U bevindt zich hier: Home/Spanje/MTB Lissabon-Compostella

MTB Lissabon - Compostela

In acht ritten fiets je over de Camino Portugues met de MTB van Lissabon naar Santiago de Compostela. Als een van de oudste pelgrimswegen uit de Middeleeuwen, is deze minder bekende camino rustig en heel authentiek. We overnachten in mooie steden zoals Tomar, Coimbra en Barcelos en passeren onderweg Porto en Ponte de Lima. De Camino Portugues loopt over meestal onverharde wegen, karrensporen, kasseiwegen en veel boswegen. Kortom een unieke uitdaging voor de mountainbiker in u.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

Dag 1 - 14/09/2019: Heenreis
Ochtendvlucht vanuit Brussel naar Lissabon.
We overnachten in het centrum van Lissabon. Hierdoor is er ruim kans om deze stad even te verkennen. Mogelijk zelfs met de MTB.
Hotel in Lisboa: Olaias Park**** (A)

Dag 2 - 15/09/2019: Lissabon -  Santarem: 90 km
Deze eerder vlakke openingsrit brengt ons bij het verlaten van de stedelijke agglomeratie van Lissabon direct in de immense landbouwgebieden van midden-Portugal. We zijn er nog late getuigen van de tomatenoogst. Santarem, onze overnachtingsplaats, ligt op een hoogte en is de uitkijkpost op de Ribatejo, een vruchtbare streek aan de oevers van de Taag.
Hotel in Santarem: Santarem (O, P, A)

Dag 3 - 16/09/2019: Santarem - Tomar: 65 km
De rit naar de Tempeliersstad Tomar volgt nog een eindje de loop van de Taag om nadien via een bosrijk en heuvelachtig gedeelte voor een pittige finale te zorgen. Heel de rit zal u ook pelgrims tegenkomen die de blauwe pijlen volgen richting Fatima, het meest bekende bedevaartoord van Portugal. Pelgrims onderweg naar Santiago de Compostela volgen de gele pijlen.
Hotel in Tomar: Dos Templarios (O, P, A)

Dag 4 - 17/09/2019: Tomar - Coïmbra: 90 km
Over een zeer mooi maar wel heuvelachtig parcours fietsen we naar de 725 jaar oude universiteitsstad Coïmbra. We krijgen in deze rit echt het pelgrimsgevoel tijdens de ontmoetingen met andere stappers of fietsers onderweg naar Compostela.
Hotel in Coimbra: Vila Gale Coimbra**** (O, P, A)

Dag 5 - 18/09/2019: Coïmbra – Sao Joao de Madeira: 75 km
Tijdens deze rit geeft het gevoel een  Eucalyptusrit naar Sao Joao de Madeira te zijn. We fietsen door de industriestad Agueda en zien we hoe het nieuwe industriële Portugal het oude doorsnijdt. Een wereld van verschil.
Hotel in Sao Joao de Madeira: Sao Joao da Madeira Business Hotel (O, P, A)

Dag 6 - 19/09/2019: Sao Joao de Madeira – Barcelos: 92 km
De vijfde rit is een echte kasseienrit gaande van oude romeinse heerwegen tot nieuwe klinkers bij onze doortocht door het oude centrum van Porto. Onze overnachtingsplaats Barcelos huisvest elke week de grootste kunstnijverheidsmarkt van Portugal. Een stad met veel kunstschatten, prachtige pleinen en waardevolle gebouwen.
Hotel in Barcelos: Bagoeira (O, P, A)

Dag 7 - 20/09/2019: Barcelos Tui: 76 km
Er wordt in deze zesde rit gefietst door de betoverende Douro-vallei. We fietsen doorheen wijngaarden, soms zelfs onder een sluier van druiventrossen. Halverwege houden we ruim halt in Ponte de Lima, vernoemd naar de Romeinse brug die hier over de rivier Rio Lima ligt. In het tweede gedeelte van de rit klimmen we lang uit de Douro-vallei om op de grens van Portugal met Spanje te komen.
Hotel in TUI: Alfonso I (O, P, A)

Dag 8 - 21/09/2019: Tui – Caldas de Reis
Je fietst door het groene Galicië wat we de “ varenroute “ noemen. Onze overnachtingsplaats Caldas de Reis is een kuuroord met natuurlijke warmwaterbronnen dat reeds sinds Romeinse tijden een geliefde pleisterplaats was voor vermoeide reizigers en nadien voor pelgrims.
Hotel in Caldas de Reis: O Cruceiro (O, P, A)

Dag 9 - 22/09/2019: Caldas de Reis – Compostela: 43 km
Deze finale rit is een korte rit. We zien al vrij snel de torens van Santiago de Compostela opduiken. Door de Faxeira-poort, de toegangspoort tot de oude stad, bereiken we ons einddoel. Je komt aan op het Obadoiro-plein aan de legendarische kathedraal.
Hotel in Santiago de Compostela: Hesperia Peregrino**** (O, P, A)

Dag 10 - 23/09/2019: Terugreis
Voormiddag hebben we nog ruim de tijd om door de stad te kuieren. ’ s Middags maken we de pelgrimsmis mee. Een spontaan applaus barst los als het botafumeiro zijn wierook door de kathedraal verspreidt. Er is een avondvlucht terug naar Brussel voorzien.
Terugvlucht Compostela – Brussel.

Toeslagen

Toeslag niet-leden kwb & Pasar: €25 p.p.
Toeslag éénpersoonskamer: €375

Inbegrepen

9 overnachtingen in halfpension
Picknick tijdens de fietsdagen
Assistentie volgwagens
Bagage- en fietstransport van de eigen fiets
Heen- & terugvlucht
Nederlandstalige fiets- en reisbegeleiding
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse te betalen)
Annulatieverzekering (facultatief, 4% van de reissom)
Bagageverzekering
Reisbijstandsverzekering
Ongevallenverzekering
Fietsverzekering
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstoftoeslag en luchthaventaks verhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die op onze website www.govaka.be beschikbaar zijn.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers

Fietsniveau

Sportief:
Voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om in het voor- en najaar parcours te fietsen tussen de 70 en 110 kilometers en tijdens de zomervakanties afstanden van 90 tot 130 kilometers**. Dit tegen een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u.*

Moeilijkheidsmeter

Berg 3 : Parcours waar hellingen, stevige en langere klimmen in voorkomen. Aangepaste versnellingen aan stijgingspercentages tot 10 % zijn aangewezen.

Gezondheid

Goede conditie + medisch attest vereist

Oefentocht

Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten.
Voor sportieve fietsers (wielertoeristen) is het deelnemen aan minstens 1 oefentocht verplicht. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor accommodatie, ontbijt en de organisatie gedekt.

Eigen risico

Govaka cvba en de reisbegeleiders zijn niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal aan het eigen fietsmateriaal/bagage van de deelnemers (ook niet tijdens het transport en/of overnachtingen). De deelnemers dienen zelf te voorzien in een fietsverzekering of bagageverzekering indien ze dit wensen.

Belangrijke bagage

Fietshelm verplicht
alle verdere info krijg je op de infobijeenkomst 31 maart 2019 te Mechelen (waar je ook een uitgebreide infobrochure ontvangt)

Data om te onthouden

23 maart 2019 
Gemeenschappelijke zendingsviering voor belangstellenden in de kathedraal van Mechelen

31 maart 2019
Infomoment voor alle deelnemers aan Govaka&Pasar Compostelareizen 2019 

Oefentochten voor fietsers
22 april 2019: Laakdal
18 mei 2019: Wakken
25 mei 2019: Mont Saint Aubert (mogelijkheid tot weekenddeelname)

Bagagevoorschriften

We vliegen met Iberia Airlines naar uw droomvakantie. Iberia Airlines hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Je mag 1 stuk handbagage meenemen per persoon met maximaal volgende afmetingen: 56cmx25cmx45cm en 1 persoonlijk item (vb aktetas, PC, ...)
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage (max 23kg) meenemen per persoon. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L + B + H)
• Overgewicht/oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn te vinden dichtbij het hotel)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Verschillende (pelgrim)hotels

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord