U bevindt zich hier: Home/Noorwegen/Rondreis Noorwegen
Uniek, aldus kenners
Mee met een postboot(je)
Majestueuze fjorden
Ecologisch bewust

Rondreis Noorwegen

Noorwegen het mooiste land ter wereld? Ik begin het te geloven: water, waar je ook kijkt, talloze eilandjes, majestueuze fjorden, eindeloze landschappen, uiterst vriendelijke mensen, enz. Deze reis laat je er mee kennis maken te voet, per fiets, eventueel in een kajak, met de ferry en per autocar.

ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten van de reis

1: Panoramawandeling
In Bergen gaan we met de kabelbaan de Ulriken op en wandelen we licht dalend zo’n vier uurtjes naar Mt. Fløyen in het hart van de stad over paden, aangelegd en onderhouden door sherpa’s. De prachtige panorama’s krijg je er zo bij!

2: Mee met de postboot
Bij de oversteek van Solund naar Værlandet varen we mee met een kleine postboot op volle snelheid laverend tussen de eilandjes; hier en daar meren we aan met post en kranten, zelfs waar maar één iemand woont. Een belevenis!

3: Op de rand van de oceaan
Værlandet bestaat uit vier eilandjes, verbonden met boogbruggen (om schepen door te laten) en die verkennen we per fiets tot aan onze slaapplek: enkele nieuwe bungalows bij de oceaan, perfect voor storm watching. Vanuit je bed zie je de natuur tekeergaan of je kunt genieten van de zon op je balkon.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1 – Brussel – Bergen
Vlucht vanuit Brussel via Oslo naar Bergen. Met de bus naar het hotel.

Dag 2 – Bergen (O-A)
In de voormiddag maken we een fietstocht (2 u) door de stad onder leiding van een lokale gids. Dan gaat het per bus naar Ulriken waar we met de kabelbaan naar boven glijden; daar kunnen we iets eten voor we op stap gaan. Na een licht dalende tocht van zowat 4 u komen we aan bij Mt. Fløyen en dalen dan af met de kabelbaan naar Bergen.

Dag 3 – Bergen – Krakhella – Hardbakke – Værlandet (O-L-A).
Vandaag ontdekken we Noorwegen, weg van de gebaande paden, dus anders dan de gewone toerist. Met de milieuvriendelijke expressboot varen we naar wat men daar het ‘Venetië van het Noorden’ noemt. We leggen aan in Krakhella, Solund; van daar gaan we met het openbaar vervoer naar Hardbakke. In een lokaal restaurant lunchen we met eigen gekweekte groenten en fruit en genieten van het prachtige zicht op de baai. Daarna schepen we in op een kleine postboot. De gemeente Solund bestaat uit zowat 1700 eilandjes en daar varen we tussen: een machtige ervaring! In de haven Bulandet staan onze fietsen klaar in de lokale shop. We fietsen over enkele eilanden en 6 bruggen (11 km) naar onze pleisterplaats aan de rand van de oceaan, het kleine Værlandet Havhotell. Men komt er vooral naartoe om vanuit de kamer te genieten van het zicht op de stormachtige oceaan. De bagage wordt nagebracht.

Dag 4 - Værlandet – Askvoll – Smørhamn - Kalvåg (O-A)
Het ontbijt wordt geserveerd op de kamer. Daarna kunnen we een wandeling of fietstocht maken of genieten van het zicht op de oceaan. We fietsen naar de aanlegsteiger (10’). De bagage wordt nagebracht. In het piepkleine winkeltje kunnen we iets te eten kopen; dat kan ook op de ferry die ons naar Askvoll brengt of in het dorpje bij aankomst. Daar maken we een korte wandeling in de voetsporen van kunstschilder Anders Askevold. Een tweede ferry vaart naar Smørhamn. Daar gaan we met een autocar naar Kalvåg. Vrijwel het hele vissersdorpje is ingericht als hotel in diverse (chique) ‘paviljoenen’; het Knutholmen hotel maakt deel uit van de Historiske Hotelgroep. ’s Avonds wacht ons, hoe kan het ook anders, een heerlijke visschotel.

Dag 5 – Kalvåg – Loen (O-A)
We rijden door prachtige landschappen en houden kort halt in Sagastad waar we kennismaken met de Vikings. Bij aankomst in Loen is er tijd om te lunchen waarna we inchecken in het hotel. Optioneel kun je de kabelbaan nemen tot op 1000 m waar je het hele fjordengebied kunt overschouwen.

Dag 6 – Loen (O-A)
Vandaag maken we er een heerlijke wandeldag van in de bergen (3/4 dag).

Dag 7 – Loen – Sæbø (O-A)
Met de bus gaat het langs schilderachtige dorpjes naar de Hjørundfjorden en verkennen we de omgeving van het hotel, vroeger de thuishaven van beren, wolven en Vikings, nu de rust zelve.

Dag 8 – Sæbø (O-A)
We wandelen in de heerlijke omgeving (3/4 dag).

Dag 9 – Sæbø – Ålesund (O-A)
Met de ferry varen we naar Ålesund. In de namiddag maken we een gegidste tour per e-bike (2 u).

Dag 10 – Ålesund (O-A)
In de voormiddag kajakken de liefhebbers op de rivier in de stad, een zeer speciale ervaring. Na de middag kun je naar het uitzichtpunt boven de stad klimmen (er is ook een treintje).

Dag 11 – Ålesund – Brussel (O)
Transfer naar de luchthaven en vlucht naar Brussel

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 370

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers luchthaven-hotel
10 overnachtingen in halfpension
Deelnemersbrochure
Wandel- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Verzekeringen
Lunches (op dag 3 wel inclusief)
Persoonlijke uitgaven en fooien
Toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Eventuele brandstof- of luchthaventaksverhoging

Heb je nog vragen over je vakantie?

Karel Meuleman is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Karel.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Extra reisinformatie

Noorwegen behoort niet tot de EU en dat merk je op de luchthaven als je sterke drank of rookgerei wil inslaan. Toch zijn er in Noorwegen voor ons geen roamingkosten op je gsm. De lokale munt is de Noorse Kroon (NOK) waarbij 100 NOK zowat €10 is.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers: 15
Tijdens deze reis doen we een aantal wandelingen, ook op bergpaden. Een redelijke conditie en goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Noorwegen betaal je met de Noorse Kroon kr
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Noorwegen kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen