U bevindt zich hier: Home/Jordanië/Rondreis Jordanië

Rondreis door Jordanië

Trekt het mysterieuze en de rijke cultuur van het Midden-Oosten jou aan? Wil je wel eens in de woestijn overnachten of door de duinen cruisen per 4x4? In Jordanië hebben wij een reis ontworpen die je langs alle hoogtepunten brengt … Laat je betoveren!

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Govaka kiest, samen met de lokale partner, voor kwaliteitshotels van 4*. Onze hotelkamers zijn voorzien van wc en douche.

Dag 1: (A)
Autocar van Brussel naar Amsterdam en rechtstreekse vlucht naar Amman. Transfer naar ons hotel, avondmaal en overnachting.

Dag 2: (O, L, A)
Bezoek aan de kastelen van de woestijn. Het kasteel van Qasr Al-Azraq was het hoofdkwartier van Lawrence of Arabia, dat van de Omayyaden (Qasr Amra) is het meest gekende en ligt in het hartje van de woestijn. Na de lunch rondleiding in Amman. We ontdekken het archeologisch museum, de citadel (panoramische zicht over de stad) en het Romeins theater. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 3: (O, L, A)
We trekken ’s morgens naar Jerash. Deze stad bezit de best bewaarde ruïnes van het Midden-Oosten. De Romeinen hebben nergens anders zo’n indrukwekkende monumenten nagelaten. Vervolg van de uitstap in Ajlun en bezoek aan het fort van Qala’atar-Rabad dat door de Arabieren werd gebouwd om zich te beschermen tegen de kruisvaarders. Na de lunch bezoeken we Um Qais van waaruit we een prachtig zicht hebben op het Galilea-meer, de Yarmouck-rivier en de Golan-vlakte. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 4: (O, L, A)
We rijden naar Madaba waar we naast een aantal Romeinse overblijfselen in de moderne stad ook de Grieks-orthodoxe kerk van St Georges met mozaïeken uit de 6de eeuw en een kaart van Palestina bewonderen. We trekken verder naar Mount Nebo, de berg van waaruit Mozes voor het eerst het Beloofde Land zag. ’s Namiddags rijden we over de koninklijke laan tot de burcht van Kérak. Avondmaal en overnachting in Petra.

Dag 5: (O, L, A)
Vandaag bewonderen we de schatten van de roze stad Petra die door de Nabateërs in de bergen van Sharah werd opgericht. De imposante gevels die er uit de rotswand gehouwen werden zijn Unesco werelderfgoed. Wie wil, kan hier te paard de befaamde kloof bezoeken.

Dag 6: (O, L, A)
Per 4x4 rijden we door de spectaculaire woestijnlandschappen van Wadi Rum. Het unieke rotslandschap lijkt wel een maanvallei en werd vereeuwigd in de film ‘Lawrence of Arabia’. We dineren en logeren in een hotel in de woestijn.

Dag 7: ( O, L, A)
Bij de Dode Zee sluiten we de rondreis in schoonheid af. Het wateroppervlak ligt 392 m onder de zeespiegel en heeft een hoge concentratie van mineralen (waarvan 33% zouten). We kunnen hier zwemmen en ontspannen. Afscheidsmaaltijd.

Dag 8: (O)
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Amsterdam, autocar naar Brussel.

Inbegrepen

Vluchten vanuit Amsterdam (+ autocar vanuit Brussel)
****-hotels
Volpension: (1ste maaltijd avondmaal / laatste maaltijd ontbijt)
Uitgebreide deelnemersbrochure
Alle transfers
Excursies en inkomgelden volgens programma
Nederlandstalige reisbegeleider

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Fooien
Annulatieverzekering
Reisbijstandsverzekering
Persoonlijke uitgaven
Facultatieve uitstappen
Eventuele verhoging van brandstofprijzen, luchthaventaksen en wisselkoersen

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 15

Bagagevoorschriften

We vliegen met Royal Jordanian naar uw droomvakantie. Royal Jordanian hanteert volgende bagagevoorschriften:
Handbagage: Je mag 1 stuk handbagage meenemen per persoon met maximaal volgende afmetingen: 51cmx23cmx41cm en maximum gewicht van 7 kg.
Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage (max 23kg) meenemen per persoon. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L + B + H)

Overgewicht/oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen

Reisformaliteiten

Mee te nemen: Geldig internationaal paspoort, minimaal 6 maanden geldig vanaf datum van terugkeer + visum (bij aankomst in luchthaven of vooraf bij de ambassade aan te vragen). Meer info: http://jordan.specicom.eu/embassy_new.asp

Deze informatie is onderhevig aan wijzigingen en is niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Jordanië betaal je met de Jordaanse Dinar JD
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Jordanië kan je terecht op https://www.klimaatinfo.nl/jordanie/.

Dag 1: Hotel Star Plaza ****

Dag 4: Hotel Petra Panorama ****

Dag 6: Rahayeb Desert Camp

Dag 7: Hotel Dead Sea Spa****

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord