Open fietsdagen voor recreatieve en sportieve fietsers

Inschrijvingen

Klik hier en schrijf je snel in voor een van onze open fietsdagen.

Datum en locatie

Om goed voorbereid aan de start te staan van je sportieve of recreatieve fietsvakantie organiseert Govaka&Pasar tijdens het voorjaar een open fietstocht op zaterdag 5 juni 2021 in Oostduinkerke. N.a.v. de open fietstocht in Oostduinkerke kan je ook voor een meerdaags verblijf kiezen en er een fietsweekend aan zee van maken. Voor meer informatie en boekingen klik hier.

Onze open fietstocht is een uitmuntende gelegenheid om op een leuke manier kennis te maken met Govaka&Pasar. Je ontmoet er reisbegeleiders, medereizigers en maakt er nieuwe vrienden. De fietstocht is voor belangstellenden, die onze organisatie nog niet kennen, een uitstekende gelegenheid om kennis te komen maken. Voor weer andere fietsers is het een leuke kans om fietsvrienden weer te zien, bij te praten en nieuwe plannen te maken.

Maak gebruik van deze uitgelezen kans om je fietsconditie verder op te bouwen met het oog op je recreatieve of sportieve fietsvakantie. Er wordt in diverse tempogroepen gereden en de afstanden en hoogtemeters zijn aangepast aan de tempogroep die je voor je fietsreis uitkoos. De parcours zijn met zorg gekozen zodat uw fietsrit ook een ontdekkingstocht wordt.

De deelnemers die voor een sportieve fietsreis kozen vragen we zeker aan deel te nemen.

De deelname aan een open fietstocht kost 20 euro p.p. Naast de fietstocht, de begeleiding en de technische ondersteuning onderweg zijn ook een ontbijt en een drankje achteraf inbegrepen. We vragen je in te schrijven voor deze open fietstocht zodat we alles goed en veilig kunnen organiseren. Betalen doe je ter plekke.

Oostduinkerke: zaterdag 5 juni

Afstand
Wielertoeristen maken een keuze uit 2 afstanden: 100 of 140 km en er wordt in 3 verschillende tempogroepen gefietst. De recreanten fietsen 70 km.

Parcours
De parcours gaat doorheen de IJzervlakte en Diksmuide richting Ieper en daarna via het Heuvelland. Je rijdt hierbij zowel in het vlakke poldergebied als in het pittige Heuvelland. De recreanten fietsen doorheen de polders richting Ieper en langsheen kerkhoven en Memorials van de Groote Oorlog. Op de terugweg is het even genieten op een terras in West-Vleteren.

Dagindeling & programma
Vanaf 8u00 Ontbijt + mogelijkheid tot omkleden
9u45 Briefing + indeling in fietsgroepen
10u00 Start fietstochten. Halfweg wordt gestopt voor een middagpauze (voor wie het ganse weekend verblijft zal een lunchpakket voorzien zijn).
17u00 Aankomst + omkleden. Er is gelegenheid tot douchen. Nadien gezellig samen zijn.

Inbegrepen
Deelname in de onkosten bedraagt 20 euro. U kan ter plekke betalen. Inbegrepen is het ontbijtbuffet, soep of koffie tijdens middagpauze, één drankje na het fietsen en begeleiding door fietskapiteins en volgwagens.

Startplaats & wegbeschrijving
Adres: Domein Westhoek , Noordzeedreef 6-8 in Oostduinkerke
Voor een uitgebreide wegbeschrijving : www.domein-westhoek.be

Praktische afspraken
Het dragen van een valhelm is verplicht!
Deelnemers kunnen persoonlijke bagage, pantoffels (voor tijdens pauze) en lunchpakket in de volgwagen opbergen.

Verzekering
Deelname aan de oefentochten is op eigen risico. Een verzekering lichamelijke ongevallen en een verzekering fietsmateriaal (schade/diefstal) zijn niet inbegrepen in de deelnameprijs van 20 euro.