daginvulling
Na het ontbijt brengen we onze valiezen onder aan de receptie en rekenen we de toeristentaks af. Vrije invulling : wandelen en/of shoppen. Daarna verzamelen we aan het hotel waar de bus ons ophaalt voor de transfer naar de luchthaven. Terugvlucht.
(O)

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers volgens programma
4 overnachtingen in logies en ontbijt
Romapass 48hrs (openbaar vervoer en 2 musea inbegrepen)
Wandel- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Overige maaltijden (lunches en diners)
Inkomgelden
Dranken bij de maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstofprijs- en luchthaventaksverhogingen

Toeslagen

Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum 10 deelnemers

Bagagevoorschriften

We vliegen met Brussels Airlines naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 12 kilo.
• Ruimbagage: je mag 1 stuk ruimbagage (max 23 kg) meenemen. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L+B+H).
• Overgewicht/oversize: eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Italië betaal je met de Euro €

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Italië kan je terecht op https://www.klimaatinfo.nl/italie/.

Hotel Nord Nuova Roma ***

Hotel Nord Nuova Roma is een 3-sterren hotel gelegen in het hartje van Rome. Op slechts 200 meter van het Operagebouw en op 15 minuten wandelen van de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Het hotel is opgebouwd in een klassiek jaren 30 stijl. Op het ruime zonneterras kunt u ontspannen met een aperitiefje en genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord