Reizen naar Compostela

Govaka & Pasar presenteert Santiago De Compostela in 2019

Meer info?

Sneeuwpret in Winterberg

KAMPEERVAKANTIE voor het hele gezin! 2 tot 9 maart 2019 (krokusvakantie)

Meer info?

Fietsen op Mallorca

vanuit Can Picafort
3 periodes vanaf 16 april 2019

Meer info?
Voor welk fietsniveau kies ik?
 
Tempogroepen

Op onze voorjaarsreizen voorzien we verschillende tempogroepen. Op Mallorca en Spanje zijn er meerdere tempogroepen mogelijk.  De tempogroepen die we aanbieden vind je steeds terug bij de vakantie-informatie.

Recreanten
Voor wie graag rustig fietst met een recreafiets of e-bike en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of rustig een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist.  We fietsen gemiddeld tussen de 15 tot 17 km/u* en leggen dagelijks tussen 40 en 60 kilometer af **.   

Sportieve recreanten
Deze tempogroep is geschikt voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen, fitness- en e- bikes. Er is een fietsconditie vereist om trips te fietsen tussen de 50 en 100 kilometers** aan een gemiddelde snelheid van 18 tot 21 km/u *  

Sportief
Een tempogroep voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks tussen de 70 en 110 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u *.

Sportief +
Ben je een geoefend wielertoerist en hou je van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen uw ding. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks tussen de 85 en 130 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u *    

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming  of hotel dienen aan te komen. De dag-afstanden worden duidelijk aangegeven per fietsreis.

 

De moeilijkheidsgraad 

1 berg
Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en een licht hellingspercentage heeft.

2 bergen
Parcours waar beperkt wat langere hellingen in voorkomen met licht tot matig hellingspercentage.

3 bergen
Parcours met hellingen, stevige en langere klimmen.  Aangepaste versnellingen aan stijgingspercentages tot 10 % zijn aangewezen. 

4 bergen
Parcours waar langere klimmen en bekende cols elkaar regelmatig opvolgen. Aangepaste versnellingen aan stijgingspercentages tot 12 % , soms kort iets meer, zijn aangewezen.

 

 

Back to top