Prachtig hotel
Doodlopend dal
Drieduizenders rondom
Wonderlijke wandelingen

Pitztal in Tirol

Het hotel, een oase van rust, pal naast de snelstromende Pitze, is je uitgangspunt voor prachtige bergwandelingen.
De Gletscherpark Card brengt je zo onder meer tot 3774 meter hoogte of naar de Rifflsee, waar je rustig omheen kunt wandelen.
’s Avonds geniet je van wellness en een 5-gangen diner.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten

Wildspitze en omgeving
Met de Gletscherexpress rij je door een tunnel tot op 2.840 m. Wat verder ligt de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze op 3.774 m. Dat is ook de naam van de tweede bergbaan die je neemt, tot op 3.442 m naar het hoogste café van Oostenrijk.

Natuurpark Kaunergrat
Dit natuurpark strekt zich uit van het Oberen Inntall tot aan de Ötztaler Alpen en beslaat een enorm gebied dat de thuishaven is van zeldzame juweeltjes. Er is een infocentrum van waaruit een aantal themapaden vertrekken.

Jerzens Hochzeiger
In de winter is het een drukbezocht skioord maar ook in de zomer kun je er heel wat beleven. Het Hochzeiger wandelgebied biedt een netwerk van zowat 100 km gemarkeerde wandelpaden, verspreid over hoogtes tussen 1.450 en 2.971 m. en schitterende panorama’s.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal. Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1: Met eigen vervoer naar Sankt Leonhard im Pitztal (A)
Vermits de periode zondag tot zondag is, heb je op je passage door Duitsland minder last van files omdat vrachtverkeer in het weekend verboden is. Men verwacht je in het hotel tegen het avondmaal.

Dag 2: Naar de Rifflsee (O-A)
Na het ontbijt gaat het eerst langs de Pitze naar de kabelbaan; eens boven wandel je rond de Rifflsee (3 u) met een lokale gids. De Rifflsee is het hoogste bergmeer van Oostenrijk. De liften van de bergbanen daar ontsluiten voor wandelaars een gevarieerd net van wandelpaden met makkelijke tot gemiddelde moeilijkheidsgraad. Je kunt na de wandeling met de lift naar beneden of te voet teruggaan naar het hotel, zowat 2 ½ u wandelen.

Dag 3: Naar de gletsjer en het hoogste café van Tirol (O-A)
Vandaag beleef je de wellicht de meest spectaculaire wandeling. De Pitztaler Gletscher vormt de afsluiting van het Pitztal en is de hoogste gletsjer van Tirol. Met de Gletscherexpress rij je door een tunnel tot op 2.840 m. Bijna binnen handbereik ligt de hoogste berg van Tirol, de Wildspitze (3.774 m). Met een lokale gids maak je tijdens een wandeling van een dikke 2 uur kennis met door gletsjer uitgeslepen gletsjermolens, gletsjergrotten en gletsjerpoorten. Wildspitze is ook de naam van de tweede bergbaan die we nemen, tot op 3.442 m naar het hoogste café van Oostenrijk. Daar of in het lager gelegen station kun je iets eten. Terug naar beneden gaat het met de kabellift en met de trein door de tunnel. De mogelijkheid bestaat ook om het laatste gedeelte te voet te doen.

Dag 4: Kaunergrat (O-A)
Met de lokale bus rijd je naar het natuurpark Kaunergrat. Bij de terminus is er een bezoekerscentrum. Van daaruit vertrekken een groot aantal wandelingen, dus je hebt ruim de keuze. Terug bij het centrum kun je iets eten.

Dag 5: Gletscherstube (O-A)
Een gemoedelijke wandeling bergop van zo’n 2 uurtjes brengt je langs de Pitze naar de Gletscherstube op 1.915 m. Wie wil kan nog verder klimmen tot de waterval. Bij de Stube kun je ’s middags iets eten. Langs de andere kant van de Pitze keer je terug, in totaal zo’n 14 km.

Dag 6: Jerzens Hochzeiger (O-A)
Het openbaar vervoer brengt je naar de Jerzens Hochzeiger. Eerst in een cabine en nadien in een zetellift gaat het naar 2.395 m. Van daar daal je langs de Kalbenalmhut en de Stalderhut af naar het dalstation op 1.450 m. Onderweg kun je iets eten in een van de hutten.

Dag 7: Enger (O-A)
Opnieuw een gemoedelijke wandeling langs de Pitze, dit keer dalwaarts in de andere richting dus, tot in Enger, zo’n 11 km. Daar is een restaurantje om iets te eten. Daarna kun je te voet of met de bus terug.

Dag 8: Afscheid (O)
Na het rijkelijke ontbijtbuffet is het tijd om te vertrekken, huiswaarts of je kunt gebruik maken van de gelegenheid om nog wat te toeren in de omgeving of ergens onderweg.

Inbegrepen

7 overnachtingen in halfpension
Toeristenbelasting
Gebruik welness en zwembad
Deelnemersbrochure
Wandel- en reisbegeleiding (vanaf 10 deelnemers)
Inclusief de Pitztal Card (bergliften, speeltuin, zwembad, ...)

Niet inbegrepen

Vervoer heen/terug (eigen vervoer)
Lunches
Drank bij de maaltijden
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 72

Heb je nog vragen over je vakantie?

Karel Meuleman is een expert van deze regio en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Karel.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 10

Wandelniveau

Deze wandelreis is geschikt voor elke wandelaar die over een goede gezondheid beschikt en een goede conditie heeft door regelmatig ( met hoogteverschillen )
te wandelen.
Wandelduur is dagelijks om en bij de 4 à 5 uur.
Wandelniveau: 2 schoentjes

Belangrijke bagage

Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden.

Extra's

Omwille van gezondheidsrisico mogen jongeren tot 4 jaar en 70-plussers met verhoogde bloeddruk niet hoger gaan dan 2000 m. Vraag vooraf raad aan je dokter.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Indien we de reis niet organiseren maar inkopen zijn we een doorverkoper.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Oostenrijk betaal je met de Euro €

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Oostenrijk kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Sport und Vitalhotel Seppl****

Het mooie hotel bevindt zich bijna op het einde van de vallei en wordt omgeven door weilanden en bossen. Het ligt op een van de mooiste en rustigste locaties van het Pitztal. Je kan genieten van de fijne keuken, de uitgebreide saunafaciliteiten en de waterwereld met een binnenzwembad, een avonturenzwembad in de openlucht (ook 's winters) en een bubbelbad in een grot. Het hotel biedt ook persoonlijke schoonheidsbehandelingen en professionele massages (tegen betaling). De kamers zijn allen ruim ingericht met eigen badkamer.

Fotoalbum

Vanaf 796 euro

Prijzen