Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?

Zin in een zonnig najaar?

Check onze extra najaarsbestemmingen
Boek nu al!

Meer info?

Kamperen in Thuringen

27 oktober tot 3 november

Meer info?

Reizen naar Compostela

Kom naar onze infoavonden en ga mee op tocht!

Meer info?
Rhodos (Griekenland) (23-30 sept. 2018) CULTUURREIS

 

Dag tot dag

Rhodos, het grootste eiland van de Griekse Dodekanesos (12 eilanden), heeft alles om je hart te veroveren: goudgele stranden, een ongerepte natuur, een gastvrije bevolking, eeuwenoude monumenten en in september nog een zalige temperatuur van rond de 25°C. Onze begeleider stelt vrijblijvend een excursiepakket voor. We logeren in het aangename viersterrenhotel Dionysos in Ixia, gelegen op een boogscheut van Rhodos-stad. Het hotel beschikt over alle faciliteiten oor een ontspannen vakantie. Maak je klaar voor een weekje vakantie op een zonnig eiland met een vleugje cultuur!

Dag 1: Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Rhodos. Transfer naar het hotel.

Dag 2: Met de lokale bus of taxi naar Rhodos-stad. We maken een wandeling door deze prachtige en uniek bewaarde middeleeuwse ridderstad. De geest van de ridderorde van Malta voel je nog steeds in de straatstenen.

Dag 3: Met een privé-autocar, vergezeld van onze plaatselijke Nederlandstalige gids, verkennen we de westkust van het eiland. We bezoeken o.a. de opgravingen van de oude stad Kamiros en rijden daarna door het binnenland. We bewonderen de schitterende Profitis Ilias-berg, zijn uitzichten en stille dorpjes. Natuurlijk proeven we ook nog van de plaatselijke
olijfolie, honing of likeur.

Dag 4: Met de lokale bus trekken we voor een halve dag naar de 267 m-hoge Filerimos-berg en de Onze-Lieve-Vrouwekerk met haar gouden muren. Deze kerk, met klooster, werd gebouwd door de ridderorde en in de 20ste eeuw gerestaureerd door de Italianen. We genieten er ook van een prachtig uitzicht op het eiland en de zee.

Dag 5: Met onze privé-autocar en onze plaatselijke gidsen rijden we langs de oostkust van het eiland naar Lindos. Dit oude havenstadje is gekend om zijn schilderachtige witte huisjes, kleine straatjes en imposante Acropolis. Daarna bezoeken we ook nog de baai van Kalithea, waar de Italianen een prachtig kuuroord bouwden.

Dag 6: Vrije dag.

Dag 7: We maken een schitterende boottocht langs de bergen van de Turkse kust naar het schilderachtige eiland Symi. In de haven bewonderen we de veelkleurige huisjes. We maken kennis met de geschiedenis van het sponsvissen en bezoeken het bedevaartklooster in het dorpje Panorimits.

Dag 8: Vrije tijd (volgens vluchturen). Transfer naar luchthaven. Terugvlucht.

Data & prijzen

Datum: van 23/09/2018 tot en met 30/09/2018 - Aantal dagen: 8

Prijs:

 • Prijs per persoon (basis=tweepersoonskamer): € 849
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 116
 • Korting leden Pasar en kwb: € 25 p.p.
 • Vroegboekkorting tot 31/12/2017: € 10 p.p.

Inbegrepen:

 • Vluchten heen/terug
 • Transfers luchthaven/hotel
 • 7 overnachtingen in halfpension vanaf diner dag 1 tot ontbijt dag 8
 • Reisbegeleiding
 • Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen:

 • Lunches
 • Drank bij de maaltijden
 • Vermelde uitstappen (vervoer en inkomgelden, richtprijs: € 160/pers.)
 • Eventuele toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
 • Verzekeringen
 • Annulatieverzekering (facultatief - 4% van reissom)
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Praktisch

Logies: Tijdens deze vakantieweek verblijven we in het aangename viersterrenhotel Dionysos in Ixia

Vervoer ter plaatse: volgens programma

Belangrijke bagage: makkelijke stapschoenen

{tab=Belangrijk}

Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro

Gezondheid: Een normale en vrij sportieve conditie.

Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).

Extra

 • Klimaat: Ixia heeft een warm mediterraan klimaat dat iets koeler is dan in het zuidwesten van Rhodos. De zomermaanden zijn hier warm en aangenaam met temperaturen die gemiddeld rond de 30°C liggen. Ixia ligt aan de kant van het eiland waar redelijk wat wind kan staan. De wintermaanden zijn er een stuk frisser en in deze periode kan er ook behoorlijk wat neerslag vallen. De gemiddelde temperatuur in september ligt rond 25°C
 • Infodag: Geen

 

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top