Kamperen in Thuringen

27 oktober tot 3 november

Meer info?

Reizen naar Compostela

Govaka & Pasar presenteert Santiago De Compostela in 2019

Meer info?

Sneeuwpret in Winterberg

KAMPEERVAKANTIE voor het hele gezin! 2 tot 9 maart 2019 (krokusvakantie)

Meer info?

Fietsen op Mallorca

vanuit Can Picafort
3 periodes vanaf 16 april 2019

Meer info?

Park- en bosloop

27 oktober 2018 - Westerlo (organisatie Falos Sport+)

Meer info?
West-Canada (28 mei tot 13 juni 2019)

Deze trip naar Canada is een ‘once-in-a-lifetime-experience’: zo overweldigend, zo weids, zo anders.  Je moet het gezien  hebben. West-Canada is vooral natuur, weidse vlakten, majestueuze bossen en imposante meren en rivieren. Je ontdekt op deze reis enkele van de grootste Nationale Parken die perfect de natuur bewaren.  

Dag tot dag

Programma

Deze trip naar Canada is een ‘once-in-a-lifetime-experience’: zo overweldigend, zo weids, zo anders.
Je moet het gezien  hebben. West-Canada is vooral natuur, weidse vlakten, majestueuze bossen en imposante meren en rivieren. Je ontdekt op deze reis enkele van de grootste Nationale Parken die perfect de natuur bewaren en je maakt kennis met de vrijheid die de Canadese cultuur zo speciaal maakt. 

Vanuit Calgary trek je de Rockies over; daarna maak je de oversteek naar Vancouver Island aan de Stille Oceaan om te eindigen in Vancouver. Zeventien dagen lang ontdek je de natuur, ook tijdens heerlijke wandelingen, je maakt kennis met de cultuur in enkele musea en ontmoet beren, elanden en andere dieren in het wild. 

bedoeling van de wandelingen is genieten; ze zijn relatief makkelijk en eerder recreatief; je hebt telkens de mogelijkheid om ze al dan niet mee te doen en in het hotel te blijven. Je logeert in prima hotels en ook de  maaltijden zijn niet te versmaden: een van de laatste dagen dineren we zelfs in het prestigieuze Empress hotel in Victoria! 

Je geniet van een mooi uitgewerkt en gevuld programma zonder dat je het gevoel krijgt dat het overladen is, dixit een van jullie voorgangers. Je slaapt geregeld meer dan één nacht in hetzelfde hotel zodat het geen valiezenkoers wordt. 

Dag 1     Brussel-Calgary. Lijnvlucht van Air Canada met korte tussenstop in Montreal. 

Dag 2     Calgary-Banff.  In de voormiddag maken we een standsrondrit in Calgary met o.m. het Olympisch dorp en de rodeo-arena, gekend van de jaarlijkse Stampede. ’s Middags bezoeken we het Heritage Park Historical Village waar we kunnen lunchen. Daarna gaat het langs de Kananaskisvallei naar Banff, een gezellig vakantiestadje.

Dag 3     Banff. Oriëntatietocht in de omgeving, langs de watervallen van de Bowrivier, de meren Minnewanka en Two Jack, de berg Cascade en de ‘hoodoos’: ruim 20.000 jaar oude rotspartijen. We nemen de Sulphur Mountain Gondola met een prachtig uitzicht op Banff en de omliggende bergen. Boven maken we een wandeling; de sportievelingen gaan te voet terug door de heerlijke bossen.

Dag 4     Banff – Lake Louise – Jasper. Langs de Icefields Parkway rijden we naar Lake Louise, voorbij Bow Lake, Peyto Lake, de Althabasca Falls en spectaculaire pieken naar Jasper. Verkenning van het Jasper National Park: Pyramid Lake, Lake Patricia en de Maligne River Valley. 

Dag 5    Jasper. We nemen de Jasper Tramway voor een panorama hoog in de bergen; de sportievelingen maken daar een wandeling. Na de middag bezoeken we Maligne Canyon.

Dag 6     Jasper – Sun Peaks. Langs de Mount Robson gaat het richting Wells Gray Park. Onderweg passeren we de tijdsgrens, Helmcken Fall, Spahat Fall en Clearwater en houden we ogen en oren open voor beren, coyotes, elanden en wapiti’s. We logeren in een bergdorp.

Dag 7     Sun Peaks – Whistler.  We doorkruisen de Fraser Canyon en bezoeken het openluchtmuseum Hat Creek Ranch, waar we genieten van een typische barbecue. Verder gaat het langs de Cariboo Chilcotin Coast naar het stadje Lillooet aan het begin van de goudzoekersroute. Via de prachtige Duffy Lake Road eindigen we ’s avonds in het skidorp Whistler, bekend van de Olympische Spelen.

Dag 8     Whistler. Voor de middag wandelen we ‘door de toppen van de bomen’ in de Canopy walk ecotour. Na de middag bezoeken we het Lil Wat Cultural Center en wandelen de liefhebbers rond het Alta Lake.

Dag 9     Whistler – Nanaimo. Via de beroemde Sea to Sky Highway rijden we langs de Howe fjord. Onderweg houden we halt bij Shannon Falls. Met de ferry steken we in Horseshoe Bay over naar Nanaimo op Vancouver Island. Ons hotel voor die nacht is mooi gelegen aan het water.

Dag 10  Nanaimo-Tofino/Ucluelet.  Op onze reis naar de Westkust van het eiland wandelen we in de Cathedral Grove, een oerbos met enorme 800 jaar oude ceders. Van daar gaat het verder naar Tofino aan de rand van de Stille Oceaan. Hier logeren we twee nachten op een pracht van een locatie.

Dag 11  Tofino/Ucluelet. Voor de middag gaan we vanop een boot kijken hoe beren hun dagelijks visrantsoen bijeenzoeken.  Na de middag maken we een wandeling in het Pacific Rim National Park aan de rand van de oceaan.

Dag 12  Tofino/Ucluelet – Victoria. Via de panoramische route Malahat Drive rijden we naar de oostkust van Vancouver Island. We houden halt in houthakkersstadje Chemainus, bekend om zijn kleurrijke muurschilderingen. In Victoria maken we een rondrit door de stad en de wijde omgeving.

Dag 13  Victoria. Na een bezoek aan het interessante Royal British Colombia Museum hebben we een halve dag vrij om te flaneren langs de haven of te shoppen of Butchart Garden te bezoeken. ’s Avonds dineren we in het prestigieuze Fairmont Empress; we wandelen er naartoe langs het vlonderpad aan het water.

Dag 14  Victoria – Vancouver. We steken over naar Vancouver. Na de middag maken we met een gids een tour door de stad en haar omgeving. Ons hotel is ideaal gelegen midden in de stad, binnen het bereik van shops en bezienswaardigheden.

Dag 15  Vancouver. We kuieren op het artistieke Granville Island en hebben tijd om er te lunchen bij een van de vele stalletjes. In de namiddag trekken we naar Lynn Canyon Park waar we een boswandeling maken vanaf de majestueuze hangbrug. ‘s Avonds is het afscheidsavond.

Dag 16  Vancouver-Vancouver Airport. Transfer naar de luchthaven. Korte tussenstop in Montreal.

Dag 17  Aankomst ‘s ochtends in Brussel

Infomomenten

Infomoment op zondag 27 januari 2019 in de gebouwen van DTS-OTC, Barastraat 87 – 2de verdieping – 1070 Brussel , vlak bij het Zuidstation (graag voor 22 januari aanmelden bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ). Voordien kun je op zondag 16 december 2018 ook al terecht op Vakantie-Idee, GC Den Boomgaard, Antwerpsesteenweg 43 te 2520 Ranst.

Data en prijzen

Datum: van 28/05/2016 tot en met 13/06/2016Aantal dagen: 17

Prijs:

 • Prijs p.p. (basis= tweepersoonskamer) € 4770
 • Toeslag single: € 1016

Inclusief

 • Vluchten heen/terug vanuit Brussel
 • Transfers verplaatsingen in comfortabel autocar
 • Overnachtingen in comfortabele hotels in halfpension
 • Nederlandstalige reisbegeleiding in 2 tempogroepen
 • uitstappen en bezoeken zoals vermeld in het programma, met inbegrip van de inkomgelden, ook van de nationale parken en inclusief 2 ferry-overtochten
 • Uitgebreide deelnemersbrochure
 • Infovergadering
 • Bijstandsverzekering

Exclusief

 • Dranken bij maaltijden
 • Lunches
 • Lokale toeristentaksen en fooien
 • Eventuele verhoging van brandstofprijzen, luchthaventaksen en wisselkoersen
 • Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
 • Persoonlijke uitgaven 

Praktisch

 

Logies: De kwalitatieve hotels liggen prima en zijn typisch Amerikaans met een ruime kamer met een kingsize bed (of bedden) en voorzien van alle gemakken met onder meer koffie- en theezet en wifi (veelal gratis).

Vervoer ter plaatse: Alle transfers volgens programma met comfortabele touringcar.

Minimum aantal deelnemers: 25

Belangrijk

Reisformaliteiten:
Een internationaal paspoort, geldig tot 6 maanden na terugkeer in België.
Een Electronic Travel Authorisation is eveneens verplicht aan te vragen via de gepaste website 
De kost is 7CAD en kan enkel per kredietkaart betaald worden.
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Geld: 1 Canadese dollar = ca. € 0,68 (stand  4 oktober 2018). 

Gezondheid: Een normale conditie.

Verzekeringen:

 • Annulatieverzekering (4% van de reissom): Hiermee verzeker je dat verschuldigde bedragen bij annulering (om geldige redenen) aan je worden terugbetaald. Dit geldt ook voor niet opgenomen vakantiedagen door vroegtijdige terugkeer van de reis (zie rubriek verzekeringen voor meer info).
 • Een reisbijstandsverzekering is inbegrepen

Extra

 • Klimaat: In de periode van de reis is het in Vancouver overdag gemiddeld 19°C en ’s nachts 11°C. De zon schijnt zo’n 8 u per dag. In Calgary is het overdag gemiddeld 21°C maar het kan ’s nachts kouder zijn (zowat 7°C). Net voor ons vertrek kun je eens kijken op deze website voor het weer: www.weather.com. Bovenaan links vul je de stad in die je wil bekijken, bv. Banff. Rechts bovenaan klik je op C° voor de temperaturen in graden Celsius. Welke kleding je moet meenemen, is dus moeilijk te zeggen: iets zomers, iets tegen de regen en iets warms voor ’s avonds en voor in de bergen. Vooral aan de Stille Oceaan kan het flink regenen, gelukkig niet zoveel in juni als in de winter: er valt dan 4,4 m (!) regen tegenover amper 60 cm in Calgary.

Inschrijven

Aanvrager
Andere gegevens
Deelnemer 1
Deelnemer 2

Back to top