De regio van Murcia - Mar Menor ligt ongeveer honderd km beneden Alicante. Het is een zeer aantrekkelijke regio die tot op heden gespaard bleef van het massatoerisme. Bekendste steden zijn Murcia, Cartagena en Torrevieja.

Fietsgroepen

In Mar Menor fietsen wij in 3 niveaugroepen. Je bepaalt zelf bij welke groep je aansluit.

Recreanten: Voor wie graag rustig fietst met een recreafiets of e-bike en onderweg graag de tijd neemt om iets te bezoeken of rustig een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist. We fietsen gemiddeld tussen de 15 tot 17 km/u* en leggen dagelijks tussen 40 en 60 kilometer af **.

Sportieve recreanten: Deze tempogroep is geschikt voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen, fitness- en ebikes. Er is een fietsconditie vereist om trips te fietsen tussen de 50 en 100 kilometers** aan een gemiddelde snelheid van 18 tot 21 km/u*.

Sportief: Een tempogroep voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks de 70 en 110 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u*.

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen. De dagafstanden worden duidelijk aangegeven per fietsreis.

Moeilijkheidsgraad

Berg 1: Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en een licht hellingspercentage heeft.

Weekprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1
Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Alicante en transfer naar het hotel. Klaarmaken eigen fiets en afhankelijk van de vluchturen, kennismakingsrit. (A)

Dag 2 - 7
Dagelijks begeleide fietstochten in 3 niveaugroepen. (O, A)

Dag 8
Vrije tijd (afhankelijk van vluchturen), transfer naar luchthaven en terugvlucht. (O)

Toeslagen

Toeslag transport eigen fiets: € 110 / fiets
Toeslag niet-leden kwb & Pasar: € 25 p.p.

Inbegrepen

Rechtstreekse vluchten vanuit Brussel
Rechtstreekse transfers naar hotel h/t
7 overnachtingen in halfpension in hotel Costa Narejos (ontbijt en avondmaal in buffetvorm)

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Lunches
Transport fiets
Annulatieverzekering (facultatief - 4% van reissom)
Lokale toeristentaks
Persoonlijke uitgaven
Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Fietstransport

Op deze bestemming fiets je met je eigen fiets. Je levert op voorhand je fiets bij ons binnen in Lokeren en een transportfirma levert je fiets op de aankomstdag af aan het hotel in Mar Menor. Enkele dagen na de vakantie kan je je fiets weer ophalen in Lokeren. Voor het transport van je fiets naar Mar Menor betaal je 110 euro extra.
Het is belangrijk dat je fiets tip top in orde is zodat we problemen ter plaatse vermijden.

Eigen risico: Govaka cvba is niet aansprakelijk voor eventuele schade en/of diefstal van gehuurd of eigen fietsmateriaal tijdens het transport en tijdens de vakantie.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 25

Belangrijke bagage

Fietshelm (verplicht voor alle tempogroepen)

Gezondheid

Een goede tot sportieve conditie, afhankelijk van de gekozen tempogroep

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn te vinden dichtbij het hotel)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel Costa Narejos****

Hotel Costa Narejos is een 4 sterren hotel gelegen op 100 meter van het strand. Het is een ruim, comfortabel en modern hotel.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord