Genieten van een heerlijke fietsvakantie

Welkom in dit gezellig hotel direct aan zee in Porto Cristo (Mallorca) een gezellig vissersdorpje vlakbij spectaculaire baaien als Cala Mendia of Cala Romantica en de altijd weer verrassende Cuevas del Drach(Drakengrotten). Op deze nieuwe locatie hebben we weer fantastische fietstochten klaar staan. Uirusten doe je in het mooie ****-hotel THB Felip. Je vliegt comfortabel en rechtstreeks van Brussel naar Mallorca.

Fietsgroepen

We bieden 2 niveaugroepen aan: Sportief en Recreanten. Tijdens het boekingsproces kan je aanduiden bij welke tempogroep je wil aansluiten.

Recreanten
Voor wie graag rustig fietst met een recreafiets of e-bike en onderweg graag de tijd neemt om iets te gaan bezoeken of rustig een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist. We fietsen gemiddeld tussen de 15 tot 17 km/u* en leggen dagelijks tussen 40 en 60 kilometer af **.

Sportieve recreanten
Deze tempogroep is geschikt voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen, fitness- en e- bikes. Er is een fietsconditie vereist om trips te fietsen tussen de 50 en 100 kilometers** aan een gemiddelde snelheid van 18 tot 21 km/u *

Sportief
Een tempogroep voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks de 70 en 110 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u *.

Sportief+
Ben je een geoefend wielertoerist en hou je van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen uw ding. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks tussen de 85 en 130 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u *

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen. De dagafstanden worden duidelijk aangegeven per fietsreis.

Moeilijkheidsgraad

2 bergen: Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en een licht hellingspercentage heeft.

Weekprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1: (A)
Rechtstreekse vlucht Brussel naar Mallorca en transfer naar het hotel. Infomeeting. Afhankelijk van de vluchturen eventueel ophalen van de fietsen en kennismakingsrit.

Dag 2-7: ( O, A )
Dagelijks begeleide fietstochten in 3 niveaugroepen. Op dag 7 inleveren huurfietsen.

Dag 8: (O )
Vrije tijd (afhankelijk van vluchturen), transfer naar luchthaven en terugvlucht.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 180
Korting voor leden kwb, Pasar en Vlaamse Wielrijdersbond: € 25 p.p
Vroegboekkorting (geldig voor boekingen voor 15/11/2019): € 25 p.p.

Inbegrepen

Vluchten heen/terug vanuit Brussel
Transfer luchthaven-hotel-luchthaven
7 overnachtinngen in halfpension (ontbijt en avondmaal in buffetvorm)
Nederlandstalgige fietsbegeleiding
Pechbijstand bij gebruik huurfietsen

Niet inbegrepen

Fietshuur
Dranken bij maaltijden
Lunches
Verzekeringen
Toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Eventuele brandstof- of luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum 16 deelnemers

Gezondheid

Een goede tot sportieve conditie, afhankelijk van de gekozen tempogroep.

Belangrijke bagage

Fietshelm (verplicht voor alle tempogroepen)

Huurfietsen

We adviseren je om een huurfiets te reserveren. We werken daarvoor samen met Sunshine bikes in Mallorca. Zo loop je geen risico dat je eigen fiets beschadigd wordt en bespaar je extra kosten voor verpakking en transport. Onze huurfietsen zijn van uitstekende kwaliteit waarbij je keuze hebt uit verschillende modellen. Alle racefietsen zijn uitgerust met twee drinkbushouders, een zadeltasje met binnenband, een fietscomputer en een pomp. Je brengt zelf je eigen pedalen en fietshelm mee. De recreatieve fietsen zijn uitgerust met gewone pedalen, bagagerek, zadeltas, fietscomputer en pomp. In de huurprijs zit ook de dagelijkse service en de pechbijstand inbegrepen. Bij reservatie ontvang je van ons een reserveringsfiche waarop je de gewenste fiets en kadermaat kan noteren. Zo zorgen we ervoor dat je huurfiets op maat zal zijn.

Weekprijzen (7 dagen):
• Racefiets Carbon/shimano ultegra Di2: € 155
• Racefiets Carbon/shimano ultegra: € 120
• Racefiets Alu/shimano 105: € 95
• Fitnessfiets recht stuur/shimano 24 versnellingen: € 90
• Recreatieve fiets recht stuur/shimano 27 versnellingen: € 80
• E-bike: € 135
Voor meer informatie en afbeeldingen van de huurfietsen: klik hier.

Eigen Risico:
Er is geen fietsverzekering (schade, diefstal) inbegrepen in de prijs van de huurfiets. Govaka cvba is niet aansprakelijk voor eventuele schade en/of diefstal van gehuurd of eigen fietsmateriaal.

Eigen fiets?
Wil je toch liever je eigen fiets meenemen? Dat kan enkel op aanvraag via info@govaka.be.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn in de buurt te vinden)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel THB Felip****

THB Felip is een gezellig hotel direct aan zee in Porto Cristo (Mallorca). Het stamt uit de 19e eeuw en heeft zijn klassieke bekoring weten te behouden maar heeft zich wel aangepast aan de eisen van de moderne gast. Hotel THB Felip is een adults only hotel om lekker uit te rusten met een stel vrienden of met zijn tweeën. Er is een Wellness Zone, een buitenzwembad en een ruim aanbod aan voorzieningen die borg staan voor een aangenaam verblijf. Het hotel ligt in het knusse vissersdorpje Porto Cristo vlakbij spectaculaire baaien als Cala Mendia of Cala Romantica en de altijd weer verrassende Cuevas del Drach(Drakengrotten).

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord