Genieten van een heerlijke fietsvakantie

Bij Govaka & Pasar zit je absoluut goed voor een ontspannende fietsvakantie in Playa de Palma. Je reist comfortabel vanaf de luchthaven van Brussel naar Mallorca. Voor alle afreizen voorzien we 3 tempogroepen. Je bepaalt zelf bij welke groep je aansluit.

Tempogroepen

Op Mallorca fietsen wij in 3 niveaugroepen (op het datumoverzicht vermelden we de toepasselijke tempogroepen). Je bepaalt zelf bij welke groep je aansluit.

Recreanten: Voor wie graag rustig fietst met een recreafiets of e-bike en onderweg graag de tijd neemt om iets te bezoeken of rustig een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist. We fietsen gemiddeld tussen de 15 tot 17 km/u* en leggen dagelijks tussen de 40 en 60 kilometer af**.
Recrea-sportief: Deze tempogroep is geschikt voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen, fitness- en ebikes. Er is een fietsconditie vereist om trips te fietsen tussen de 50 en 100 kilometers** aan een gemiddelde snelheid van 18 tot 21 km/u*.
Sportief: Een tempogroep voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks de 70 en 110 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u*.
Sportief +: Ben je een geoefend wielertoerist en hou je van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen jouw ding. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks tussen de 85 en 140 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u*.

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen. De dagafstanden worden duidelijk aangegeven per fietsreis.

Periodes

11 april tot 18 april 2019: Tempogroepen Sportief + / Recrea-sportief / Recreanten
18 april tot 25 april 2019: Tempogroepen Sportief + / Sportief / Recreanten
25 april tot 2 mei 2019: Tempogroepen Sportief + / Sportief / Recreanten

Moeilijkheidsgraad

2 bergen: Parcours waar beperkt wat langere hellingen in voorkomen met licht tot matig hellingspercentage.

Dagprogramma

Dag 1
Rechtstreekse vlucht Brussel naar Mallorca en transfer naar het hotel. Infomeeting. Afhankelijk van de vluchturen eventueel ophalen van de fietsen en kennismakingsrit.

Dag 2 - 7
Dagelijks begeleide fietstochten in 3 tot 4 niveaugroepen. Op dag 7 inleveren huurfiets.

Dag 8
Vrije tijd (afhankelijk van vluchturen). Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.

Inbegrepen

7 overnachtingen in halfpension
Vluchten heen/terug Brussel-Playa de Palma
Nederlandstalige fietsbegeleiding
Pechbijstand bij gebruik huurfietsen
Wasservice fietskledij (2x per week)

Niet inbegrepen

Fietshuur
Dranken bij maaltijden
Lunches
Verzekeringen
Toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Eventuele brandstof- of luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Fietshuur

We adviseren je om een huurfiets te reserveren. We werken daarvoor samen met Sunshine bikes in Mallorca. Zo loop je geen risico dat je eigen fiets beschadigd wordt en bespaar je extra kosten voor verpakking en transport. Onze huurfietsen zijn van uitstekende kwaliteit waarbij je keuze hebt uit verschillende modellen. Alle racefietsen zijn uitgerust met twee drinkbushouders, een zadeltasje met binnenband, een fietscomputer en een pomp. Je brengt zelf je eigen pedalen en fietshelm mee. De recreatieve fietsen zijn uitgerust met gewone pedalen, bagagerek, zadeltas, fietscomputer en pomp. In de huurprijs zit ook de dagelijkse service en de pechbijstand inbegrepen. Bij reservatie ontvang je van ons een reserveringsfiche waarop je de gewenste fiets en kadermaat kan noteren. Zo zorgen we ervoor dat je huurfiets op maat zal zijn.

Weekprijzen (7 dagen):
• Racefiets Carbon/shimano ultegra Di2: € 155
• Racefiets Carbon/shimano ultegra: € 120
• Racefiets Alu/shimano 105: € 95
• Fitnessfiets recht stuur/shimano 24 versnellingen: € 85
• Recreatieve fiets recht stuur/shimano 27 versnellingen: € 75
• E-bike: € 135
• Eigen fiets? Wil je toch liever je eigen fiets meenemen? Dat kan enkel op aanvraag via info@govaka.be.

Vertrekvoorwaarde

Minimum 25 deelnemers

Belangrijke bagage

Fietshelm (verplicht voor alle tempogroepen)

Gezondheid

Een goede tot sportieve conditie, afhankelijk van de gekozen tempogroep.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn te vinden dichtbij het hotel)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel Helios***

Hotel Helios ligt vlakbij het strand van Playa de Palma (2de lijn), in een weelderige tuin van 3000 m² en beschikt over alle modern comfort: binnen- en buitenzwembad ∙ gerenoveerde kamers met airco, douche, tv, gratis wifi en terras ∙ restaurant met lokale en internationale gerechten in buffetvorm ∙ gratis gebruik van fietsenberging ∙ spa (betalend).

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord