U bevindt zich hier: Home/Spanje/Pelgrimstocht uit Porto

Wandelvakantie van porto naar Compostela "Camino Portugues"

Alle wegen leiden naar... Compostela, ook vanuit Portugal. Onze tocht met vertrek uit Porto neemt je mee over de Portugese variant van de Camino Frances. Op deze pelgrimstocht wandel je door de prachtige Douro- en Minhostreek. Eens in Spanje doorkruis je het groene Galicië tot Compostela. Deze 240 km lange tocht brengt ons in 10 dagen van Porto naar Santiago de Compostela. De hoogteverschillen zijn niet groot, toch is een goede fysieke conditie belangrijk. Een mooi alternatief voor wie al eens de Camino Francés stapte.

Vroegboekkorting tot 15/1/2020

Geniet van een uitzonderlijke vroegboekkorting van 25 euro per persoon. Deze korting is reeds verrekend in de prijs op de website.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…

We verblijven onderweg in kwalitatieve (pelgrim)hotels, steeds in of vlakbij het centrum van de historische stadjes die verbonden zijn met de traditie van de Camino Portugues.
Ze vormen steeds een comfortabel rustpunt na onze voettocht en zijn een prima uitvalsbasis voor een bezoek en kennismaking met de lokale sfeer en cultuur.
Hotels zijn onder voorbehoud. Indien een wijziging noodzakelijk is, zorgen we steeds voor een gelijkwaardig alternatief.

Dag 1
Vlucht Brussel naar Porto. Transfer naar ons hotel en een wandeling door het historische centrum van Porto. We voorzien een avondmaal in een typisch Portugees restaurant.
Hotel Porto: AC Porto (A)

Dag 2
Transfer ( met metro) van Porto naar Maja (aan de rand van de stad). Hier begint onze Camino Portugues. We stappen tot Arcos (23km).
Hotel Porto: Villa C Hotel&Spa (O, P, A)

Dag 3
Van Arcos naar Barcelos (20km). Via San Pedro de Rates gaan we door het licht glooiende landschap naar Barcelos.
Hotel Barcelos: Do Terço (O, P, A)

Dag 4
Van Barcelos naar Ponte de Lima (34 km). Dit wordt onze langste dag. Via Balagues bereiken we het middeleeuwse stadje Ponte de Lima.
Hotel Ponte de Lima: Inlima Spa (O, P, A)

Dag 5
Van Ponte de Lima naar Rubiaes (18 km). We steken de rivier de Lima over. Na de klim naar de Portella Grande dalen we af naar het slaperige dorpje Rubiaes.
Hotel Rubiaes: Repouso Do Peregrino (O, P, A)


Dag 6
Van Rubiaes naar Valenca (met bezoek) en verder naar Tui (20 km). Langs Valenca do Minho op de grens met Spanje verlaten we die dag Portugal en komen in het middeleeuwse vestingstadje Tui.
Hotel Tui: Alfonso 1 (O, P, A)


Dag 7
Van Tui tot Redondela (18 km).
Hotel Redondela: Santo Apostolo (O, P, A)


Dag 8
Van O Porrino naar Arcade (22 km). Via Redondella en de Alto de Lomba naar Arcade. Van Arcade rijden we met openbaar vervoer naar Pontevedra.
Hotel Pontevedra: Galicia Palace (O, P, A)


Dag 9
Van Pontevedra naar Caldas de Reis (21 km). Caldas de Reis is een kuuroord met natuurlijke warmwaterbronnen dat reeds sinds Romeinse tijden een geliefde pleisterplaats is voor vermoeide pelgrims.
Hotel Caldas de Reis: O Cruceiro (O, P, A)


Dag 10
Van Caldas de Reis naar Padron (19km). In Padron kwam volgens de legende de boot met het lichaam van Jacobus aan land.
Hotel Padron: Scala (O, P, A)


Dag 11
Van Padron naar Santiago de Compostela (24km). We klimmen naar de Agro de Monteiros vanwaar we de torens van Santiago de Compostela voor het eerst kunnen zien. Door de Faxeira poort, de toegangspoort tot de oude stad, bereiken we ons einddoel het Obradoiro plein met de kathedraal waar de apostel op ons wacht.
Hotel Santiago de Compostela: Hesperia Peregrino (O, P, A)


Dag 12
Bezoek centrum en kathedraal. ‘s Middags maken we de eucharistieviering mee. Een spontaan applaus barst los als het botafumeiro met een ruk tot stilstand komt. Transfer naar de luchthaven en terugvlucht naar Brussel.
(O)

Toeslagen

Toeslag éénpersoonskamer: €540

Inbegrepen

11 overnachtingen in halfpension
Picknick tijdens de stapdagen
Bagagetransport
Heen- & terugvlucht
Nederlandstalige wandel- en reisbegeleiding
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Niet vermelde maaltijden
Toeristentaks (ter plaatse te betalen)
Eventuele inkomgelden
Annulatieverzekering (facultatief, 4% van de reissom)
Bagageverzekering
Reisbijstandsverzekering – ongevallenverzekering
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstoftoeslag en luchthaventaksverhoging

Heb je nog vragen over je vakantie?

Yves van Hulsel is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Yves.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 10 deelnemers

Wandelniveau

2 à 3 schoenen: dagtochten tot 36 km/dag - glooiend terrein - goed begaanbare paden - conditie van de regelmatige sporter/wandelaar vereist - dagrugzak).

Wandeluitrusting

Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden. Bagagetransport is voorzien.

Eigen risico

Govaka cvba en de reisbegeleiders zijn niet verantwoordelijk en niet aansprakelijk voor eventuele schade of diefstal aan het eigen fietsmateriaal/bagage van de deelnemers (ook niet tijdens het transport en/of overnachtingen). De deelnemers dienen zelf te voorzien in een fietsverzekering of bagageverzekering indien ze dit wensen.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Bagagevoorschriften

We vliegen met Iberia Airlines naar uw droomvakantie. Iberia Airlines hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Je mag 1 stuk handbagage meenemen per persoon met maximaal volgende afmetingen: 56cmx25cmx45cm en 1 persoonlijk item (vb aktetas, PC, ...)
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage (max 23kg) meenemen per persoon. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L + B + H)
• Overgewicht/oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn in de buurt te vinden)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Verschillende (pelgrim)hotels

Fotoalbum

Vanaf 1944 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord