Drenthe, een paradijs voor natuurliefhebbers

Met de uitgestrekte bos- en heidegebieden, vennen en duinen is Drenthe dé natuurprovincie van Nederland . We logeren 4 nachten in Dwingeloo-Spier, een perfecte locatie voor een ontspannen verblijf in het gezellige en comfortabele Van der Valk hotel met zwembad en wellness-gebeuren aan de rand van het bos. Het is meteen de vertrekplaats voor gemakkelijke fietstochten door de nationale parken Meer dan 1000 kilometer verkeersvrije of autoluwe fietspaden voeren ons door dit unieke gebied. We zoeken ook Giethoorn op , door Nederlanders “het Venetië van het Noorden” genoemd.

Dagprogramma

Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…
Opgelet: dit programma is een wijziging t.o.v. het programma in de brochure. 60% van de ritten zijn vernieuwd t.o.v. 2018.

DAG 1
Aankomst tegen de middag in Dwingeloo. Kennismakingstocht door het bos en de bloeiende heide naar Diever. We treffen er een hunebed (van 5.000 jaar AC) aan. Afstand: 36 km (vlak).

DAG 2
We rijden richting Hooghalen langs de Turfroute om een rondritje te maken in het enige doorgangskamp in Nederland van WO II. Op het terrein staan 14 radiotelescopen die op een rij staan en die als het ware samenwerken. Doordat ze samenwerken kunnen ze hetzelfde alsof ze een telescoop met een diameter van 2,7 km zouden zijn en die onder anderen dienen om de aardappelplaag in kaart te brengen. We beleven de natuur van het Hart van Drenthe vanuit de 14 meter hoge uitkijktoren. Verder naar het Bokrijk in het klein, Orvelte, met zijn Apple-museum. Afstand: 67 km (vlak).

DAG 3
De koninginnenrit van onze vakantie, wat langer maar zeer gemakkelijk. We fietsen via de Nationale Parken Dwingelderveld en Weerribben -Wieden naar het charmante Giethoorn met zijn houten bruggetjes . Op de terugweg pauze bij de radiotelescoop aan de uitgestrekte heide. afstand: 77 km (vlak). De afstand kan worden ingekort voor diegenen die willen aansluiten in Uffelte of Havelte (bij fietsverhuurder).
’s Avonds optioneel bezoek aan het Planetron in Dwingeloo bij heldere sterrenhemel.

DAG 4
We fietsen deze keer tot in Friesland langs oude veenvaarten naar het dicht beboste Nationaal Park Drents-Friese Wold, een stuk ongerept natuur met een omvang van 6100 ha. Heide, bossen, boomwallen, zandverstuivingen, beekdalen, veengebieden boerenland, landgoederen en streekdorpen wisselen elkaar af. We stoppen in Appelscha aan het buitencentrum dat ons de gelegenheid biedt om de natuur in de parken te ontdekken. Afstand: 62 km (vlak).

DAG 5
De fietspaden brengen ons op de fraaiste plekjes van het bos- vennen- en heidegbied van het Nationaal Park Dwingelderveld (3700 ha ) , waar we de herder met zijn kudde schapen kunnen tegenkomen. We treffen zeldzame watervogels in de vennetjes aan. De molenaar in het esdorp Ruinen toont ons de verwerking van graan tot bloem. We lunchen in Echten, waar we een havezate zien, vroeger een Middeleeuws kasteel. We passeren boerderijtjes, hofsteden, bloemrijke akkers alvorens te stoppen bij de oude en nieuwe schaapskooien naast het bezoekerscentrum. Nog een laatste ijsje, taart of pannenkoek aan de Brink in Dwingeloo, het groenste dorp van Nederland.
Afstand: 63 km (vlak). Daarna kunnen we een laatste keer gebruik maken van het comfortabele zwembad in het hotel of loungen in de tuin of terras, vooraleer de terugreis aan te vatten.

Toeslagen

Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer: € 152

Inbegrepen

4 overnachtingen in halfpension
Deelnemersbrochure
Fiets- en reisbegeleiding
Lokale gidsen.

Niet inbegrepen

Reis heen en terug
Lunches
Inkomgelden
Drank bij de maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eigen fiets of huurfiets: +/- € 17,5 p.dag of E-bike +/- € 27,5 p.dag

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die op onze website www.govaka.be beschikbaar zijn.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers : 12

Fietsniveau

Voor wie graag fietst (recreafiets of e-bike) en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen. We fietsen gemiddeld tussen de 15 à 17 km/u en leggen dagelijks tussen de 40 en 70 kilometers af.

Moeilijkheidsmeter

Een heuveltje: Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en licht hellingspercentage.

Gezondheid

Een goede gezondheid en conditie is vereist.

Belangrijke bagage

Het dragen van een valhelm is verplicht.

Data om te onthouden

Voor wie ingeschreven is voor een meerdaagse recreatieve of sportieve fietsvakantie van Govaka & Pasar tijdens de zomer van 2019 organiseren we in het voorjaar drie fietsoefentochten. Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor accommodatie, ontbijt en de organisatie gedekt.
Ga je mee op ons 3-daagse oefenweekend naar Mont Saint Aubert dan boek je dit weekend via www.govaka.be. Prijs vanaf €199 per persoon.
Volgende oefentochten staan gepland in 2019:
• oefentocht in Laakdal op Paasmaandag 22 april 2019
• oefentocht in Wakken op zaterdag 18 mei 2019
• 3-daagse Mont Saint Aubert van 24 t.e.m. 26 mei 2019 met oefentocht op zaterdag 25 mei 2019

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
NB: voor een reis naar de Nederlandse Antillen (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustasius, Sint-Maarten) moet u ook over een geldig retour- of doorreisticket beschikken

informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Nederland betaal je met de Euro.
Belgische bank- en kredietkaarten worden overal aanvaard. Sommige winkels aanvaarden geen cashbetalingen meer. Zij geven dit aan door de vermelding “Hier alleen pinnen”.

Klimaat

Het klimaat in Nederland is vergelijkbaar met dat in België: een gematigd zeeklimaat met milde zomers en zachte winters.
Stormen in de kustprovincies zijn een vaak voorkomend fenomeen tijdens de winter.

Van der Valk Hotel****

U verblijft in het gastvrije en pittoreske plaatsje Dwingeloo-Spier, een perfecte locatie voor een ontspannen verblijf in het gezellige en comfortabele Van der Valk hotel. Meer informatie over het hotel vindt u op de hotelwebsite.

Fotoalbum

Vanaf 485 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord