U bevindt zich hier: Home/Portugal/Wandelen op Madeira

Madeira, Portugal

Madeira, het subtropisch bloemeneiland midden in de Atlantische Oceaan, is een wandelparadijs en heeft een authentieke sfeer van overzee. Het is één grote weelderige groene tuin tussen het eindeloze helderblauw van de hemel en het diepblauwe van de oceaan.

Het Portugese eiland heeft zo goed als geen natuurlijke stranden maar een zacht glooiende kust in het zuiden en een grillige, ruige rotskust in het noorden. In het bergachtige binnenland verbouwen boeren mango’s, avocado’s en vooral bananen. De plantages worden bevloeid door de levadas, antieke irrigatiekanalen die ons toegang geven tot het ruige en spectaculaire binnenland. Tijdens onze wandeltochten van 3 tot 5 uur, hoog boven de zeespiegel, hoeft niet veel geklommen te worden.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1: (A)
Vlucht van Brussel naar Funchal.
Transfer naar ons Hotel Sea View in Paul do Mar. Diner en overnachting.

Dag 2: (O, A)
We wandelen langs de levada do Norto. De tocht start vlakbij de Encumeada-pas (1070 m) en loopt via Folhadal naar Ginjas stappen. Via verschillende tunnels, waar een zaklamp onontbeerlijk is, komen we in een unieke groene en waterrijke omgeving. Afstand: 12
km.

Dag 3: (O, A)
We stappen langs de levadas bij Rabaçal. Hier komen waterbronnen bij elkaar die de levada voeden. Echt spectaculair om te zien! Afstand: 14 km.

Dag 4: (O, A)
Transfer naar het hotel Dom Pedro Baia in Machico. We bezoeken eerst de beroemde botanische tuinen op een rotshelling van waar je een prachtig uitzicht op de stad Funchal hebt. Nadien rijden we naar de stad. Vrij bezoek aan het historische centrum met onder andere de Sé, een gotische kathedraal uit de 16de eeuw, en de bekende overdekte markt.

Dag 5: ( O, A)
We maken een wondermooie wandeling over de Levada do Furado van Ribeiro Frio tot Portela. Bomen zorgen voor schaduw en de geur van eucalyptus snuif je overal op. Op het einde van onze wandeling lopen we op een smal maar goed beveiligd pad langs de ravijn. De vergezichten zijn fenomenaal. Afstand: 11 km.

Dag 6: (O, A)
Wandeling langs de levada do Caniçal. We stappen door de vallei van Machico en zien de typische akkerbouwwijze. Nadien transfer naar de landtong Ponta de Sao Lourenço en bezoek aan het mooie stadje Santa Cruz. Afstand: 13 km.

Dag 7: (O, A)
We stappen naar het hoogste punt van Madeira, de Pico Ruivo. We zijn op een hoogte van meer dan 1800 m. We wandelen in een fascinerende wereld tussen vulkaanpieken en de hoogste toppen van het eiland.

Dag 8: (O)
Vrije tijd volgens vluchturen. Transfer naar luchthaven. Terugvlucht.

Toeslagen

Toeslag single kamer: € 206
Toeslag Niet-leden Pasar/kwb: € 25 p.p.

Inbegrepen

7 overnachtingen in halfpension
Vluchten heen/terug
Transfers volgens programma
Wandel- en reisbegeleiding
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Lunches
Inkomgelden
Verzekeringen
Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele toeristentaksen (ter plaatse aan hotel te betalen)
Eventuele brandstofprijs- en luchthaventaksverhogingen

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Belangrijke info

Logies: we overnachten in hotel Sea View in Paul do Mar, aan de zuidkust en in hotel Dom Pedro Baia in Machico.

Wandelniveau: 1 schoentje (De tochten van 3 tot 5 uur zijn allemaal hoog boven de zeespiegel, zonder dat er veel dient geklommen of gedaald te worden) - overwegend goed begaanbare paden - normale conditie vereist - dagrugzak

Vervoer ter plaatse: Volgens programma.

Belangrijke bagage: Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden.

Min/max deelnemers: 15/25

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Portugal betaal je met de Euro.

Klimaat

Hoewel Portugal net als Spanje op het Iberische schiereiland ligt, heeft het toch een ander klimaat. Portugal is over het algemeen wat koeler dan Spanje vanwege het koelere zeewater van de Atlantische Oceaan.
Het eiland Madeira wordt het eiland van de eeuwige lente genoemd omdat er altijd een aangename temperatuur heerst waarbij het zelden te warm wordt. Lenteachtig betekent niet automatisch droog. Zeker in de periode oktober tot mei valt er voldoende neerslag, vooral in het noordelijke deel van het eiland.

Dag 1: Sea View Hotel ****

Het hotel ligt in het pittoreske dorpje Paul do Mar, tussen de kliffen en de Atlantische Oceaan. Het biedt 3 zwembaden en studio's met eigen kookgelegenheid. De accommodaties beschikken elk over een balkon met panoramisch uitzicht. Ze zijn voorzien van een zithoek met satelliettelevisie, airconditioning en een kitchenette. Het hotel beschikt ook over een wellnesscentrum,

Dag 4: Hotel Dom Pedro Madeira Baia ****

Dom Pedro Madeira ligt aan het strand van Machico Bay. Het heeft een ruim zwembad met zeewater, kamers met satelliet-tv en biedt gratis WiFi in de openbare ruimtes. De kamers van het Dom Pedro hebben een eigen badkamer en moderne houten meubels. Het restaurant Baía de Zarco kijkt uit over de baai en serveert internationale gerechten. In de pianobar, waar thee geserveerd wordt, kan u terecht voor live entertainment.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord