Van Mostar naar Dubrovik, Bosnië & Herzegovina en Kroatië

De Ciro-fietsroute, een nieuwe route over de oude spoorwegbedding van Mostar in Bosnië & Herzegovina naar Dubrovnik in Kroatië, voert ons recht door de wilde natuur van de Dinarische Alpen, zonder echt te moeten klimmen, langs verlaten steden en historisch erfgoed zoals de Oude Brug van Mostar, de orthodoxe kerk in Zitomislici en de Romeinse ruïnes van Mogorjelo.

Dagprogramma

Dag 1
Ochtendvlucht van Brussel naar Dubrovnik. Transfer naar Mostar. Onderweg barbecue in omgeving van Ravno. Geleide stadswandeling doorheen Mostar met bezoek aan de wereldberoemde brug. Diner in het oude stadsgedeelte en overnachting in Mostar.

Dag 2
We volgen de Neretva-rivier langs verschillende historische dorpjes die nog steeds de Ottomaanse sfeer uitstralen. We rijden naar de bron van de rivier Bunica en verder naar Pocitelj en Capljina, waar we overnachten.

Dag 3
We volgen de Ciroroute verder naar Mogorjelo met zijn Romeinse ruïnes. Even verder rijden we Kroatië binnen en volgen we de rivier verder tot aan zijn monding in de Adriatische zee. Vrije tijd en terugkeer naar Capljina. Voor belangstellenden is er gelegenheid om het bedevaartsoord Medugorje te bezoeken.

Dag 4
Na een bezoek aan de Romeinse villa in Mogorljelo rijden we door het veengebied van Hutovo en het Karstgebergte van Herzegovina tot het oude treinstation van Ravno. Wijnproeverij en overnachting in Ravno.

Dag 5
We starten met een afdaling naar de grot van Vietrenica, die we ook bezoeken. Langs de Cirospoorweg fietsen we naar Trebinje. We genieten volop van de natuur en bereiken ons eindpunt in Zavala. We overnachten in Trebinje, de meest zuidelijke stad van Bosnië en Herzegovina.

Dag 6
We verlaten Bosnië en Herzegovina en fietsen door de vlakte van Popovo Polje tot Ivanica, met een geweldig zicht over de Adriatische zee. We steken de grens over en rijden tot Dubrovnik.
Geleide stadswandeling door Dubrovnik.

Dag 7
Vrije wandeling door het historische stadsgedeelte van Dubrovnik en nadien maken een bootexcursie naar het eilandje Supetar. Visbarbecue op dit mooie eiland. ‘s Namiddag steken we over naar Cavtat waar we een mooie fietslus in het hinterland maken. Terugkeer en overnachting in Dubrovnik.

Dag 8
Transfer naar de luchthaven en terugvlucht.

Toeslagen

Toeslag single: € 155
Toeslag niet-leden Pasar/kwb: € 25 p.p.
Toeslag huur E-bike: € 82

Inbegrepen

Vluchten volgens programma h/t
Transfers inkomgelden en excursies volgens programma
7 overnachtingen in volpension
Fietshuur - toeslag voor een E-bike: € 82
Fietsbegeleiding
Halve dag stadsbezoek Dubrovnik
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Toeslag huur E-bike
Eventuele toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
Reisbijstandsverzekering
Annuleringsverzekering (facultatief): 4% reissom
Eventuele brandstof- en luchthaventakstoeslagen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Lunch laatste dag Dubrovnik

Belangrijke info

• Geld: In Bosnië & Herzegovina betaal je met Bosnische Mark 1 BAM = 0,51 EUR en in Kroatië met Kuna 1 HRK = 0,13 EUR (op 05/12/2017)
• Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

• Annuleringsverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
• Een reisbijstandsverzekering is heel sterk aanbevolen. Pasar biedt i.s.m. VAB een dergelijke verzekering aan. Meer info op www.pasar.be.

Praktisch

Vervoer ter plaatse: volgens programma
Fietsniveau: recreatief
Min/max deelnemers: 14/19
Fiets: Huurfiets ter plaatse (recreantenfiets dames/heren of E-bike)
Belangrijke bagage: Dagrugzak, makkelijke schoenen om te stappen.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
Voor kinderen wordt een voorlopig bewijs van identiteit aanvaard als het kind reist met zijn ouders of er een attest van ouderlijke toestemming wordt voorgelegd.

informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend
Meer info op de website van de ambassade.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Kroatië betaal je met de Kroatische Kuna kn.
De huidige wisselkoers vind je op de website www.wisselkoers.be.

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Kroatië kan je terecht op Klik hier.

Dag 1: Hotel Mostar ****

Dit hotel is volledig gerenoveerd in 2015 en ligt in het centrum van de stad Mostar, dicht bij het Spaanse Plein en op 1,3 km van de beroemde oude brug.

Dag 2: Hotel Mogorjelo ****

Hotel Mogorjelo ligt aan de oevers van de rivier de Neretva bij de brug Čapljina. Het heeft ruime en stijlvolle kamers met gratis WiFi, een bureau, een balkon en een televisie. In het hotel is een à-la-carterestaurant en een café-bar. Vanop het terras van het hotel, kan u genieten van het uitzicht op de groene Neretva.

Dag 4: Hotel Stanica Ravno ***

Hotel Stanica Ravno biedt kamers met gratis WiFi en een restaurant in Ravno. Het hotel heeft een terras en biedt uitzicht op de bergen. De kamers zijn voorzien van een flatscreen-tv. Sommige accommodaties hebben een zithoek waar u kunt ontspannen. Een aantal kamers beschikt over een terras of een patio. Elke kamer heeft een eigen badkamer met een douche.

Dag 5: Hotel SL Panorama ****

Alle kamers in het hotel zijn uitgerust met een waterkoker. De kamers van SL Panorama zijn voorzien van een eigen badkamer en airconditioning. Sommige kamers hebben een zithoek. De kamers zijn voorzien van een bureau. De accommodatie beschikt over een spa- en wellnesscentrum.

Dag 6: Hotel Tirena ****

In de buurt van het oude centrum van Dubrovnik, ligt te midden van groene dennen en olijfbomen Tirena Sunny Hotel, op wandelafstand van het strand. Het hotel beschikt over een mooi zwembad, biedt uitzicht op het groene park of de schitterende blauwe zee. Voor ontspanning kan je terecht in de lobbybar, met een aangenaam terras.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord