Friesland (Nederland)

Friesland is een niet te missen bestemming sinds ‘Leeuwarden 2018’. We fietsen door het weidse landschap met meren, rivieren, kanalen en weilanden en passeren 7 van de Elfsteden waar het grootse kunstproject nieuw cultureel erfgoed sinds 18/5/2018, de blikvanger is. We fietsen ook langs het IJsselmeer en de Waddenzee (Unesco werelderfgoed). We logeren 4 nachten in het fietsvriendelijke en gezellige Amicitia-hotel in Sneek.

Dagprogramma

Dag 1
Aankomst in de vroege namiddag in Sneek. Welkomstmeeting. Kennismakingstocht rondom het Sneekermeer met 2 overzetten. Diner en overnachting.
Afstand: 34,8 km (vlak)

Dag 2
We vertrekken ’s ochtends met de auto (± 25 km) en de fiets naar Sloten. We eten een kibbeling aan het Vrouwtje van Stavoren, passeren het IJsselmeer en de bossen van het Gaasterland. Halte aan een ijsboerderij en stop aan het bezoekerscentrum Mar & Klif in Oudemirdum. Huurfietsen worden geleverd en opgehaald aan het vertrekpunt.
Afstand: 54,8 km (vlak)

Dag 3
We fietsen richting IJsselmeer om te lunchen in het Bokrijk van Friesland, Allingawier, en verder naar de Hanzestad Bolsward met bezoek aan de Broerekerk met zijn glazen dak. Na het diner, bezoek aan Sneek met zijn unieke waterpoort, waar de winkels op donderdag open zijn tot 21 uur.
Afstand: 66 km (vlak)

Dag 4
We vertrekken met de auto (± 26 km) en de fiets naar Franeker voor een rit pal naast de Waddenzee, naar Harlingen. Bezoek aan de scheepswerf ‘Willem Barentz’. Op het einde van de rit mogelijkheid tot gratis (begeleid) bezoek aan het fraaie stadhuis van Franeker. Huurfietsen worden opgehaald en afgeleverd aan het vertrek.
Afstand: 59 km (vlak)

Dag 5
Onze laatste rit brengt ons naar ‘De Fluezen’, het op één na grootste meer van Friesland met een overzettochtje. We pauzeren even aan het beeldhouwcentrum in Koudum, waar we bij de expositiegalerij cursisten aan het werk kunnen zien. Onze laatste halte houden we in houtstad IJlst, op 6 km van ons hotel, waarna we de terugreis aan vatten.
Afstand: 60 km (vlak)

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 124
Toeslag niet-leden kwb & Pasar: € 25 p.p.

Inbegrepen

4 overnachtingen in halfpension
Overzet
Deelnemersbrochure
Fiets- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Vervoer heen & terug
Eigen fiets
Eventuele huurfiets
Lunches
Drank bij maaltijden
Verzekeringen
Eventuele toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Persoonlijke uitgaven en fooien

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 12

Fietsniveau

Recreanten
Voor wie graag fietst (recreafiets of e-bike) en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist om in het voor- en najaar trips te fietsen. We fietsen gemiddeld tussen de 15 à 17 km/u en leggen dagelijks tussen de 40 en 70 kilometers af.

Moeilijkheidsmeter

Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en licht hellingspercentage.

Gezondheid

Een normale conditie om aan deze recreatieve fietsvakantie deel te nemen is vereist.

Oefentocht

Voor wie ingeschreven is voor een meerdaagse recreatieve of sportieve fietsvakantie van Govaka & Pasar tijdens de zomer van 2019 organiseren we in het voorjaar drie fietsoefentochten. Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten. Voor sportieve fietsers (wielertoeristen) is het deelnemen aan minstens 1 oefentocht verplicht. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor accommodatie, ontbijt en de organisatie gedekt.
Ga je mee op ons 3-daagse oefenweekend naar Mont Saint Aubert dan boek je dit weekend via www.govaka.be. Prijs vanaf €199 per persoon.
Volgende oefentochten staan gepland in 2019:
oefentocht in Laakdal op Paasmaandag 22 april 2019
oefentocht in Wakken op zaterdag 18 mei 2019
3-daagse Mont Saint Aubert van 24 t.e.m. 26 mei 2019 met oefentocht op zaterdag 25 mei 2019
Uitgelezen kans om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie te ontmoeten.

Belangrijke bagage

Het dragen van een fietshelm is verplicht.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort
NB: voor een reis naar de Nederlandse Antillen (Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint-Eustasius, Sint-Maarten) moet u ook over een geldig retour- of doorreisticket beschikken

informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Nederland betaal je met de Euro.
Belgische bank- en kredietkaarten worden overal aanvaard. Sommige winkels aanvaarden geen cashbetalingen meer. Zij geven dit aan door de vermelding “Hier alleen pinnen”.

Klimaat

Het klimaat in Nederland is vergelijkbaar met dat in België: een gematigd zeeklimaat met milde zomers en zachte winters.
Stormen in de kustprovincies zijn een vaak voorkomend fenomeen tijdens de winter.

Amicitia Hotel****

U verblijft in het fietsvriendelijke en gezellige Amicitia-hotel in Sneek. Meer informatie over het hotel vindt u op de hotelwebsite.

Fotoalbum

Vanaf 332 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord