een goed onderhouden netwerk van 1.250 km aan rustige fietswegen
de combinatie van een gevarieerd landschap
uitdagende beklimmingen voor de sportieve fietsers
een heerlijk fietsklimaat

Genieten van een heerlijke fietsvakantie

Bij Govaka & Pasar zit je absoluut goed voor een ontspannende fietsvakantie in Playa de Palma. Je reist comfortabel vanaf de luchthaven van Brussel naar Mallorca. Ter plaatse fiets je zonder zorgen samen met onze enthousiaste fietsbegeleiders de mooiste parcours van Mallorca. Uitrusten doe je in het geweldige ***-hotel Hellios inclusief een wasservice van je fietskledij.

Ledenkorting Kwb, Pasar of VWB

Als lid van Kwb , Paar of VWB krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten van de reis

Mallorca is perfect om te fietsen.

Dit prachtige Baleaarse eiland, omgeven door de blauwe Middellandse Zee, heeft werkelijk alles voor de fietsliefhebber. Warme, zonnige zomers en zachte winters met temperaturen van 15 tot 25 graden celcius, het perfecte klimaat voor activiteiten in de openlucht. Als je in de lente of in de herfst komt, liggen de rustige banen voor je klaar om te fietsen in koele, zachte temperatuen. Het is geen wonder dat professionele wielrenners naar Mallorca komen voor hun winterstage.

Voel je benen heerlijk branden naarmate je hoger en hoger klimt. Voel de wind in je haar wanneer je naar beneden snelt. Maar vergeet ook niet af en toe eens op te kijken en het zicht te bewonderen. Kliffen die zich in de azuurblauwe zee storten, kilometers aan stranden, oceaan en rotsige bergen van de Serra de Tramuntana.

Als wielrennen niet je ding is en je liever iets rustig en trager doet, kan niemand je dat kwalijk nemen. Het is uiteindelijk vakantie. Er zijn heel wat fantastische routes om gewoon wat rond te fietsen. In het binnenland zijn heel wat glooiende en platte gebieden te vinden. Wat dacht je van een tochtje door een geurige citroenboomgaard of eeuwenoude olijfbossen? Misschien leidt je route je wel door wijngaarden waar je kunt stoppen om een van de plaatselijke wijnen te proeven.

Het beste van fietsen op Mallorca is dat je je geen zorgen hoeft te maken dat er ongeduldige autobestuurders op je toeteren. Autobestuurders op Mallorca zijn geduldig en eerbiedig en moedigen de gezonde levensstijl van het fietsen aan. Als je pech hebt of hulp nodig hebt, vind je waarschijnlijk niemand die zo vriendelijk en behulpzaam is als de plaatselijke bevolking van Mallorca.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Omwille van gezondheidsredenen is het mogelijk dat bepaalde uitstappen/activiteiten kunnen vervangen worden door een waardig alternatief.


Dag 1 (A)
Rechtstreekse vlucht Brussel naar Mallorca en transfer naar het hotel. We nodigen je uit voor een infomeeting. Afhankelijk van de vluchturen eventueel ophalen van de fietsen en een kennismakingsrit.

Dag 2 - 7 (O-A)
Dagelijks begeleide fietstochten in 2 tot 4 tempogroepen naargelang de gekozen datum.. Op dag 7 inleveren huurfiets. De Govaka-reisbegeleiders geven ter plekke meer info over de geplande trips met in detail het aantal kilometers, hoogtemeters , bezienswaardigheden , rustpauzes. Op vraag krijgen de deelnemers ter plekke de GPS-tracks van de ritten.
De dagelijks begeleide fietstochten zijn onder voorbehoud van de geldende richtlijnen op Mallorca i.v.m. de toegelaten groepsnorm. Indien we niet in groep kunnen fietsen zullen de fietsbegeleiders van Govaka&Pasar je informeren over de beste routes en GPS-tracks ter beschikking stellen.

Dag 8 (O)
Vrije tijd (afhankelijk van vluchturen). Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Toeslagen

De kamers worden door het hotel toegewezen. Mogelijks is dit een kamer aan de straatzijde of aan de zwembadzijde.
Indien je zeker wil zijn van een kamer aan de zwembadzijde dan kan je hiervoor kiezen tijdens het boekingsproces en dien je een toeslag te betalen.

Toeslag 1 persoonskamer: € 285
Toeslag 2p-kamer zwembadzijde: € 103/persoon
Toeslag 1-persoonskamer zwembadzijde: € 379

Inbegrepen

7 overnachtingen in halfpension
Vluchten heen/terug Brussel-Playa de Palma
Nederlandstalige fietsbegeleiding
Pechbijstand bij gebruik huurfietsen
Welkomaperitief
Digitale brochure
Wasservice fietskledij (2x per week)

Niet inbegrepen

Fietshuur (ter plaatse)
Dranken bij maaltijden
Lunches
Persoonlijke uitgaven en fooien
Verzekeringen
Toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Eventuele brandstof- of luchthaventaksverhoging

Meer info over deze reis?

Kom alles te weten over deze fietsreis via het online-webinar . Alle info via deze link: www.govaka.be.

Heb je nog vragen over je vakantie?

Stel al je vragen over deze fietsreizen aan 1 van onze begeleiders via mail: klik hierl.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal: 32 deelnemers

Fietsniveau

We bieden 4 tempogroepen aan: Sportief+, Sportief, Sportief-Recreanten en Recreanten.

Tijdens het boekingsproces kan je aanduiden bij welke tempogroep je wil aansluiten.

Recreanten : Voor wie graag rustig fietst met een recreafiets of e-bike en onderweg graag de tijd neemt om iets te bezoeken of rustig een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist. We fietsen gemiddeld tussen de 15 tot 17 km/u* en leggen dagelijks tussen de 40 en 60 kilometer af**.
Sportief - Recreanten : Deze tempogroep is geschikt voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen, fitness- en ebikes. Er is een fietsconditie vereist om trips te fietsen tussen de 50 en 100 kilometers** aan een gemiddelde snelheid van 18 tot 21 km/u*.
Sportief : Een tempogroep voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks de 70 en 110 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u*.
Sportief + : Ben je een geoefend wielertoerist en hou je van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen jouw ding. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks tussen de 85 en 140 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u*.

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen. De dagafstanden worden duidelijk aangegeven per fietsreis.

Moeilijkheidsmeter

Al naargelang de gekozen fietsgroep schommelend tussen:
2 bergen: Parcours waar beperkt wat langere hellingen in voorkomen met licht tot matig hellingspercentage.
3 bergen: Parcours waar hellingen, stevige en langere klimmen in voorkomen. Aangepaste versnellingen aan stijgingspercentages tot 10 % zijn aangewezen

Gezondheid

Een goede tot sportieve conditie, afhankelijk van de gekozen tempogroep.

Eigen risico

Govaka&Pasar en de reisbegeleiders zijn niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal aan het eigen fietsmateriaal van de deelnemers (ook niet tijdens het transport en/of overnachtingen).  De deelnemers dienen zelf te voorzien in een fietsverzekering indien ze dit wensen.

Belangrijke bagage

Fietshelm (verplicht voor alle tempogroepen)

Fietshuur

We adviseren je om een huurfiets te reserveren. We werken daarvoor samen met Sunshine bikes in Mallorca. Zo loop je geen risico dat je eigen fiets beschadigd wordt en bespaar je extra kosten voor verpakking en transport. Onze huurfietsen zijn van uitstekende kwaliteit waarbij je keuze hebt uit verschillende modellen. Alle racefietsen zijn uitgerust met twee drinkbushouders, een zadeltasje met binnenband, een fietscomputer en een pomp. Je brengt zelf je eigen pedalen en fietshelm mee. De recreatieve fietsen zijn uitgerust met gewone pedalen, bagagerek, zadeltas, fietscomputer en pomp. In de huurprijs zit ook de dagelijkse service en de pechbijstand inbegrepen. Bij reservatie ontvang je van ons een reserveringsfiche waarop je de gewenste fiets en kadermaat kan noteren. Zo zorgen we ervoor dat je huurfiets op maat zal zijn.

Weekprijzen (7 dagen):
• Racefiets Carbon/shimano ultegra Di2: € 155
• Racefiets Carbon/shimano ultegra: € 120
• Racefiets Alu/shimano 105: € 95
• Fitnessfiets recht stuur/shimano 24 versnellingen: € 90
• Recreatieve fiets recht stuur/shimano 27 versnellingen: € 80
• E-bike: € 135
Voor meer informatie en afbeeldingen van de huurfietsen: klik hier.

Eigen Risico:
Er is geen fietsverzekering (schade, diefstal) inbegrepen in de prijs van de huurfiets. Govaka cvba is niet aansprakelijk voor eventuele schade en/of diefstal van gehuurd of eigen fietsmateriaal.

Eigen fiets?
Wil je toch liever je eigen fiets meenemen? Dat kan enkel op aanvraag via info@govaka.be.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn in de buurt te vinden)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel Helios***

Hotel Helios ligt vlakbij het strand van Playa de Palma (2de lijn), in een weelderige tuin van 3000 m² en beschikt over alle modern comfort: binnen- en buitenzwembad ∙ gerenoveerde kamers met airco, douche, tv, gratis wifi en terras ∙ restaurant met lokale en internationale gerechten in buffetvorm ∙ gratis gebruik van fietsenberging ∙ spa (betalend).

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen