U bevindt zich hier: Home/Malta/Rondreis op Malta

Rondreis op Malta

Malta, een archipel middenin de Middellandse zee is een archeologische en culturele schatkamer. Vanaf eind februari kunnen we al genieten van een lentezonnetje. Je verblijft in het verzorgde en geliefde driesterren superior hotel Plaza in Sliema met een prachtig zicht over de baai van Balluta.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

We verblijven 7 nachten in Superior Hotel Plaza.

Dag 1 - 24/02/2019 (A)
Vlucht Brussel - Malta (vliegtijd: 3u). Transfer naar hotel.

Dag 2 - 25/02/2019 (O, A)
Met de ferry of de lijnbus naar de barokke hoofdstad Valletta, de stad van de ridders. Valletta is gebouwd op een 60 meter hoge rots op het Sciberras-schiereiland. Er wonen ongeveer 7000 mensen, waarmee Valletta de op twee na kleinste hoofdstad in Europa is. Je maakt een stadswandeling en bezoekt de prachtige Sint John's Co-Kathedraal. Na de middag vrije tijd.

Dag 3 - 26/02/2019 (O, A)
Bus uitstap door centraal-Malta. De rondrit brengt ons langs de koepelkerk van Mosta, het vroegere Engels militair vliegveld Ta-Qali, de Sint-Pauluskerk en zijn catacomben in Rabat en ook de stille stad Mdina met de kathedraal. 

Dag 4 - 27/02/2019 (O, A)
Daguitstap met de ferry naar het groene en landelijke eiland Gozo waar de tijd precies stil heeft gestaan. Op Gozo bezoeken we de Inland Sea, omsloten door kliffen en via een breuk in het gesteente verbonden met de open zee. Helaas, het gekende Azur Window, dat door de golven gedurende vele duizenden jaren is uitgeslepen, heeft uiteindelijk de tand des tijds niet doorstaan. Na de middag trek je naar de hoofdstad Victoria met haar citadel. In dit burchtgedeelte van de stad liggen een kathedraal, de gerechtshoven van Gozo en het oude bisschoppelijk paleis.

Dag 5 - 28/02/2019 (O, A)
Bus uitstap waarbij je het vissershaventje Marsaxlokk met zijn typische geschilderde vissersboten en de lokale markt bezoekt. Ook de historische site Tarxien en de prachtige stad Vittoriosa.

Dag 6 - 01/03/2019 (O, A)
Met de bus naar Dingli Cliffs, het hoogste gedeelte van het eiland op zo’n 230 meter boven de zeespiegel. We wandelen in het enige ‘bos’ dat Malta rijk is.

Dag 7 - 02/03/2019 (O, A)
Uitstap naar de Blue Grotto of blauwe grot. De door de golven uitgehouwen zeegrot is enkel te bereiken via kleine boten. Bij mooi weer zie je een duidelijke blauwe schijn. Ook de historische site Hagar Qim staat op het programma.

Dag 8 - 03/03/2019 (O)
Vrije tijd (volgens vluchturen). Transfer naar luchthaven.

Inbegrepen

Vluchten naar Malta h/t
Transfers luchthaven naar hotel h/t
7 overnachtingen in Superior Hotel Plaza ***
Verblijf in halfpension (+ middagmaal in Mosta en Gozo)
Uitstappen volgens programma
Nederlandstalige reisbegeleiding
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Lunches
Inkomgelden
Lijnbus Valetta
Eventuele toeristentaksen (ter plaatse aan hotel te betalen)
Annuleringsverzekering (facultatief - 4% van reissom)
Reisbijstandsverzekering
Persoonlijke uitgaven
Fooien

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 10

Bagagevoorschriften

We vliegen met Brussels Airlines naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 12 kilo.
• Ruimbagage: je mag 1 stuk ruimbagage (max 23 kg) meenemen. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L+B+H).
• Overgewicht/oversize: eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Malta betaal je met de Euro €

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Malta kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Hotel Plaza ***

Het verzorgde en geliefde Superior Hotel Plaza *** met prachtig zicht over de baai van Balluta, biedt moderne en comfortabele kamers en een prachtig uitzicht vanaf het stijlvolle dakterras met zwembad. Plaza ligt direct aan de drie kilometer lange boulevard van Sliema. Via de promenade kan je helemaal doorwandelen naar het nabijgelegen en Italiaans ogende St. Julian's. Op culinair gebied heeft het hotel een buffetrestaurant waar je ’s avonds heerlijk kan genieten van een maaltijd. De kamers zijn uitgerust met bad of douche, airconditioning, telefoon, haardroger, satelliet-tv, wifi (tegen betaling), huurkluisje en balkon.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord