Ongerepte natuur
Oude tradities & authentieke sfeer
Rijke geschiedenis & cultuur
Kleurrijke & pittoreske dorpjes

Roemenie

In Roemenië reizen we door afwisselende landschappen. We trekken van de Donaudelta met zijn unieke vogelrijkdom en lagunes over de ruige Karpaten naar de stranden van de Zwarte Zee. Het Balkanland is een smeltkroes van culturen dat sterk tot uiting komt in fascinerende steden als Brasov, Bran, Arad en Boekarest (het kleine Parijs). Tijdens deze Roemenië rondreis genieten we van cultuur, natuurschoon, gastvrijheid en boeiende ontmoetingen in het land van Dracula.

Vroegboekkorting tot 15/01/2020

Geniet van een uitzonderlijke vroegboekkorting van 10 euro per persoon. Deze korting is reeds verrekend in de prijs op de website.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten van deze reis

Highlight 1:Blauwe Klooster van Voronet
Ook wel 'De Sixtijnse Kapel van het Oosten’ genoemd. Die betiteling is niet overdreven, want de fresco's op de buitenmuren, aangebracht rond 1550, zijn indrukwekkend.


Highlight 2: Boekarest
Voor een extra dosis cultuur kan je terecht in Boekarest, dat in de afgelopen vijf jaar geëvolueerd is van een grijze stad naar een van de meest creatieve en indrukwekkende hoofdsteden van Europa.

Highlight 3: Kasteel van Dracula
Doet de naam Dracula een belletje rinkelen? Diep verscholen in de Roemeense bergen ligt het zogenaamde ‘kasteel van Dracula’, dat beschouwd wordt als inspiratiebron voor Bram Stokers alombekende vampierenboek.

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1
Reisdag naar Hajduszoboszlo (Hongarije). Overnachting op Hungaro Spa Thermal camping

Dag 2
Verplaatsing naar Roemenië, naar het dorp Sapanta. (195 km). Welkomstdiner in de camping, met folklore. Overnachting camping Poieni in Sapanta (A)

Dag 3
Busuitstap naar het dorp Sapanta, om het beroemde Vrolijke Kerkhof te bezoeken. De kerk wordt omringd door een vrolijk tafereel van blauw beschilderde graven waar de levens van meer dan achthonderd mensen zijn bewaard gebleven. Verder bezoek aan het stadje Sighetul Marmatiei, met het museum van de politieke gevangene van de communistische regime en het openluchtmuseum van Maramures. Gezamenlijke lunch. Op de terugweg naar de camping brengen we bezoek aan het houten Peri-Sapanta Klooster, het hoogste houten gebouw in Roemenië! Overnachting camping Poieni in Sapan. (L)

Dag 4
Verplaatsing van Sapanta naar Dorna Arini. (~200 km). Overnachting op het terrein van het pensioen Dorul Muntelui, in Dorna Arini.

Dag 5
Busuitstap naar de Kloosters van Boekovina. We beginnen met het bezoek van het museum van een kunstenares die haar hele leven beschilderde eieren uit de hele wereld heeft verzameld. Verder brengen we bezoek aan het Blauwe Klooster van Voronet, 'De Sixtijnse Kapel van het Oosten’ genoemd. Die betiteling is niet overdreven, want de fresco's op de buitenmuren, aangebracht rond 1550, zijn indrukwekkend. Gezamenlijke lunch bij een familie in het dorp Arbore. In de namiddag gaat ons bezoek verder met het nonnenklooster van Sucevita, dat het grootste in Boekovina is. Ten laatste, voor op de camping terug te komen, bezoek aan het Moldovita Klooster. Overnachting op het terrein van het pensioen Dorul Muntelui, in Dorna Arini. (L)

Dag 6
Halve daagse busuitstap naar Vatra Dornei. Met de bus rijden we tot aan het stadje en daar vanuit nemen we de stoeltjeslift naar de bergen. Grandioze uitzichten en mooie panorama’s. Daarboven hebben we de tijd koffie te drinken (iedereen brengt koffie mee), even door de prachtige natuur te gaan wandelen en eindelijk een schapenherder te bezoeken. Hier leren we over het leven van de mensen in de bergen en proeven we van de ambachtelijk gemaakte kaas! Met de lift terug naar beneden. Vrije tijd in Vatra Dornei voor boodschappen en shopping. Terug naar de campingplaats. ‘s Avonds – gezamenlijk diner. Overnachting op het terrein van het pensioen Dorul Muntelui, in Dorna
Arini.(A)

Dag 7
Verplaatsing van Dorna Arini naar Sovata - ~ 240 km (door de Bikas Kloof, ongetwijfeld het mooiste natuurgebied van Roemenië). Overnachting in Camping Vasskert, Sovata.

Dag 8
Halve daagse busuitstap naar de zoutmijnen in Praid en het beroemde Berenmeer. Met kleine busjes rijden we eerst naar de indrukwekkende zoutmijnen van Praid. We brengen een uitgebreid bezoek aan het hele complex, met veel trappen omhoog en omlaag.Verder bezoek aan het Berenmeer. Ondanks zijn hoogste zoutgehalte (256 gram zout per liter water) is het meer wel geschikt om te zwemmen. Overnachting in Camping Vasskert, Sovata.

Dag 9
Vandaag blijven we in de streek van Sovata voor een leuk avontuur. Eerst rijden we met een stoomtrein door de mooie landschappen, richting Targu Mures. Dan staan oude legerwagens op ons te wachten voor een safari door de bergen. Gezamenlijke picknick in de bergen. In de namiddag bezoek aan een forelkwekerij en gezamenlijk diner. Overnachting in Camping Vasskert, Sovata.(P)

Dag 10
Verplaatsing van Sovata naar Zarnesti, in de streek van Brasov (~180 km). Gezamenlijke barbecue op de camping. Overnachting in camping Alpin Ranch, Zarnesti.(L)

Dag 11
Busuitstap naar Sinaia, om het befaamde Peles Paleis te bezoeken. De toenmalige koninklijke zomerresidentie onderbrengt talrijke kostbare voorwerpen, en is wel indrukwekkend met zijn verschillende architectonische stijlen en imposante façade. Gezamenlijke lunch met wijnproef in een wijnkelder in Azuga. Op de terugweg naar de camping, korte stadstour in Brasov, met onder andere bezoek aan het symbool van de stad – de Zwarte Kerk. Terug op de camping. Overnachting in camping Alpin Ranch, Zarnesti.(L)

Dag 12
Busuitstap naar Rasnov en Bran. Bezoek aan de Citadel van Rasnov, in 1215 gebouwd, met een prachtig uitzicht over de hele vallei en vrije tijd voor zelfstandig bezoek aan het stadje. Bezoek aan het wereldberoemde Dracula Kasteel met het hele park en alle kraampjes daaromheen. Gezamenlijke lunch in een typische Roemeense taverne in Bran. Verder in de namiddag bezoeken we het berenreservaat bij Zarnesti. Overnachting in camping Alpin Ranch, Zarnesti.(L)

Dag 13
Verplaatsing van Zarnesti naar het gebied van de moddervulkanen. (~190 km) Na aankomst van de groep, in de namiddag, gezamenlijke wandeling tot aan de moddervulkanen! Overnachting op de parkeerplaats bij de moddervulkanen.

Dag 14
Verplaatsing naar Murighiol, het natuurgebied van de Donau Delta. (~ 275 km). In Braila neemt u de veerboot om de Donau te oversteken. Overnachting op het terrein van de pensioen Laguna Albastra, Murighiol.

Dag 15
Bootexcursie door de Donau Delta, om met de flora en fauna van dit unieke natuurreservaat kennis te maken. De delta is het meest bekend met zijn talloze kolonies van pelikanen en we hebben er echt de kans om die te zien en te fotograferen! Overnachting op het terrein van de pensioen Laguna Albastra, Murighiol.

Dag 16
Verplaatsing van Murighiol naar de Zwarte Zee Kust. (~ 140 km). Overnachting in Camping S in Navodari.

Dag 17
Rustdag aan de kust. Overnachting in Camping S in Navodari.

Dag 18
Verplaatsing van Navodari naar Boekarest. (~ 230 km). Overnachting in Camping Casa Alba, Boekarest.

Dag 19
Busuitstap om de Roemeense hoofdstad te leren kennen. Stadsbezichtiging van alle belangrijkste monumenten en gebouwen van de Kleine Parijs (zoals Boekarest in de 19e eeuw werd genoemd). Bezoek aan het onvermijdelijke van de stad – het tegenwoordige Parlement en zogenoemde Huis van Tsjaoesjeskoe. Gezamenlijke lunch en vrije tijd om Boekarest zelf te ontdekken. Overnachting in Camping Casa Alba, Boekarest.(L)

Dag 20
Verplaatsing van Boekarest naar Carta, in de streek van Sibiu (~ 300 km) Overnachting in camping De Oude Wilg, Carta

Dag 21
Busuitstap naar de streek van Sibiu. Bezoek aan de prachtige Sibiu, met zijn middeleeuwse kerken, het Barokke Brueckental museum en de bekende Leugenaarbrug. Voor de gezamenlijke lunch rijden we naar een klein dorpje hierbij, Sibiel, waar we bij de mensen thuis eten. In hetzelfde dorp brengen we bezoek aan het glasiconenmuseum, enig in zijn soort in de wereld. Op de terugweg stoppen we in het dorpje Cristian met zijn gefortificeerde kerk. Terug op de camping. Overnachting in camping De Oude Wilg, Carta (L)

Dag 22
Verplaatsing naar Aurel Vlaicu (~ 140 km) Overnachting in camping “Aurel Vlaicu” in Aurel Vlaicu.

Dag 23
Uitstap met paardenkarretjes in de streek van Aurel Vlaicu. In de namiddag verplaatsing van Aurel Vlaicu naar Minis (~ 180 km) Overnachting in camping Route Roemenië in Minis.

Dag 24
Uitstap naar Arad. Met zijn mooie architectuur is Arad ongetwijfeld een bezoek waard. Bezichtiging aan de Kathedraal en wandeling langs schouwburg, stadhuis en andere fraaie gebouwen. Tijd voor vrije lunch op de mooie promenade op de oever van Mures-rivier en terug naar de camping.‘s Avonds afscheidsdiner in de camping. Overnachting in camping Route Roemenië in Minis.

Dag 25
Terug naar huis!

Afstand Brussel-Hajduszoboszlo: +/- 1550 km

Inbegrepen

Alle campinggelden volgens programma
Vermelde activiteiten, maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Heb je nog vragen over je vakantie?

Roger Deleebeeck is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Roger.

Vertrekvoorwaarden

Minimum 13 installaties

Camper en/of caravan

Camper en caravan toegelaten

Huisdieren

Huisdieren niet toegelaten

Infodag

Meer praktische informatie ontvangt u na inschrijving.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend
Meer informatie op http://www.mae.ro/en/node/2084

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Roemenië betaal je met de Roemeense Leu L
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Roemenië kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Fotoalbum

Vanaf 1279 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord