Overweldigende natuur
Machtige burchten
Avontuurlijke wandelpaden
Culturele parels

Slovakije

Slovakije heeft een lange geschiedenis, veel cultuur en uniek natuurschoon. Het verrassende landschap met rotsen, wouden en bergen zorgt voor veel variatie in deze reis.
In de schilderachtige historische stadjes met monumenten, kerken en burchten lijkt de tijd te zijn blijven stilstaan. Slovakije dat is vijftig tinten groen!

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25€ korting per persoon.

Hoogtepunten van deze reis

Bratislava: de parel aan de Donau, met een schat aan Historiek en Cultuur is een ware ontdekking!

Het sprookjeskasteel van Bojnice om u te laten dagdromen en aan te vergapen.
Kunst, romantiek en kostbaarheden illustreren de macht van de Adellijke familie Palffy.

Het “Slovaaks Paradijs” midden in ’t groen met krachtige bergrivieren die de rotsen boetseren en voor avontuurlijke wandelpaden zorgen.

Onbekende parel aan de voet van de Karpaten

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1: Aankomst deelnemers op de camping in Bratislava. ‘s Avonds welkomstdrink

Dag 2: Met het openbaar vervoer naar het hart van Bratislava waar we met een gids op stap gaan in het historische centrum en de immense burcht bezoeken die het stadsbeeld domineert. ’s Avonds vlijen we ons neer in de pluchen zetels van het mondaine Nationaal Theater en wonen we een balletvoorstelling bij.

Dag 3 (A): Opnieuw maken we gebruik van het openbaar vervoer en verplaatsen we ons richting Donau waar we met de boot naar de strategisch gelegen burcht Devin varen om deze uitgebreid te bezichtigen. ’s Avond gezamenlijke maaltijd in de buurt van onze camping.

Dag 4 (L): Bezoek en rondleiding met gids aan de burcht Cerveny Kamen, gezamenlijk middagmaal en nadien kennismaking met de Slovaakse wijnen

Dag 5: Verplaatsing naar camping Bela in Terchova

Dag 6 (L): Bezoek aan het sprookjeskasteel van Bojnice, middagmaal, bezoek aan het authentieke dorpje Čičmany met zijn opvallende gevelschilderingen nadien stappen we af in Rajecka Lesna voor het merkwaardige houtsnijwerk van “Slovensky Bethlehem”.

Dag 7 (A): Vrije dag: meerdere tips in de deelnemersbrochure, waaronder afhankelijk van de individuele conditie een wandelpad dat zich met bruggetjes, ladders en kabels langs en boven een bergriviertje slingert met spectaculaire uitzichtpunten! ’s Avonds pizza avond op de camping.

Dag 8 (A): Verplaatsing naar camping Sojka in Malatiny waar we te gast zijn bij een Vlaamse gastheer die ons op meerdere uitstappen als gids zal begeleiden.
Gezamenlijk avondmaal in restaurant Sojka.

Dag 9 Bezoek aan het dorpje Vlkolínec dat sinds 1993 op de Unesco werelderfgoedlijst staat omdat dit dorp uit een 40-tal authentieke houten huizen bestaat die nog steeds bewoond zijn! Na onze picknick gaan we genieten in het weldadige warme water van het wellness- en aquapark in Bešeňová.

Dag 10 (L): Bezoek met gids aan de houten articulaire kerk van Svätý Kríž, het openluchtmuseum van Zuberec en de indrukwekkende burcht van Orava die hoog boven de rivier op een rotsklif is gebouwd. Gezamelijke lunch.

Dag 11 Vrije dag: meerdere tips om zelf te ondernemen in de deelnemersbrochure, waaronder voor de sportieve wandelaars een zéér mooie wandeling naar Prosiecka Dolina en Kvacianska Dolina. Het sportieve pad flirt met de rivier en leidt ons langs enkele watervallen om ons te verrassen op een prachtig panorama van een bloemrijke hoogvlakte om vervolgens langs een eeuwenoude watermolen ons terug te brengen naar ons vertrekpunt.

Dag 12 Verplaatsing naar camping Sedliacky Dvor in Brezno. ’s Avonds gezellig samen zijn bij het kampvuur.

Dag 13 Met eigen vervoer naar Čierny Balog, met houthakkerstreintje rijden we naar het openlucht bosmuseum van Lesnický Skanzen Vydrovo in het Ertsgebergte.

Dag 14 (O): Gezamenlijk ontbijt op de camping, in de namiddag bezoeken we de Salas waar de herders bij de schaapskooi ons laten zien hoe ze de schapenkaas ter plaatse bereiden.

Dag 15 (A): Vandaag is het “grottendag”, we bezoeken één van de grootste ijsgrotten van Europa én een zeldzame Aragonietgrot. We picknicken bij het Dedinkymeer waar we ook wat tijd nemen om de benen te strekken en op de terugweg gaan we gezamenlijk aan tafel in de Salas Zbojska voor ons avondmaal.

Dag 16 Met de autobus naar de middeleeuwse mijnbouwstad Banska Bystrica, die de vele kunsthistorische monumenten te danken heeft aan de toenmalige bloeiende kopermijnen. Individuele lunch of picknick in de stad, vervolgens naar Hronsek met bezoek aan de houten kerk met indrukwekkende klokkentoren en daarna naar Spania Dolina voor het bezoek aan een koperslager .

Dag 17 (A): Voor de goulashmaaltijd ’s avonds op de camping helpen we in de loop van de dag de gastvrouw met de voorbereidingen en roeren we zelf in de pot. Facultatief is er gelegenheid om een wandeling te maken in de omgeving van de camping.

Dag 18 : Verplaatsing naar camping Sokol in Nižný Medzev. Diegenen die het wensen kunnen s'avonds genieten van een heerlijk avondmaal klaargemaakt door de gastvrouw. (= facultatief)

Dag 19 Met eigen vervoer naar de Slovaakse “Grand Canyon” aan de grens met Hongarijë waar we kunnen kiezen voor een korte of langere wandeling in functie van onze persoonlijke fysieke conditie. Picknicken doen we in de plaatselijke “berghut”

Dag 20 (A): Van op de camping gaan we te voet naar het dorpszaaltje waar we een ganse namiddag een plaatselijke Folkloregroep met muziek en dans kunnen bewonderen en ondertussen kunnen genieten van de heerlijke plaatselijke gerechten die we voorgeschoteld krijgen.

Dag 21 (L): Busuitstap en stadsbezoek aan Kosicé: de tweede grootste stad van Slovakije.
Hier bezoeken we de imposante St. Elisabethkathedraal, het meest Oostelijk gelegen Gotische gebouw in Europa! We dwalen door de stad en gaan gezamenlijk lunchen in een plaatselijk restaurant.

Dag 22 Verplaatsing naar camping Goralsky Dvor in Haligovce.

Dag 23 Vrije dag: meerdere tips om zelf te ondernemen in de deelnemersbrochure, waaronder afhankelijk van de individuele conditie de befaamde “Slovensky Raj” een wandelpad dat zich door, langs en boven een snelstromend bergriviertje slingert met spectaculaire uitzichtpunten!

Dag 24 (L): Busuitstap met bezoek aan de articulaire kerk van Kežmarok, middagmaal, daarna bezoeken we in Levoča een eeuwenoud kerkje met het grootste altaar van Europa en sluiten de dag af met ons bezoek aan de “burcht der burchten” van Spišský hrad: de meest indrukwekkende burchtruïne van Slovakije.

Dag 25 (A): We maken een spectaculaire vlottentocht op de Dunajec die de grens vormt tussen Slovakije en Polen, de bus brengt ons heen en terug naar de camping.
‘s Avonds schuiven we aan tafel op de camping voor ons afscheidsmaaltijd opgeluisterd met muziek gebracht door een plaatselijk groepje.


Dag 26 We keren individueel terug naar onze heimat.

.
Aantal kilometers van Brussel naar bestemming: 1202

Inbegrepen

Alle campinggelden (incl. elektriciteit)
Vermelde activiteiten, maaltijden en inkomgelden volgens programma
Deelnemersbrochure
Reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Brandstofverbruik
Tolgelden
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Andere maaltijden en inkomgelden

Heb je nog vragen over je vakantie?

Roger Deleebeeck is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Roger.

Vertrekvoorwaarden

Minimaal 10 installaties

Pakketreiswetgving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be. Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Reisbijstandsverzekering

Voor al onze kampeervakanties en rondreizen moet je in het bezit zijn van een reisbijstandsverzekering voor je wagen/kampeerinstallatie. Verschillende private verzekeraars bieden deze verzekering aan.

Camper en/of caravan

Voor camper en caravan

Infodag

Meer informatie ontvangt u na inschrijving

Huisdieren

Niet toegelaten

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Slowakije betaal je met de Euro €

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Slowakije kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Dag 1: Autocamp Zlaté Piesky

Dag 5: Camping Bela

Dag 8: Camping Sojka

Dag 13: camping Boerenhof

Dag 19: camping Sokol

Dag 24: Goralsky Dvor

Fotoalbum

Vanaf 1524 euro

Prijzen