U bevindt zich hier: Home/Slowakije/Liptov Slowakije

Liptov (Slowakije)

Voor deze bijzondere wandelvakantie trekken we naar het noorden van Slowakije. De regio Liptov ligt tussen de hoogste toppen van de Tatra in. We stappen door historische stadjes en traditionele dorpjes, grotendeels Unesco werelderfgoed, maar zien ook prachtige kastelen, daterend uit de Middeleeuwen her en der opduiken. We wandelen langs verschillende meren en worden overweldigd door de ongereptheid en pracht van dit wandelparadijs! Als kers op de taart maken we nog even kennis met Bratislava, hoofdstad aan de Donau. Het wordt een onvergetelijke, leuke en sportieve vakantie!

Dagprogramma

Dag 1
Vlucht van Brussel naar Wenen. Transfer naar Bratislava. Bezoek aan het historische centrum. Transfer naar het hotel. Welkomstmeeting. Diner en overnachting.

Dag 2
We wandelen vanuit ons hotel naar de voet van de Lage Tatra. We bezoeken de lokale vroeg-gotische kerk en beklimmen de toren.

Dag 3
Transfer naar de stad Ruzomberok. We wandelen naar het Unesco beschermde dorpje Vlkolinec. We krijgen bij de picknick een lokale verrassing! Via volkstuintjes keren we terug naar ons startpunt.

Dag 4
We stappen door een kloof en vervolgens via een bergweide door een prachtig beukenbos. Onderweg zien we vele watermolens. We sluiten af met een bezoek aan een kleine brouwerij.

Dag 5
We bezoeken de prachtige burcht van Orava en maken een vlottentocht op de Orava-rivier. Na de lunch rijden we verder naar het dorpje Zuberec waar we het openluchtmuseum bezoeken. We zien hoe de mensen honderden jaren geleden leefden en woonden.

Dag 6
Met de kabelbaan trekken we naar de toppen van de Lage Tatra. Het is heerlijk wandelen op het dak van Slovakije. ’s Avonds folkore-diner met lokale muziek en zang.

Dag 7
Vandaag stappen we in de ongerepte ruwheid van de Hoge Tatra. We gaan met een tandrad tot bij het gletsjermeer Strbske pleso om via het bergmeer Popradske terug te wandelen.

Dag 8
Vrije tijd volgens vluchturen. Transfer naar luchthaven. Terugreis.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 216
Toeslag niet-leden kwb & Pasar: € 25 p.p.

Inbegrepen

Vluchten heen & terug
Transfers en inkomgelden volgens programma
7 overnachtingen in halfpension
6x lunches of pick-nick
Gebruik van welness (sauna, hammam en bubbelbad) en zwembad in hotel
Deelnemersbrochure
Lokale gids (Nl)
Wandel- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Drank bij de maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 15.

Wandelniveau

Twee schoentjes - Gemiddelde wandelvakantie: dagtochten met meestal een vaste verblijfplaats (4 tot 6 uur stappen,
tot 20 km/dag) - glooiend tot heuvelachtig terrein (tot 700 m hoogteverschil/dag) - goed begaanbare paden - conditie van geoefende wandelaar vereist - dagrugzak.

Bagagevoorschriften

We vliegen met Brussels Airlines naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 12 kilo.
• Ruimbagage: je mag 1 stuk ruimbagage (max 23 kg) meenemen. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L+B+H).
• Overgewicht/oversize: eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: geldige identiteitskaart of paspoort

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Slowakije betaal je met de Euro €

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in Slowakije kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

Sojka hotel en chalets

Fotoalbum

Vanaf 1231 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord