Jubileumbedevaart naar Lourdes met de bus

De eerste diocesane bedevaart naar Lourdes vond plaats van 1 tot 9 augustus 1921. Daarom verschuiven we dit jaar uitzonderlijk richting augustus. We hopen in grote dankbaarheid – ook in naam van de zieken – 100 kaarsjes te kunnen aansteken bij de Lourdesgrot. Bisschop Lode Van Hecke zal met ons meereizen. Het wordt na een jaartje uitstel zijn kennismaking met de bedevaartfamilie. We voorzien verzorgde vieringen, verdiepende catechesemomenten, de mogelijkheid om een uitstap te maken in de bergen. We reizen met de bus en verblijven in 3 verschillende hotels.

Wil je graag nog meer informatie?

Secretariaat Bedevaarten Bisdom Gent
O.-L.-Vrouwdreef 8
9041 Oostakker
Tel. 09 234 28 50
www.bedevaartenbisdomgent.be
bedevaarten@bisdomgent.be

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Omwille van gezondheidsredenen is het mogelijk dat bepaalde uitstappen/activiteiten kunnen vervangen worden door een waardig alternatief.

Dag 1
Vertrek met een luxe autocar naar Lourdes in de vroege ochtend. Onderweg wordt er gestopt voor een lunch en een avondmaal (beide niet inbegrepen in de prijs). 's Avonds komen we aan in het hotel en kan je onmiddellijk de kamer betreden.

Dag 2 tot 5 (O,L,A)
Lourdesprogramma georganiseerd door het Bisdom Gent.

Dag 6 (O,P)
We vertrekken in de vroege ochtend met de luxe autocar terug naar België. Een lunchpakket voor onderweg wordt meegegeven vanuit het hotel. Onderweg stoppen we nog voor een avondmaal (niet inbegrepen in de prijs)

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 160

Inbegrepen

Verblijf in volpension vanaf het ontbijt op 4/8 tot en met het ontbijt op 9/8/21
Vervoer (H/T) met autocar vanuit België naar Lourdes
Lunchpakket op de retourreis
Bedevaartgids en kenteken
Toeristenbelasting
Reisbegeleiding door het Bisdom Gent

Niet inbegrepen

Uitstappen en excursies
Dranken bij maaltijden
Lunchpakket en avondmaal heenreis
Avondmaal terugreis
Andere kosten en inkomgelden
Persoonlijke verzekeringen: annulatieverzekering, bagageverzekering, reisbijstandsverzekering

Met een comfortabele autocar naar Lourdes

We reizen niet met de TGV (het charteren van een TGV en het onzekere aantal deelnemers brengt te grote financiële risico’s met zich mee). We reizen met bussen, luxe-autocars met comfortabele zetels en verschillende capaciteitsmogelijkheden. We zullen weliswaar een paar uur langer onderweg zijn, maar dat moeten we er bij nemen.

Door het risico van deze coronatijd, de beperktere groep, de gewijzigde organisatie kunnen we tot onze grote spijt géén zieken of zwaar hulpbehoevende deelnemers meenemen. Enkel diegenen die zelfstandig (of met een persoonlijke begeleider of partner) in een hotelkamer kunnen verblijven en voldoende mobiel zijn zich zelfstandig te verplaatsen, kunnen deelnemen.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka&Pasar treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Money money money ...

In Frankrijk betaal je met de Euro € (geldautomaten zijn alom beschikbaar)

Klimaat

Frankrijk is in te delen in een drietal klimaatregio’s. Het grootste deel van het land heeft een gematigd zeeklimaat met relatief milde winters en geen extreem hete zomers. Neerslag is er gedurende het hele jaar. De Franse Alpen, in het zuidoosten van het land, hebben een hooggebergteklimaat. Hier valt relatief veel neerslag, zijn de winters kouder en de zomers relatief koel.
Langs de zuidoostkust die van de grens met Spanje tot aan de grens met Italië loopt, heerst een Middellandse Zee- ofwel mediterraan klimaat, gekenmerkt door warme droge zomers en relatief milde winters. Het oostelijke deel van dit kustgebied, de Cote D'Azur, is het zonnigste deel van Frankrijk.

Hotel Stella

Fotoalbum

Vanaf 700 euro

Prijzen