Fietsen gedurende kilometers in de bossen
Luxe hotel met verwarmd binnenzwembad
Onbekende plekken en plaatsen
Komen tot in Friesland

Drenthe, een paradijs voor natuurliefhebbers

Met de uitgestrekte bos- en heidegebieden, vennen en duinen, is Drenthe dé natuurprovincie van Nederland waar de natuur nooit ver weg is. We logeren in het gastvrije en pittoreske plaatsje Spier, een perfecte locatie voor een ontspannen verblijf in het gezellige en comfortabele Van der Valk hotel Spier-Dwingeloo. Het is meteen de vertrekplaats voor ontspannende fietstochten door de nationale parken. Meer dan 1000 kilometer bewegwijzerde fietspaden voeren ons door dit unieke gebied. Drenthe is bovendien een rijk cultuurgebied met tal van archeologische plaatsen. We bezoeken ook Giethoorn, door Nederlanders ‘het Venetië van het Noorden’ genoemd.

Vroegboekkorting tot 15/1/2020

Geniet van een uitzonderlijke vroegboekkorting van 10 euro per persoon. Geldig tot 15/01/2020. Deze korting is reeds verrekend in de prijs op de website.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten

Giethoorn
We rijden langs sloten en kanaaltjes, zonder de houten bruggetjes te vergeten en genieten van het Venetië van het Noorden.

De Zaandplatte, een achtkantige houten beltmolen
Als je reisleider jullie niet uit de molen komt halen, staan jullie daar de volgende dag nog. Zo boeiend kan de molenaar uitweiden over zijn passie.

Westerbork en het kamp Hooghalen
De moeite waard om eens stil te staan bij de gruwel die vandaag de dag nog vele mensen treft.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1: (A)
Aankomst tegen de middag in Dwingeloo. Kennismakingstocht door het bos naar Diever. We treffen er een middelgroot hunebed aan (5000 jaar oud), in de jaren ‘50 grondig gerestaureerd. Vertrekuur: 14.00 uur. Afstand: 36 km (vlak). Diner en overnachting.

Dag 2: (O-A)
We rijden richting Hooghalen langs de Turfroute om een rondritje te maken in het enige doorgangskamp in Nederland van WO II. Op het terrein staan 14 radiotelescopen op een rij die als het ware samenwerken. Hierdoor kunnen ze hetzelfde doen als telescopen met een diameter van 2,7 km, die onder andere dienen om een aardappelplaag in kaart te brengen. We beleven de natuur van het Hart van Drenthe vanuit de 14-meter hoge uitkijktoren. Verder naar het Bokrijk in het klein, Orvelte met zijn Apple-museum. Vertrekuur: 09.30 uur. Afstand: 67 km (vlak).

Dag 3: (O-A)
De koninginnenrit van onze vakantie. De langste maar ook de gemakkelijkste rit. We fietsen naar Giethoorn, het Venetië van Nederland. Op de terugweg stoppen we aan de radiotelescoop aan de natte heide.
Vertrekuur: 09.00 uur. Afstand: 80 km (vlak).
Alternatief wordt voorzien voor wie de afstand te groot is.

Dag 4: (O-A)
We fietsen dit keer tot in Friesland langs oude veenvaarten naar het dicht beboste Nationaal Park Drents-Friese Wold, een stuk ongerepte natuur met een omvang van 6100 ha. Heide, bossen, boomwallen, zandverstuivingen, beekdalen, veengebieden, boerenland, landgoederen en streekdorpen wisselen elkaar af. We stoppen in Appelscha aan het buitencentrum dat ons de gelegenheid biedt om de natuur in de parken te ontdekken.
Vertrekuur: 09.30 uur. Afstand: 62 km (vlak).

Dag 5: (O)
De fietspaden brengen ons op de fraaiste plekjes van het bos- vennen- en heidegbied van het Nationaal Park Dwingelderveld (3700 ha), waar we de herder met zijn kudde schapen kunnen tegenkomen. We treffen zeldzame watervogels aan in de vennetjes. De molenaar in het esdorp Ruinen toont ons de verwerking van graan tot bloem. We lunchen in Echten, waar we een havezate zien, vroeger een Middeleeuws kasteel. We passeren boerderijtjes, hofsteden en bloemrijke akkers alvorens te stoppen bij de oude en nieuwe schaapskooien naast het bezoekerscentrum. Nog een laatste ijsje, taart of pannenkoek aan de Kerkdijk in Ansen. Vertrekuur: 09.30 uur. Afstand: 57 km (vlak).

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 144

Inbegrepen

4 overnachtingen in halfpension
Toeristenbelasting
Deelnemersbrochure
Fietsbegeleiding
Gebruik overdekt zwembad

Niet inbegrepen

Reis heen en terug
Lunches
Eventuele inkomgelden
Drank bij de maaltijden
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele fietshuur (+/- 62,5 euro recreafiets of +/- 112,5 euro voor E-bike)

5

Opgelet: datumwijziging t.o.v. de folderdatum.
De reis gaat door van 25/8 tot 29/8/2020.

Heb je nog vragen over je vakantie?

Roger Gilis is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Roger.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers : 8

Fietsniveau

Voor wie graag fietst (recreafiets of e-bike) en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen. We fietsen gemiddeld tussen de 15 à 17 km/u en leggen dagelijks tussen de 40 en 70 kilometers af.

Onderhoud

Heel belangrijk: Zie dat de fiets volledig in orde is want in het bos zijn wel jagers maar geen fietsenmakers.

Gezondheid

Een goede gezondheid en conditie is vereist.

Belangrijke bagage

Het dragen van een valhelm is verplicht.

Eigen risico

Govaka cvba en de reisbegeleiders zijn niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal aan het eigen fietsmateriaal van de deelnemers (ook niet tijdens het transport en/of overnachtingen). De deelnemers dienen zelf te voorzien in een fietsverzekering indien ze dit wensen.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.


Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Nederland betaal je met de Euro.
Belgische bank- en kredietkaarten worden overal aanvaard. Sommige winkels aanvaarden geen cashbetalingen meer. Zij geven dit aan door de vermelding “Hier alleen pinnen”.

Klimaat

Het klimaat in Nederland is vergelijkbaar met dat in België: een gematigd zeeklimaat met milde zomers en zachte winters.
Stormen in de kustprovincies zijn een vaak voorkomend fenomeen tijdens de winter.

Van der Valk Hotel****

U verblijft in het gastvrije en pittoreske plaatsje Dwingeloo-Spier, een perfecte locatie voor een ontspannen verblijf in het gezellige en comfortabele Van der Valk hotel. Meer informatie over het hotel vindt u op de hotelwebsite.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen