Reizen naar Compostela

Govaka & Pasar presenteert Santiago De Compostela in 2019

Meer info?

Sneeuwpret in Winterberg

KAMPEERVAKANTIE voor het hele gezin! 2 tot 9 maart 2019 (krokusvakantie)

Meer info?

Fietsen op Mallorca

vanuit Can Picafort
3 periodes vanaf 16 april 2019

Meer info?
Veelgestelde vragen

Wanneer ontvang ik een korting?
Als lid van de kwb (kristelijke werknemersbeweging), Pasar of vwb (Vlaamse wielrijdersbond) ontvang je voor jezelf alle deelnemers op hetzelfde adres, een korting van € 25 op de geafficheerde prijzen. Hiertoe moet je op het inschrijvingsformulier je lidnummer vermelden. Ben je nog geen lid maar wil je wel de korting? Word dan lid van kwb of Pasar. Via het inschrijvingsformulier kan je een hokje aanvinken om lid te worden van kwb of Pasar.

Wanneer zijn de vluchturen bekend?
De vluchturen zijn ongeveer een maand voor afreis bekend. Deze worden gecommuniceerd via de laatste reisinformatie. Deze reisinformatie is een handige brochure die je optimaal voorbereidt op je fietsvakantie.

Wanneer kan ik mijn reisinformatie verwachten?
Na ontvangst van de volledige reissom versturen wij per e-mail of per post het reisinformatiepakket. Tickets en vouchers zijn wel in het bezit van de begeleiders die deze op de luchthaven zullen overhandigen.

Wat moet ik meenemen op reis?
In je reisinformatiepakket zal een bagagelijst steken. We raden aan je fietsschoenen in je handbagage te steken. Indien je koffer vertraagd zou zijn, dan kan je wel gaan fietsen. Fietskleding kan je wellicht lenen of ter plaatse nog kopen. Pedalen zijn ook bij de fietsverhuurder te krijgen.

Kies ik voor een triple (3 tandwielen voor) of Compact? (2 tandwielen voor)?
De meeste hellingen/bergen zijn 5 tot 6%, met soms ook wel eens wat steiler stuk. Maar zowel met een triple als compact kan je aan de slag. Het is eerder een individuele keuze. Rij je liever iets kleiner en met een hoger trapfrequentie op de beklimmingen, dan raden we een triple aan.

Eigen pedalen en zadel meenemen?
Als je een racefiets huurt, moet je je eigen pedalen mee nemen. (Losdraaien rechterpedaal tegen de klok in en linkerpedaal met de klok mee). Lukt het niet dan eerst kruipolie in laten trekken en nogmaals proberen. Pedalen steek je best in je grote bagage (anders kan die mogelijks bij de controle van de handbagage er uitgehaald worden). Een zadel meenemen is niet nodig. Wij hebben diverse modellen zadels. Heb je speciale wensen voor je zitcomfort dan adviseren we je toch je eigen zadel mee te nemen. Noteer ook de positie van je zadel op je fiets zodat je die makkelijk kan monteren op de huurfiets. De fietsen voor recreanten zijn uitgerust met pedalen.

Welke mogelijkheden en voorwaarden zijn er om mijn eigen fiets te vervoeren?
Het aantal fietsen die per vlucht vervoerd kunnen worden zijn beperkt en op aanvraag via govaka. De fiets moet verpakt zijn in een stevige fietskoffer.

Men kan kiezen voor begeleiding op verschillende niveaus. Wat is het verschil?
Er zijn 3 verschillen: de afstand, de snelheid en de route. Op recreatief niveau komt het accent te liggen op gezelligheid en het eiland per fiets ontdekken. Er wordt ook tijd genomen om onderweg iets te bezichtigen. Een goede basisconditie is toch wel nodig want later in de week moet ook wel eens een bergje beklommen worden. Op sportief23 niveau is al meer conditie vereist. Het is gericht op wielertoeristen die ook gewoon zijn ritten van 100km te rijden over een selectief parcours die later in de week ook steeds veeleisender wordt. Belangrijk evenwel is dat de gemiddelde snelheid niet hoger ligt dan 21km/u. In België zou dit zo'n 23km/u zijn. Dit is dan ook een groep voor wielertoeristen die voor de eerste maal kennismaken met middengebergte of liever iets trager rijden. Bij sportief25 is er een goede conditie nodig. Je moet gewoon zijn om ritten van 100 tot 120km te rijden. Het parcours wordt steeds selectiever later in de week met steeds meer hoogtemeters. De gemiddelde snelheid is ongeveer zo'n 23km/u (in België is dat zo'n 26km/u). Veel fietsers binnen deze groep leggen tijdens de week een stevige basis voor de rest van het seizoen of een sportieve uitdaging later in het jaar.

Is deze bestemming ook geschikt voor niet fietsers?
Absoluut, vanuit Playa de Palma, Can Picafort en Rosas zijn er vele mogelijkheden om zelf een uitstapje te doen of gewoon heerlijk te relaxen aan het zwembad. Ter plaatse adviseren wij je graag. Tijdens bepaalde weken zijn er ook cultuur- en wandelbegeleiders aanwezig op Mallorca.

Wordt er ook met regen gefietst?
De fietsbegeleiders zullen in overleg met elkaar beslissen of de start zal uitgesteld worden. De veiligheid van de hele groep gaat voor alles want het asfalt kan na een bui goed glad zijn.

Is het dragen van een valhelm verplicht?
In Spanje is het dragen van een helm verplicht voor fietsers. Deelnemers die zich toch presenteren zonder valhelm, worden verplicht de helm te halen. Anders mag je niet starten. Recreanten kunnen helm lenen bij de fietsverhuurder. Laat het ons vooral veilig houden en dan mag een valhelm niet ontbreken!

Wordt er onderweg gestopt voor een lunch?
Alle fietstochten voor zowel recreanten als wielertoeristen zijn dagvullend. Er wordt gestart om 9u30 en meestal zijn we terug aan het hotel omstreeks 16u30. Samen uit, samen thuis! 's Middags wordt gestopt voor een broodje en een drink. Door onze jarenlange ervaring hebben we bijzondere mooie locaties hiervoor.

Kan ik als wielrenner (wedstrijdfietser) ook meefietsen?
Uiteraard kan je meefietsen als wedstrijdfietser maar dan wel aan het tempo dat de begeleiders regelen. Is het tempo niet hoog genoeg of het aantal gereden kilometers te weinig, dan kan je altijd extra kilometers fietsen. De reisbegeleiders zullen je onderweg enkele extra lussen voorstellen.

Back to top