U bevindt zich hier: Home/Spanje/Fietsvakantie Rosas

Heerlijk fietsen aan de Costa Brava

Gelegen aan de Costa Brava in het noordoosten van Spanje, ligt Rosas. Het klimaat is zacht in het voorjaar. De regio is voorzien van een uitgebreid fietswegennet. Je vindt er idyllische valleien, lange kuststroken met verrassende baaien en lagunes, knusse vissersdorpjes en steden met naam en faam zoals Girona en Figueras. Voor de recreatieve fietser is er onderweg heel wat te bezoeken. De sportieve fietser trekt het binnenland in over heuvelachtige wegen met stevige beklimmingen en prachtige uitzichten over de Middellandse Zee.

Vroegboekkorting

Verlening vroegboekactie. Voor boekingen voor 31/12/2019 is een vroegboekkorting van 25 euro per persoon van toepassing.

Fietsniveau

In Rosas bieden we 4 niveaugroepen aan. Tijdens het boekingsproces kan je je fietsgroep aanduiden.

Recreanten: Voor wie graag rustig fietst met een recreafiets of e-bike en onderweg graag de tijd neemt om iets te bezoeken of rustig een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist. We fietsen gemiddeld tussen de 15 tot 17 km/u* en leggen dagelijks tussen 40 en 60 kilometer af **.

Sportieve recreanten: Deze tempogroep is geschikt voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen, fitness- en ebikes. Er is een fietsconditie vereist om trips te fietsen tussen de 50 en 100 kilometers** aan een gemiddelde snelheid van 18 tot 21 km/u*.

Sportief: Een tempogroep voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks de 70 en 110 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u*.

Sportief +: Ben je een geoefend wielertoerist en hou je van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen jouw ding. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks tussen de 85 en 140 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u*.

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen. De dagafstanden worden duidelijk aangegeven per fietsreis.

De moeilijkheidsgraad

Berg 1-2:
Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en een licht hellingspercentage heeft tot een parcours met beperkt langere hellingen met licht tot matig stijgingspercentage.

Weekprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1 (A)
Rechtstreekse vlucht Brussel naar Barcelona en transfer naar het hotel. Infomeeting. Ophalen van de fietsen en een kennismakingsrit.

Dag 2-7 (O, A)
Dagelijks begeleide fietstochten in 4 niveaugroepen.

Dag 8 (O)
Vrije tijd (afhankelijk van vluchturen), transfer naar luchthaven en terugvlucht.

Kortingen en toeslagen

Toeslag voor verblijf in 4 sterren accommodatie: €52 p.p.
Toeslag single in 3 sterren: € 216 (4 sterren toeslag €300)
Korting leden kwb, Pasar en Vlaamse Wielrijdersbond: €25 p.p.
Vroegboekkorting (geldig voor boekingen tot 15/11/2019): €25 p.p.
Toeslag fietstransport heen/terug: €120 per fiets

Inbegrepen

Rechtstreekse vluchten heen/terug vanuit Brussel
Rechtstreekse transfers luchthaven-hotel-luchthaven
7 overnachtingen in halfpension (ontbijt en avondmaal in buffetvorm) in hotel Mediterraneo Park
Nederlandstalige fietsbegeleiding

Niet inbegrepen

Transport fiets
Dranken bij maaltijden (wijn en water bij avondmaal inbegrepen)
Lunches
Verzekeringen
Lokale toeristenbelasting (ter plaatse te betalen)
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 32

Gezondheid

Een goede tot sportieve conditie, afhankelijk van de gekozen tempogroep.

Fietstransport

Rij je het liefst op je eigen fiets? Naar Rosas is dit geen enkel probleem. Je brengt op voorhand je fiets bij ons binnen en een transportfirma levert je fiets op de aankomstdag af aan het hotel in Rosas. Enkele dagen na de vakantie kan je je fiets weer ophalen in België. Voor het transport van je fiets naar Rosas betaal je 120 euro extra. Het is belangrijk dat je fiets tip top in orde is zodat we problemen ter plaatse vermijden.

Eigen risico: Govaka cvba is niet aansprakelijk voor schade of diefstal aan gehuurd of eigen fietsmateriaal.

Belangrijke bagage

Fietshelm (verplicht voor alle tempogroepen)

Bagagevoorschriften

We vliegen met Vueling naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:

Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 55 cm x 20 cm x 40 cm meten en 10kg wegen. Het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Hierbij zijn de maximumafmetingen 35 cm x 20 cm x 20 cm.

Ruimbagage: je ingecheckte bagage mag de afmeting van 158 cm (L + B + H) niet overschrijden en mag niet meer dan 23 kilo wegen.

overgewicht/oversize: eventuele toeslagen naar aanleiding van overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen. Betaling enkel mogelijk met kredietkaart.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn in de buurt te vinden)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel Mediterraneo ***

Je verblijft in het hotel Mediterraneo Park in drie of vier sterren, vlakbij het Santa Margarida strand en op amper 1 km van het centrum van de badplaats. Dit uitstekende 4*-hotel beschikt over: buitenzwembad, mooi aanlegde tuin, welnesscentrum (betalend), modern ingerichte kamers met bad/douche, satelliet-tv en balkon, restaurant met regionale en internationale gerechten in buffetvorm. Gratis wifi-zone.

Fotoalbum

Vanaf 770 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord