Herdenking Wereldoorlog I

herdenk mee het einde van 14-18 
al stappen, fietsend of kamperend

Meer info?

Zin in een zonnig najaar?

Check onze extra najaarsbestemmingen
Boek nu al!

Meer info?

Kamperen in Thuringen

27 oktober tot 3 november

Meer info?

Reizen naar Compostela

Kom naar onze infoavonden en ga mee op tocht!

Meer info?
Menorca (Spanje), 30 sept.-7 okt. 2018 WANDELVAKANTIE

 

Programma

Menorca is dan wel het kleine zusje van Mallorca. Het is het groenste en meest authentieke eiland van de Balearen. Meteen dus een ideale bestemming om te genieten van azuurblauwe baaien, witte zandstranden, grillige kliffen en pittoreske dorpjes. We stappen dagelijks 10 tot 17 km over ezelspaden en oude karrensporen en genieten van verrassende en gevarieerde landschappen. 

Dag 1: Vlucht van Brussel naar Menorca. Transfer naar het hotel. Welkomstmeeting. Diner en overnachting.

Dag 2: We wandelen naar Ciutadella. In het centrum van het stadje staat een kathedraal uit 1287. Het stadhuis diende vroeger als koninklijk paleis. Ciutadella heeft een groot voetgangersgebied waar je al wandelend prachtige binnenplaatsen en fonteinen ontdekt. Aan de gezellige haven tref je vele winkels, bars en restaurants. Afstand: 10 km.

Dag 3: Transfer naar Cala Galdana. We wandelen langs het strandje Cala Mitjana, aan de rand van een steeneikbos. Via het kustpad stappen we verder naar de baaitjes Cala Trebaluger en Cala Escomada. Uiteindelijk bereiken we het lange strand van Son Bou. Afstand: 17 km.

Dag 4: Het natuurpark Albufera des Grau is het grootste weiland van het eiland. Busrit naar Es Grau voor de start van onze wandeling naar de Cap de Favaritx. Onderweg zien we de meest indrukwekkende kale landschapen van het eiland. We zwerven over meerdere heuvels en trekken over de velden. We bewonderen ook nog de ruïnes van wat ooit een Britse militaire toren was en genieten van een formidabel uitzicht. We eindigen de wandeling in Port d’Addaia. Afstand: 15 km.

Dag 5: Busuitstap naar Mahón, de hoofdstad van het eiland. We bewonderen het grote en drukke plein Placa de s’Esplanada en de oude binnenstad met de Santa Maria kerk en het stadhuis uit 1789. De middeleeuwse poort aan de Pont de Sant Roc dateert uit 1359. We maken een boottocht door de haven (facultatief). Op de terugweg komen we voorbij het hoogste punt op Menorca, de Monte Toro. Bij helder weer kan je Mallorca zien. Een laatste stop is aan de Naveta des Tudons, een prehistorisch bouwwerk.

Dag 6: Bustransfer naar het noorden. We stappen langs abrupte kliffen en zachte valleien, door dennenbossen en weelderige velden. We zien de meest fantastische baaien met de mooiste stranden. Onze doel is het dorpje Cala Morel waar we de necropolis bezoeken. Afstand: 15 km.

Dag 7: We stappen uit langs de zuidwestkust. Met het openbaar vervoer rijden we naar Xon Xoriquer om dan via de populaire badplaats Cala’n Bosch naar de vuurtoren aan de kaap Artrutx te wandelen. Nog wat ruwe rotsen trotseren en we zijn terug aan ons hotel. Afstand: 13 km.

Dag 8: Vrije tijd volgens vluchturen. Transfer naar luchthaven. Terugvlucht.

 

Data en prijzen

Datum: van 30/09/2018 tot en met 07/10/2018 - Aantal dagen: 8

Prijs:

 • In tweepersoonskamer per persoon: € 999
 • Toeslag eenpersoonskamer: € 110
 • Korting: Leden Pasar en kwb: € 25

Inbegrepen:

 • Vluchten H&T
 • Transfers
 • 7 overnachtingen in halfpension
 • Wandel- en reisbegeleiding
 • Deelnemersbrochure
 • Bezoeken volgens programma

Niet inbegrepen:

 • Dranken bij maaltijden
 • Lunches
 • Eventuele toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
 • Inkomgelden
 • Verzekeringen
 • Persoonlijke uitgaven en fooien

Praktisch


Logies: Logeren doen we in het Prinsotel La Caleta, een viersterrenhotel met uitstekende service op wandelafstand van het zandstrand van Cala Santandria, met een ruime tuin, twee zwembaden en een heerlijke keuken.

Wandelniveau: 2 schoentjes (dagtochten van 4 tot 6u stappen, tot 20 km/dag - glooiend tot heuvelachtig terrein, overwegend goed begaanbare bergpaden - conditie van de regelmatige sporter/wandelaar vereist - dagrugzak)

Vervoer ter plaatse: Volgens programma

Belangrijke bagage: Dagrugzak, goede wandelschoenen

Belangrijk

Reisformaliteiten: Identiteitskaart, Europese verzekeringskaart

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: Euro

Gezondheid: Een normale en vrij sportieve conditie.

Annulatieverzekering: Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).

Extra

Klimaat: Op Menorca heerst een mediterraan klimaat. De zomermaanden op Menorca hebben de hoogste temperaturen en de minste neerslag. In september is het nog 25 graden. De beste reistijd voor een vakantie naar Menorca is van eind april tot half oktober, maar vanaf eind september wordt het weer meer wisselvallig waardoor de kans op wolken en een regenbui toenemen.

Infodag: Geen

InschrijvenAanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top