Reizen naar Compostela

Govaka & Pasar presenteert Santiago De Compostela in 2019

Meer info?

Sneeuwpret in Winterberg

KAMPEERVAKANTIE voor het hele gezin! 2 tot 9 maart 2019 (krokusvakantie)

Meer info?

Fietsen op Mallorca

vanuit Can Picafort
3 periodes vanaf 16 april 2019

Meer info?
Goed geïnformeerd op reis met Govaka

Veel gestelde vragen

 

Hoe kan ik inschrijven?
Je kan inschrijven via deze website of met het inschrijvingsformulier uit de brochure.
De boeking van je vakantie is definitief bij ontvangst van een reisbevestiging van ons per e-mail. Gelijktijdig met de bevestiging wordt een onmiddellijk te betalen voorschot van 30% van de reissom gevraagd. Betalingen dienen te gebeuren per overschrijving.

Wanneer ontvang ik mijn reisinformatie/vouchers?
Indien je reissom volledig betaald is, ontvang je 14 dagen voor afreis je reisdocumenten per e-mail.

Wat indien je je reis moet annuleren?
Gelieve onmiddellijk te bevestigen per e-mail of per post wanneer je jouw reis moet annuleren. Indien je een annulatieverzekering hebt genomen, bezorgen we alle documenten voor het openen van een dossier.

Is er nog plaats voor een reis?
Op de website kan je per vakantie/reis steeds zien of een reis al dan niet volzet is. Voor groepsreizen binnen de maand voor vertrek telefoneer je best vooraf met ons, omdat we telkens dienen na te gaan bij de campings, hotels en/of luchtvaartmaatschappij of er nog plaatsen beschikbaar zijn. Individuele reizen zijn steeds op aanvraag. Dit betekent dat we na inschrijving de plaatsen dienen aan te vragen bij de campings, hotels en/of luchtvaartmaatschappij. Daarom kunnen we deze reizen/vakanties niet meteen bevestigen.

Ben ik als alleenstaande verplicht een single kamer te nemen?
Deelnemers die individueel inschrijven kunnen doorgaans kiezen een eenpersoonskamer te nemen (en de toeslag single betalen) of opteren om een kamer met een andere deelnemer van hetzelfde geslacht te delen. Indien er een oneven aantal mannen of vrouwen zijn, kan het voorkomen dat de laatst ingeschreven persoon een singletoeslag dient te betalen. Opgelet! Het aantal eenpersoonskamers is steeds beperkt en zelfs niet overal mogelijk.

Kan je een optie nemen?
Je bent nog niet zeker of je verlof kan krijgen, dan kan je een optie nemen. Je krijgt een week de tijd om te beslissen of je definitief inschrijft of net niet meegaat. Aan het nemen van een optie zijn geen kosten verbonden (ook niet als je niet mee gaat).

Zitten reisverzekeringen inclusief in de prijs?
Neen. Het is aan elke deelnemer om te beslissen of hij/zij bij boeking van de vakantie een reisverzekering wenst af te sluiten. Een annulatieverzekering en een bagageverzekering kunnen via Govaka bij inschrijving meteen worden afgesloten.

Wanneer moet het saldo betaald zijn?
6 weken voor afreis dien je het saldo te betalen. Hiervoor krijg je een betalingsherinnering per e-mail.

Wanneer is een reis gegarandeerd?
We proberen zo snel mogelijk de reis te garanderen. Bij elke vakantie die gegarandeerd is, zal dit ook zo aangeduid staan. Dat betekent niet dat de andere reizen/vakanties niet zullen doorgaan. Uitzonderlijk gebeurt het dat er een bepaalde reis/vakantie toch niet kan doorgaan. Deelnemers worden hiervan minimaal 4 weken voor afreis op de hoogte gebracht.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?
Voor reizen binnen Europa volstaat doorgaans een gewone identiteitskaart. Voor reizen buiten Europa heb je meestal een internationaal paspoort nodig (aan te vragen bij de dienst bevolking van je gemeentehuis). Ook kinderen dienen in het bezit te zijn van een kids-ID of een internationaal paspoort. Voor sommige bestemmingen heb je ook nog een visum (een tijdelijke toelating om in het land te reizen) nodig. Een visum kan je vaak aankopen bij aankomst in het land, maar soms moet je het vooraf aanvragen op het consulaat van het betreffende land in Brussel. Voor de correcte informatie per vakantie verwijzen we je naar de reisbevestiging waar deze informatie is opgenomen of de website van het ministerie van buitenlandse zaken.

Bij welke reizen/vakanties wordt een infobijeenkomst vooraf georganiseerd?
Dit is het geval voor alle kampeerreizen, de verre niet-Europese bestemmingen en alle sportieve fietsvakanties in de zomer. Deelnemers worden per e-mail hiervoor uitgenodigd.

Back to top