Roddelen over Habsburgers
Barok-, muziek,- en trendy-hippe stad
Weense Nederlandstalige gids
Diner en concert in Kursalon

Citytrip Wenen

Een mooier decor dan Wenen is haast niet denkbaar, een stad van uitersten. Klassiek en modern, keizerlijk en volks, oost en west, barokstad, muziekstad, Sachertorte-stad … heel veel groen en daartussen het lint van de blauwe Donau. Deze fascinerende mix zorgt voor de bijzondere sfeer. Wenen wacht op je, geniet van elke seconde.

ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten

1: Paleis Schönbrunn
Nadat in Versailles (1661-1690) de grootste residentie met bijhorend park van Europa werd gebouwd, kopieerde men dit in Wenen (1693) met de bouw van Schloss Schönbrunn met betoverende parken en het Palmenhuis. Het hele complex beslaat een oppervlakte die niet veel kleiner is dan de Weense binnenstad.

2: Stadswandeling / Wenen al wandelend ontdekken
Deze stad werd uitgeroepen tot ’s werelds meest leefbare stad. Geen verkeer in de binnenstad. Hier is alles statig en exclusief. Chique winkels, stadspaleizen, maar ook donkere straatjes, kleine cafeetjes, vele parken … achter iedere hoek een nieuwe belevenis, een nieuw verhaal. Je kijkt je ogen uit.

3: Hofburg, bastion van de Habsburgers.
Wie in Wenen enkel de Hofburg zou kunnen bezoeken, zou al meer dan genoeg herinneringen mee naar huis kunnen nemen. Niet alleen architectonisch is deze, in verschillende periodes gebouwde, keizerlijke winterresidentie interessant, er zijn ook belangrijke musea in gevestigd. In dit enorme complex bezoek je de keizerlijke 'Schatzkammer'.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Omwille van gezondheidsredenen is het mogelijk dat bepaalde uitstappen/activiteiten kunnen vervangen worden door een waardig alternatief.

Dag 1 (A)
Vlucht Brussel – Wenen
Kennismaking met de Weense Nederlandstalige gids die ons gedurende ons verblijf in Wenen zal begeleiden.
Verkennende busrit (2u) door Groot-Wenen.
In de namiddag 1ste deel van de stadsverkenning en bezoek aan de Kaisergruft.
In de Kaisergruft zijn 12 keizers, 19 keizerinnen en koninginnen van het Oostenrijks-Hongaarse rijk begraven. De hele geschiedenis van de Habsburgers wordt hier samengevat.
Avondmaal in het hotel.

Dag 2 (O,A)
Stadsverkenning / Diner en concert Kursalon (optioneel)
Deze stadsverkenning brengt je in korte tijd langs de vele highlights van Wenen en biedt de gelegenheid om zowel in de geschiedenis, kunst en cultuur als in de koffiecultuur te duiken. Want, wist je dat op de menukaarten van de Weners wel meer dan vijftien verschillende 'koffies' staan?
Daarna heb je ook nog wat tijd om aan (window-) shopping te doen.

Optioneel: Voor de liefhebbers is het mogelijk om de avond te beginnen met een diner in het restaurant Johann in het prachtige Kursalon. Hier werd de wals populair in de negentiende eeuw dankzij de Weense componist Johann Strauss.
Na het diner word je begeleid naar de Lanner Hall voor het salonorkest met het Alt Wien-concert, één van de bekendste interpretaties van klassieke Weense muziek. Geniet van de walsen, polka's, aria's, duetten, operettes en pianoconcerten onder begeleiding van operazangers en ballet-solisten.

Indien je geen muziekliefhebber bent, geen probleem, het diner staat klaar in het hotel.

Dag 3 (O,A)
Schloss Schönbrunn / Heurigen
Schloss Schönbrunn behoort tot één der mooiste barokke slotkastelen in Europa.
Eens stond dit zomerpaleis van de Habsburgers midden in de natuur, nu staat het in het westelijk deel van het centrum.
Van de veertienhonderd kamers kan je er veertig bezichtigen. Na het bezoek wandelen we rondom het paleis door de prachtige tuinen met daarin enorme bloemperken, fonteinen, (gebouwde) Romeinse ruïnes …

In de namiddag gaan we een heel andere toer op.
Wenen is een zelfstandige wijnregio met meer dan 155 wijnboeren. Ze verkopen hun jonge wijnen (laatste oogst) in gezellige wijnbars, ook Heuriger genoemd. Na een wandeling tussen de wijnvelden zullen wij daar van spijs en drank genieten.

Dag 4 (O,A)
Obere Belvedere / Zentral Friedhof / Campus universiteit / Prater
Eugenius Frans Prins van Savoye(1663-1736) gaf de opdracht aan Johann Hildebrand om voor hem een slot te ontwerpen. Het resultaat was enorm; hij toverde twee barokke paleizen uit de grond, het Untere en Obere Belvedere, met daartussen romantische tuinen, terrassen en vijvers.
Wij bezoeken het Obere Belvedere waar je de belangrijkste Oostenrijkse kunstverzameling van de middeleeuwen tot nu kan bekijken. Je vindt er ‘s werelds grootste Gustav Klimt-collectie, met als hoogtepunt het met goud bewerkte schilderij 'De Kus'. Verder zie je beroemde werken van Kokoschka en Egon Schiele en de Franse impressionisten Monet, Renoir en Manet.

Daarna bezoeken we het Wiener Zentralfriedhof (Algemene Begraafplaats) dat met zijn 2,5 km2 de tweede grootste begraafplaats van Europa is en dankzij de aanwezigheid van de vele eregraven een echte bezienswaardigheid. (Schubert, Beethoven, Mozart…)
We treinen dan naar de campus van de Universiteit voor Economie en Bedrijfskunde van Wenen (WU). Super modern, hip en zeer indrukwekkend.

En om deze drukke dag te besluiten gaan we naar het Prater, waar we na het diner een wandeling maken.
Wie heeft zin in een ritje op het grote Riesenrad?

Dag 5 (0)
Hofburg / Vrije tijd
Oostenrijk is eeuwenlang één der machtigste landen ter wereld geweest.
De uitgestrekte Hofburg was het winterpaleis van de Habsburgse monarchen die gedurende meer dan zes eeuwen over heel Oostenrijk, en vaak ook over grote delen van Europa en daarbuiten, regeerden. (ook in onze gebieden)
Vanwege de enorme omvang van het paleis is het onmogelijk om alle bezienswaardigheden in de Hofburg te bezoeken.
Wij houden het bij de 'Schatzkammer', een museum met een indrukwekkende verzameling kronen, scepters en andere kostbare symbolen van het Heilige Roomse Rijk.

Vrije namiddag
De stad telt veel leuke winkels, kleine boetieks en leuke markten, of wil je graag één van de vele musea bezoeken, of lekker niksen op een bank … doen is de boodschap!

Terugvlucht Wenen – Brussel.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 142

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers luchthaven-hotel
4 overnachtingen in halfpension
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding
Weense stadsgids
Inkom Kaizegruft
Inkom paleis Schönbrunn
Bezoek Hofberg/schatkamer
Bezoek Ober Belvedere
Weekkaart openbaar vervoer

Niet inbegrepen

Lunches
Drank bij de maaltijden
Toeristentaksen (ter plaatse aan hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstof- en luchthaventakstoeslag
Concert Kursalon inclusief avondmaaltijd (facultatief +/- 117 euro p.p.)

Heb je nog vragen over je vakantie?

Mia Michiels is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Mia.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers: 10

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Reisformaliteiten

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Bagagevoorschriften

We vliegen met Brussels Airlines naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 12 kilo.
• Ruimbagage: je mag 1 stuk ruimbagage (max 23 kg) meenemen. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L+B+H).
• Overgewicht/oversize: eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Money money money ...

In Oostenrijk betaal je met de Euro €

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Oostenrijk kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Hotel Beim Theresianum***

Het Austria Trend Hotel beim Theresianum Wien ligt op slechts 10 minuten lopen van het Slot Belvedere, en op 5 minuten lopen van het centraal station van Wenen. Er is gratis WiFi beschikbaar, en in de zomer kunt u van het ontbijt genieten op het terras in de tuin. De kamers in het Theresianum Wien Austria Trend Hotel beschikken elk over een flatscreen-tv met kabelzenders, individueel regelbare airconditioning, vloerverwarming, een minibar, een bureau en een badkamer.

Fotoalbum

Vanaf 1191 euro

Prijzen