U bevindt zich hier: Home/Nederland/Fietsen in Texel

Texel

Tijdens onze recreatieve tochten fietsen we dagelijks ongeveer 40 km over vlakke fietspaden en af en toe over autoluwe wegen. Daarbij maken we kennis met de mooiste bezienswaardigheden die het eiland rijk is en genieten we van de prachtige natuur. Natuurlijk ontbreekt een boottocht op de Waddenzee niet waarbij we garnalen vangen en zeehonden kunnen spotten. Wij verblijven op een unieke vijfsterrencamping met een volledig nieuw zwemparadijs, diverse restaurants en een nabij gelegen golfterrein.

Dag 1: We komen aan op de camping – wandeling vanaf de camping naar het vogelreservaat (3 km) – welkomstdrink.

Dag 2: Bos- en strandwandeling (4 km) vanaf de camping – in de namiddig fietstocht (10 km) met bezoek aan de vuurtoren van Texel en De Cocksdorp.

Dag 3: Fietstocht naar Oudeschild (2x20 km) – met de boot zeehonden spotten en garnalen vangen.

Dag 4: Fietstocht naar De Bonte Belevenis (2x20 km): we leren brood bakken – kaarsen gieten – zeep maken – papier scheppen – bier brouwen – jenever stoken.

Dag 5: Fietstocht (2x20 km) naar kaasboerderij Wezenspyk met degustatie – bezoek Den Burg.

Dag 6: Fietstocht (2x25 km) naar zeehondenopvang Ecomare en het doemuseum Kaap Skil, museum van jutters en zeelui – afscheidsdiner.

Dag 7: einde vakantie.

Inbegrepen

Welkomstdrink
Vermelde overnachtingen
Vermelde activiteiten en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Afscheidsdiner
Reisbegeleiding
Fietsknooppuntenkaart van Texel

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Fooien
Persoonlijke uitgaven
Overzet met veerboot van Den Helder naar Texel
(richtprijs 2018 € 25,00 (h/t) voor een lengte tot 6.50 m in daltarief).

Pakketreiswetgving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimaal 10 installaties

Camper en/of caravan

Camper en caravan

Huisdieren

Huisdieren toegelaten

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
NB: voor een reis naar de Nederlandse Antillen (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustasius, Sint-Maarten) moet u ook over een geldig retour- of doorreisticket beschikken

informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Nederland betaal je met de Euro.
Belgische bank- en kredietkaarten worden overal aanvaard. Sommige winkels aanvaarden geen cashbetalingen meer. Zij geven dit aan door de vermelding “Hier alleen pinnen”.

Klimaat

Het klimaat in Nederland is vergelijkbaar met dat in België: een gematigd zeeklimaat met milde zomers en zachte winters.
Stormen in de kustprovincies zijn een vaak voorkomend fenomeen tijdens de winter.

De Krim *****

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord