Van Mostar naar Dubrovik, Bosnië & Herzegovina en Kroatië

De Ciro-fietsroute, een nieuwe route over de oude spoorwegbedding van Mostar in Bosnië & Herzegovina naar Dubrovnik in Kroatië, voert ons recht door de wilde natuur van de Dinarische Alpen, zonder echt te moeten klimmen, langs verlaten steden en historisch erfgoed zoals de Oude Brug van Mostar, de orthodoxe kerk in Zitomislici en de Romeinse ruïnes van Mogorjelo.

Dagprogramma

Dag 1
Ochtendvlucht van Brussel naar Dubrovnik. Transfer naar Mostar. Onderweg barbecue in omgeving van Ravno. Geleide stadswandeling doorheen Mostar met bezoek aan de wereldberoemde brug. Diner in het oude stadsgedeelte en overnachting in Mostar.

Dag 2
We volgen de Neretva-rivier langs verschillende historische dorpjes die nog steeds de Ottomaanse sfeer uitstralen. We rijden naar de bron van de rivier Bunica en verder naar Pocitelj en Capljina, waar we overnachten.

Dag 3
Na een bezoek aan de Romeinse villa in Mogorljelo rijden we door het veengebied van Hutovo en het Karstgebergte van Herzegovina tot het oude treinstation van Ravno. Wijnproeverij en overnachting in Ravno.

Dag 4
Met de fiets dalen wij via Doli tot aan de stad Ston. Ston is een rijke stad die bekendstaat om de cultivatie van oesters en zouthandel. De Middeleeuwse stadsmuren staan bekend als de "Europese Chinese Muur". Peljesac is het grootste schiereiland van Dalmatië waar alle grotere beschavingen hun sporen achtergelaten hebben. De bekende stenen muur van Ston verbindt de plaatsen Mali Ston en Ston met elkaar. Deze plaatsen zijn bovendien bekend om hun oude stenen stadskernen. Ston heeft een zoutfabriek die stamt uit de tijd van de Republiek Dubrovnik en die nog steeds in werking is. Ston is ook bekend als kweekplaats van schelpdieren.
We bezoeken er met de boot de oesterkwekerijen en kunnen er genieten van een heerlijke degustatie. Een transfer brengt ons terug naar Ravno.

Dag 5
We starten met een afdaling naar de grot van Vietrenica, die we ook bezoeken. Langs de Cirospoorweg fietsen we naar Trebinje. We genieten volop van de natuur en bereiken ons eindpunt in Zavala. We overnachten in Trebinje, de meest zuidelijke stad van Bosnië en Herzegovina heeft een mediterraan karakter.Trebinje was al in de Middeleeuwen een belangrijke stad en heette toen Travunia. De Slaven bouwden de nederzetting waarschijnlijk op de fundamenten van een oude Romeinse stad. In de tiende eeuw noemt de Byzantijnse keizer en historicus Constantijn VII Porphyrogennetos in zijn Administrando Imperio Travunia als hoofdstad van het gelijknamige Servische hertogdom. In 1373 veroverde koning Tvrtko I het gebied en werd de stad deel van het Bosnische koninkrijk. In Trebinje heerst een rustige sfeer, omdat een groot deel van de stad voor auto’s is afgesloten. Op de pleinen en langs de lanen staan oude platanen, die schaduw geven op de talloze terrasjes. Wij overnachten in een hotel met traditie in het oude stadscentrum. We genieten er ook van een bezoek en degustatie aan een familiale wijnbouwbedrijf.

Dag 6
We verlaten Bosnië en Herzegovina en fietsen door de vlakte van Popovo Polje tot Ivanica, met een geweldig zicht over de Adriatische zee. We steken de grens over en rijden tot Dubrovnik.
Geleide stadswandeling door Dubrovnik. Dubrovnik, dat gelegen is onder de berg Srđ, wordt als een van de mooiste steden van de Adriatische kust beschouwd en daarom ook wel de 'Parel van de Adriatische Zee' genoemd. De oude, compleet ommuurde vestingstad van Dubrovnik staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Dag 7
Vrije wandeling door het historische stadsgedeelte van Dubrovnik en nadien maken een bootexcursie naar het eilandje Supetar. Visbarbecue op dit mooie eiland. ‘s Namiddag steken we over naar Cavtat waar we een mooie fietslus in het hinterland maken. Terugkeer en overnachting in Dubrovnik.

Dag 8
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Toeslagen

Korting leden Pasar/kwb: € - 25 p.p.
Vroegboekkorting (geldig tot 15/11/2019): € -25 p.p.
Toeslag single: € 155
Toeslag huur E-bike: € 88

Inbegrepen

Vluchten volgens programma h/t
Transfers inkomgelden en excursies volgens programma
7 overnachtingen in volpension
Fietshuur - toeslag voor een E-bike: € 84
Fietsbegeleiding
Halve dag stadsbezoek Dubrovnik
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Toeslag huur E-bike
Eventuele toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
Reisbijstandsverzekering
Annuleringsverzekering (facultatief): 4% reissom
Eventuele brandstof- en luchthaventakstoeslagen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Lunch laatste dag Dubrovnik

Belangrijke info

• Geld: In Bosnië & Herzegovina betaal je met Bosnische Mark 1 BAM = 0,51 EUR en in Kroatië met Kuna 1 HRK = 0,13 EUR (op 05/12/2017)
• Gezondheid: Een normale conditie.

Praktisch

Vervoer ter plaatse: volgens programma
Fietsniveau: recreatief
Min/max deelnemers: 14/19
Fiets: Huurfiets ter plaatse (recreantenfiets dames/heren of E-bike)
Belangrijke bagage: Dagrugzak, makkelijke schoenen om te stappen.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
Voor kinderen wordt een voorlopig bewijs van identiteit aanvaard als het kind reist met zijn ouders of er een attest van ouderlijke toestemming wordt voorgelegd.

informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend
Meer info op de website van de ambassade.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Kroatië betaal je met de Kroatische Kuna kn.
De huidige wisselkoers vind je op de website www.wisselkoers.be.

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Kroatië kan je terecht op Klik hier.

Dag 1: Hotel Mostar ****

Dit hotel is volledig gerenoveerd in 2015 en ligt in het centrum van de stad Mostar, dicht bij het Spaanse Plein en op 1,3 km van de beroemde oude brug.

Dag 2: Hotel Mogorjelo ****

Hotel Mogorjelo ligt aan de oevers van de rivier de Neretva bij de brug Čapljina. Het heeft ruime en stijlvolle kamers met gratis WiFi, een bureau, een balkon en een televisie. In het hotel is een à-la-carterestaurant en een café-bar. Vanop het terras van het hotel, kan u genieten van het uitzicht op de groene Neretva.

Dag 4: Hotel Stanica Ravno ***

Hotel Stanica Ravno biedt kamers met gratis WiFi en een restaurant in Ravno. Het hotel heeft een terras en biedt uitzicht op de bergen. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv. Sommige accommodaties hebben een zithoek waar u kunt ontspannen. Een aantal kamers beschikt over een terras of een patio. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een douche.

Dag 5: Hotel Platani****

Dag 6: Hotel Villas Plat***

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord