U bevindt zich hier: Home/Spanje/Fietsen Murcia MarMenor

Ga mee op fietsontdekking in de prachtige regio van Murcia - Mar Menor, Ongeveer 100 km ten zuiden van Alicante fietsen we in 4 niveaugroepen de mooiste parcours van de omgeving. voor de fietsliefhebber. Een laagvlakte die perfect is voor de recreanten en als aanloop dient voor het heuvelachtigere en soms
zelfs behoorlijk klimmende terrein, ideaal voor de sportievere fietser. Uitrusten en zalig genieten doe je in hotel Costa Narejos. Kortom een paradijs voor de fietsliefhebber.

Fietsgroepen

In Mar Menor fietsen wij in 4 niveaugroepen. Bij het boeken kan je aangeven in welke groep je graag wil meefietsen.

Recreanten: Voor wie graag rustig fietst met een recreafiets of e-bike en onderweg graag de tijd neemt om iets te bezoeken of rustig een terrasje mee te pikken. Enige fietsconditie is vereist. We fietsen gemiddeld tussen de 15 tot 17 km/u* en leggen dagelijks tussen 40 en 60 kilometer af **.

Sportieve recreanten: Deze tempogroep is geschikt voor racefietsen, lichtere recreantenfietsen, fitness- en ebikes. Er is een fietsconditie vereist om trips te fietsen tussen de 50 en 100 kilometers** aan een gemiddelde snelheid van 18 tot 21 km/u*.

Sportief: Een tempogroep voor sportieve fietsers met een racefiets. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks de 70 en 110 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 20 tot 25 km/u*.

Sportief +: Ben je een geoefend wielertoerist en hou je van een stevige klim, dan is deze tempogroep voor racefietsen jouw ding. Er is een fietsconditie vereist om dagelijks tussen de 85 en 140 kilometers** te fietsen aan een gemiddelde snelheid van 22 tot 28 km/u*.

* De gemiddelde snelheden zijn richtsnelheden op Vlaamse vlakke wegen in normale weersomstandigheden.
** Soms kan de dag-afstand afwijken, meestal omdat we ’s avonds op een bepaalde bestemming of hotel dienen aan te komen. De dagafstanden worden duidelijk aangegeven per fietsreis.

Moeilijkheidsgraad

Berg 1: Overwegend vlak parcours met mogelijk een lichte helling die beperkt is in afstand en een licht hellingspercentage heeft. Voor recreanten en sportief recreanten.
Berg 2-3: Voor de tempogroepen sportief en sportief+: Vlakke aanloop met verderop geregeld enkele pittige klimmetjes.

Weekprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1 (A)
Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Alicante en transfer naar het hotel. Je maakt je eigen fiets klaar voor de tochten en afhankelijk van het aankomstuur kunnen we mogelijks een kennismakingsrit maken.

Dag 2 - 7 (O, A)
Dagelijks begeleide fietstochten in 4 niveaugroepen.

Dag 8 (O)
Vrije tijd (afhankelijk van vluchturen), transfer naar luchthaven en terugvlucht.

Kortingen


Vroegboekkorting (geldig tot 15//01/2020): 25 euro p.p.

Toeslagen

Toeslag transport eigen fiets: € 131,00 pp
Toeslag 1 persoonskamer: € 130

Inbegrepen

Rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Alicante
Transfers naar hotel h/t
Toeristentaks
7 overnachtingen in halfpension in het hotel Costa Narejos**** (ontbijt en avondmaal in buffetvorm)
Nederlandstalige fietsbegeleiding

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Lunches
Transport fiets € 131,00pp
Verzekeringen
Eventuele inkomgelden en persoonlijke uitgaven
Eventuele brandstof- en luchthaventaksverhoging

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Fietstransport

Op deze bestemming fiets je met je eigen fiets. Je levert op voorhand je fiets bij ons binnen in en een transportfirma levert je fiets op de aankomstdag af aan het hotel in Mar Menor. Enkele dagen na de vakantie kan je je fiets weer ophalen. De exacte ophaallocaties leggen we 6 weken voor afreis vast op basis van de ingeschreven deelnemers. Voor het transport van je fiets naar Mar Menor betaal je 131 euro extra.
Het is belangrijk dat je fiets tip top in orde is zodat we problemen ter plaatse vermijden.

Eigen risico: Govaka cvba is niet aansprakelijk voor eventuele schade en/of diefstal van gehuurd of eigen fietsmateriaal tijdens de vakantie.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 31

Belangrijke bagage

Fietshelm (verplicht voor alle tempogroepen)

Gezondheid

Een goede tot sportieve conditie, afhankelijk van de gekozen tempogroep

Klimaat regio Murcia

Onze vakantiebestemming ligt in het zuid-oosten van de provincie Murcia. De Mar Menor regio behoort tot de Costa Cálida, d.i. een van de Spaanse Costa’s, en betekent letterlijk zoveel als ‘warme kust’. De Costa Cálida is gezegend met een mild Mediterraan klimaat en geniet van ongeveer 300 zondagen per jaar. Minimum temperaturen schommelen in de winter tussen de 12 en 14° minimum en 17 en 22° maximum. Zomertemperaturen variëren van 18-20° minimum tot en met 30-35° maximum.

oefentochten

Voor wie ingeschreven is voor een meerdaagse recreatieve of sportieve fietsvakantie van Govaka & Pasar tijdens de zomer van 2020 organiseren we in het voorjaar drie fiets-oefentochten. Onze oefentochten zijn ideale momenten om je conditie te testen en verder op te bouwen. Het zijn ook uitgelezen kansen om andere deelnemers en de begeleidingsploeg van je fietsvakantie reeds te ontmoeten. Voor recreanten is er geen verplichting maar wel een warme aanbeveling. Meer informatie over de oefentochten bezorgen we na je inschrijving. Voor een oefentocht betaal je ter plaatse €15 per persoon. Hiermee zijn de kosten voor je fietstocht, een ontbijt en de organisatie inbegrepen.
Ga je mee op ons 3-daagse oefenweekend in de Westhoek dan boek je dit weekend via www.govaka.be. Prijs vanaf € 261 per persoon.
Volgende oefentochten staan gepland in 2020:
oefentocht in Laakdal: 13 april 2020 (Paasmaandag)
oefentocht in Wakken: 16 mei 2020
3-daagse Domein de Westhoek van 5 t.e.m. 7 juni 2020 met oefentocht op zaterdag 6 juni 2020

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn in de buurt te vinden)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel Costa Narejos****

Hotel Costa Narejos is een 4 sterren hotel gelegen op 100 meter van het strand. Het is een ruim, comfortabel en modern hotel.

Fotoalbum

Vanaf 661 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord