Rota Vicentina

Deze wandelreis in Portugal begint met een mini-citytrip in de hoofdstad Lissabon. Je hebt de mogelijkheid de charmes van deze stad te ontdekken met een plaatselijke Nederlandstalige gids. Ze zal met een mix van geschiedenis, kunst, cultuur en gastronomie haar stad voorstellen. Daarna begint het echte werk: de Rota Vincentina, het mooiste lange afstandspad langs de kust van Zuid-Europa. Het grootste deel van het traject ligt in de provincie Alentejo en het noordelijkste deel van de provincie Algarve. Indrukwekkende kusten met metershoge kliffen, afgelegen baaien, uitgebreide duingebieden en verlaten zandstranden volgen elkaar op met daarbij steeds de wilde Atlantische Oceaan als decor. Genieten aan de zuidwestelijke rand van Europa. Een must voor iedereen die van kustwandelingen houdt.

Dagprogramma

Dag 1
Vlucht van Brussel naar Lissabon en transfer naar het hotel. Verkenningstour met plaatselijke Nederlandstalige gids. Overzicht van de stad, cultuur en geschiedenis. Traktatie op koffie en typisch Portugees gebak ‘Pastel de Nata’. Overnachting Lissabon.

Dag 2
Tapas-tour. Geschiedenis, cultuur en leefgewoonten in Lissabon met een aantal stops waar typische Portugese hapjes en drankjes aangeboden worden (Kan dienen als lunch). Transfer naar Porto Covo (startplaats Rota Vincentina). Overnachting Porto Covo.

Dag 3: Porto Covo – Vila Nova de Milfontes 20 km /6u. Startend aan het haventje van Porto Covo trekken we verder afwisselend over witte zandstranden en door het mulle zand van het duinengebied tot in de vissershaven van Vila Nova de Milfontes. Princesa do Alentejo (prinses van Alentejo) is de bijnaam voor deze geliefde vakantieplek van de Portugezen. Overnachting Vila de Milfontes.

Dag 4
Vila Nova de Milfontes – Almograve/ Longueira 17 km /5u. Een vrij eenvoudige wandeldag door duinen en op hoge kliffen. Net voor Almograve volgen we het pad richting binnenland en wandelen de laatste kilometers tot Longuiera. Overnachting in Longueira.

Dag 5
Almograve – Zambujeira do Mar 22 km/6u. Na het haventje van Almograve worden de kliffen steeds hoger en de vergezichten steeds spectaculairder. In de lente nestelen ooievaars op de ruwe rotspunten. De oceaan schuimt tientallen meters lager. Overnachting in Zambujeira do Mar.

Dag 6
Zambujeira do Mar – Odeceixe 21 km/6u. Het kustpad leidt ons langs brede duinstroken en zandstranden, diep ingesneden door metershoge kliffen, naar het 1ste dorp in de Algarve: het schilderachtige Odeceixe. Overnachting in Odeceixe.

Dag 7
Odeceixe – Aljezur 22 km/6u. De kust is hier moeilijker toegankelijk. De golven van de Atlantische Oceaan rollen met grote kracht op de rotsen. wij trekken steeds verder zuidwaarts door bossen met eucalyptus, acacia en kurkeik tot Aljezur, gesticht door de Moren in de 12e en 13e eeuw. Overnachting in Aljezur.

Dag 8
Aljezur – Arrifana 18 km/5u. Na een bezoek aan de ruïnes van de Moorse burcht, het herkenningsteken van Aljezur, wandelen we naar Arrifana, een piepklein badplaatsje, en genieten voor de laatste maal van de prachtige uitzichten, het strand het lekkere eten, de wijn en de eventuele zwembeurt. Een taxi brengt ons terug naar het hotel. Overnachting te Aljezur.

Dag 9
Na ontbijt transfer naar Lissabon en terugvlucht Brussel.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 277
Toeslag niet-leden Pasar & kwb € 25 p.p.

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers
Volgens programma
8 overnachtingen in halfpension
Deelnemersbrochure
Wandel- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Lunches
Inkomgelden
Drank bij de maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse in hotel te betalen)
Verzekeringen
Eventuele brandstof- of luchthaventaks verhoging
Persoonlijke uitgaven en fooien

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers: 12

Belangrijke info

Gezondheid: een goede conditie en uithoudingsvermogen noodzakelijk

Wandelniveau

3 schoentjes: Pittige wandelvakantie: dagtochten met soms een vaste verblijfplaats maar meestal trektochten - wandeletappes door middengebergte (6 tot 7 uur stappen) - tot 1000 m hoogteverschil/dag - vaak moeilijk begaanbare (berg)paden met soms losse stenen - goed uithoudingsvermogen noodzakelijk - normale trekkingsrugzak.

Belangrijke bagage

Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden.

Bagagevoorschriften

We vliegen met Brussels Airlines naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 12 kilo.
• Ruimbagage: je mag 1 stuk ruimbagage (max 23 kg) meenemen. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L+B+H).
• Overgewicht/oversize: eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Portugal betaal je met de Euro.

Klimaat

Hoewel Portugal net als Spanje op het Iberische schiereiland ligt, heeft het toch een ander klimaat. Portugal is over het algemeen wat koeler dan Spanje vanwege het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan.
Het eiland Madeira wordt het eiland van de eeuwige lente genoemd omdat er altijd een aangename temperatuur heerst waarbij het zelden te warm wordt. Lenteachtig betekent niet automatisch droog. Zeker in de periode oktober tot mei valt er voldoende neerslag, vooral in het noordelijke deel van het eiland.

Dag 1: Hotel Olaias Park

Dag 2: Hotel Porto Côvo

Dag 3: Hotel HS Milfontes Beach

Dag 4: Hotel Pousada da Juventude Almograve

Dag 5: Hotel Ondazul

Dag 6: Hotel Casas do Moinho

Dag 7: Vicentina Hotel

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord