Genieten van een heerlijke fietsvakantie

Bij Govaka & Pasar zit je absoluut goed voor een ontspannende fietsvakantie in Playa de Palma. Je reist comfortabel vanaf de luchthaven van Brussel naar Mallorca. Ter plaatse fiets je zonder zorgen samen met onze enthousiaste fietsbegeleiders die mooiste parcours van Mallorca. Uitrusten doe je in het geweldige ***-hotel Hellios inclusief een wasservice van je fietskledij.

Tempogroepen

In de periode 7/4-14/4/2020 bieden we 2 tempogroepen Sportief+ en Recreanten aan. In de periode 25/4-2/5/2020 bieden 4 tempogroepen Sportief+, Sportief, Recrea-sportief en Recreanten aan. In de periode 1410-21/10/2020 bieden we 3 tempogroepen aan: Sportief+, sportief en recreatief. Tijdens het boekingsproces kan je aanduiden bij welke tempogroep je wil aansluiten.

Recreanten: Voor wie graag rustig fietst met een recreafiets of e-bike en onderweg graag de tijd neemt om iets te bezoeken of rustig een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist. We fietsen gemiddeld tussen de 15 tot 17 km/u* en leggen dagelijks tussen de 40 en 60 kilometer af**.
Recrea-sportief: Deze tempogroep is geschikt voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen, fitness- en ebikes. Er is een fietsconditie vereist om trips te fietsen tussen de 50 en 100 kilometers** aan een gemiddelde snelheid van 18 tot 21 km/u*.
Sportief: Een tempogroep voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks de 70 en 110 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u*.
Sportief +: Ben je een geoefend wielertoerist en hou je van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen jouw ding. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks tussen de 85 en 140 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u*.

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen. De dagafstanden worden duidelijk aangegeven per fietsreis.

Moeilijkheidsgraad

2 bergen: Parcours waar beperkt wat langere hellingen in voorkomen met licht tot matig hellingspercentage.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…


Dag 1 (A)
Rechtstreekse vlucht Brussel naar Mallorca en transfer naar het hotel. We nodigen je uit voor een infomeeting. Afhankelijk van de vluchturen eventueel ophalen van de fietsen en een kennismakingsrit.

Dag 2 - 7 (O-A)
Dagelijks begeleide fietstochten in 3 tempogroepen. Op dag 7 inleveren huurfiets.

Dag 8 (O)
Vrije tijd (afhankelijk van vluchturen). Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Kortingen

Korting voor leden kwb, Pasar en Vlaamse Wielrijdersbond: -25 euro per persoon.
Vroegboekkorting geldig tot 15/12/2019 voor de periode 7/4/2020-14/4/2020: -20 euro per persoon. De korting is reeds verrekend in de prijs op de site
Vroegboekkorting geldig tot 15/1/2020 voor de periode 14/10/2020-21/10/2020: -25 euro per persoon. De korting is reeds verrekend in de prijs op de site.

Toeslagen

Voor de periodes 7/4 en 25/4/2020
Toeslag 1 persoonskamer: 267 euro
Toeslag 2p-kamer zwembadzijde: 67 euro p. persoon
Toeslag 1-persoonskamer zwembadzijde: 294 euro

Voor de periode 14/10/2020
Toeslag 1 persoonskamer: 285 euro
De kamers worden door ad random toegewezen. Mogelijks is dit een kamer aan de straatzijde of aan de zwembadzijde.
Indien je zeker wil zijn van een kamer aan de zwembadzijde dan dien je een toeslag te betalen.
Toeslag 2p-kamer zwembadzijde: 77 euro p. persoon
Toeslag 1-persoonskamer zwembadzijde: 402 euro

Inbegrepen

7 overnachtingen in halfpension
Vluchten heen/terug Brussel-Playa de Palma
Nederlandstalige fietsbegeleiding
Pechbijstand bij gebruik huurfietsen
Wasservice fietskledij (2x per week)

Niet inbegrepen

Fietshuur
Dranken bij maaltijden
Lunches
Verzekeringen
Toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Eventuele brandstof- of luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Fietshuur

We adviseren je om een huurfiets te reserveren. We werken daarvoor samen met Sunshine bikes in Mallorca. Zo loop je geen risico dat je eigen fiets beschadigd wordt en bespaar je extra kosten voor verpakking en transport. Onze huurfietsen zijn van uitstekende kwaliteit waarbij je keuze hebt uit verschillende modellen. Alle racefietsen zijn uitgerust met twee drinkbushouders, een zadeltasje met binnenband, een fietscomputer en een pomp. Je brengt zelf je eigen pedalen en fietshelm mee. De recreatieve fietsen zijn uitgerust met gewone pedalen, bagagerek, zadeltas, fietscomputer en pomp. In de huurprijs zit ook de dagelijkse service en de pechbijstand inbegrepen. Bij reservatie ontvang je van ons een reserveringsfiche waarop je de gewenste fiets en kadermaat kan noteren. Zo zorgen we ervoor dat je huurfiets op maat zal zijn.

Weekprijzen (7 dagen):
• Racefiets Carbon/shimano ultegra Di2: € 155
• Racefiets Carbon/shimano ultegra: € 120
• Racefiets Alu/shimano 105: € 95
• Fitnessfiets recht stuur/shimano 24 versnellingen: € 90
• Recreatieve fiets recht stuur/shimano 27 versnellingen: € 80
• E-bike: € 135
Voor meer informatie en afbeeldingen van de huurfietsen: klik hier.

Eigen Risico:
Er is geen fietsverzekering (schade, diefstal) inbegrepen in de prijs van de huurfiets. Govaka cvba is niet aansprakelijk voor eventuele schade en/of diefstal van gehuurd of eigen fietsmateriaal.

Eigen fiets?
Wil je toch liever je eigen fiets meenemen? Dat kan enkel op aanvraag via info@govaka.be.

Vertrekvoorwaarde

Minimum 25 deelnemers

Belangrijke bagage

Fietshelm (verplicht voor alle tempogroepen)

Gezondheid

Een goede tot sportieve conditie, afhankelijk van de gekozen tempogroep.

oefentochten

Voor wie ingeschreven is voor een meerdaagse recreatieve of sportieve fietsvakantie van Govaka & Pasar tijdens de zomer van 2020 organiseren we in het voorjaar drie fiets-oefentochten. Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor je fietstocht, een ontbijt en de organisatie inbegrepen.
Ga je mee op ons 3-daagse oefenweekend in de Westhoek dan boek je dit weekend via www.govaka.be. Prijs vanaf € 261 per persoon.
Volgende oefentochten staan gepland in 2020:
oefentocht in Laakdal: 13 april 2020 (Paasmaandag)
oefentocht in Wakken: 16 mei 2020
3-daagse Domein de Westhoek van 5 t.e.m. 7 juni 2020 met oefentocht op zaterdag 6 juni 2020

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn in de buurt te vinden)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel Helios***

Hotel Helios ligt vlakbij het strand van Playa de Palma (2de lijn), in een weelderige tuin van 3000 m² en beschikt over alle modern comfort: binnen- en buitenzwembad ∙ gerenoveerde kamers met airco, douche, tv, gratis wifi en terras ∙ restaurant met lokale en internationale gerechten in buffetvorm ∙ gratis gebruik van fietsenberging ∙ spa (betalend).

Fotoalbum

Vanaf 770 euro

Prijzen