U bevindt zich hier: Home/Spanje/Wandelen op Lanzarote

Het Canarisch eiland Lanzarote

Dit voorjaar biedt Govaka & Pasar een unieke wandelvakantie naar het vulkanische eiland Lanzarote. Hou je van zon, natuur, cultuur en ook van luxe? Mis dan dit exclusieve aanbod niet!

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1 (A)
Brussels airlines vliegt ons naar Lanzarote. Na een korte busrit komen we bij ons hotel in Costa Teguise. In de vooravond kunnen we dit gezellig kustdorp verkennen.

Dag 2 (O, A)
Onze eerste volle dag op Lanzarote starten we met een bezoek aan de Mercado in Teguise. Deze markt, in de oude hoofdstad van het eiland, biedt ons de mogelijkheid de traditie van de bevolking te leren kennen. Kort voor de middag brengt de bus ons naar Mancha Blanca waar we de Caldera Blanca beklimmen. En tijdens de terugrit naar het hotel is er misschien nog tijd voor een extraatje: een stop in Tahiche en bezoek aan Fudacion César Manrique.

Dag 3 (O, A) De bus brengt ons naar Orzola waar we de veerboot nemen naar Isla Graciosa. Op dit eilandje maken we een unieke kliffenwandeling. De veerboot brengt ons terug bij de bus. Op de terugweg naar het hotel genieten we onderweg van de mooie uitzichten en maken we nog een tussenstop in Haria gelegen middenin een groene vallei.

Dag 4 (O, A)
Voor wie het wenst wordt dit een dag om te luieren en de genieten van de zee, het strand of de zwembaden in het hotel. Wie zijn wandelschoenen geen rust wil geven kan meestappen met Luc naar het panoramisch zicht boven op Montana Corona (229 meter hoog)

Dag 5 (O, A)
Deze dag wordt een hoogdag voor wie houdt van vulkanisch landschap. Wij bezoeken Timanfaya, het beschermd vulkanisch gebied op Lanzarote. Met speciale bussen doen we de “Ruta de los Volcanes” en onze eigen bus brengt ons tot bij Salinas de Jumubio en het bijzondere natuurfenomeen Los Hervideros. Daarna strekken we ook nog “even“ de benen door de lavavelden bij El Golfo en sluiten we deze dag af met een bezoek aan La Geria, bekend als wijnstreek.

Dag 6 (O, A)
Bezoek aan Mirador del Rio. César Manrique toont ons vandaag hoe hij de fauna en flora in zijn architectuur op een unieke manier samen kon brengen. Jameos del Aque en Jardin de Cactus zijn daar sublieme voorbeelden van. Tussen beide bezoek binden we onze wandelschoenen aan om de kust en de zee te bewonderen in Charco Del Palo.

Dag 7 (O, A)
Opnieuw een dag om te genieten: van de zee het strand of de mooie hotel faciliteiten. Een fiets huren en langs de dijk fietsen is ook een mogelijkheid of een begeleide kustwandeling met Luc naar Punta de la Corvina ? U kiest maar en in de vooravond even kuieren op de wekelijkse Mercado in Costa Teguise.

Dag 8 (O)
Een laatste kans voor een strandwandeling of te shoppen in de boetiekjes van Costa Teguise. Daarna transfer naar de luchthaven en vlucht naar België.

Inbegrepen

7 overnachtingen in het luxueuze Barceló Teguise Beach ****
Halfpension vanaf diner dag 1 tot ontbijt op dag 8
Vluchten Brussel - Lanzarote h/t
Transfers en bezoeken volgens programma (luxebus op wandeldagen - veerboot Isla Graciosa, Ruta de los Volcanes en bezoek : Mirador del Rio, Jameos del Aqua en Jardin de Cactus; Fudacion César Manrique )
Nederlandstalige wandel- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Lunches/Picknick
Dranken bij maaltijden
Reisbijstandsverzekering
Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom en andere verzekeringen
Lokale toeristentaksen (aan de hotelreceptie ter plaatse te betalen)
Eventuele brandstof-of luchthaventaksverhoging
Persoonlijke uitgaven

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 238
Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Wandelniveau

1 à 2 schoentjes (lichte tot gemiddelde wandelvakantie van 3 tot 6u stappen, tot 15 km/dag - glooiend tot heuvelachtig terrein, tussen 300-700m hoogteverschil/dag - overwegend goed begaanbare paden - conditie van de regelmatige wandelaar vereist - dagrugzak)

Belangrijke bagage

Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden.

Gezondheid

Een normale conditie.

Bagagevoorschriften

We vliegen met Brussels Airlines naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 12 kilo.
• Ruimbagage: je mag 1 stuk ruimbagage (max 23 kg) meenemen. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L+B+H).
• Overgewicht/oversize: eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn te vinden dichtbij het hotel)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel Barcelo Teguise Beach ****

We logeren in het luxueuze viersterrenhotel Barceló Teguise Beach aan het strand van Costa Teguise, op 150 m van het strand Las Cucharas. De maaltijden zijn er erg verzorgd. Het hotel staat gekend om haar 'infinity pool' (zwembad met zicht op zee) en biedt alle faciliteiten en luxe voor een heerlijke vakantie. Tegen betaling geniet je van de spa. Wifi is gratis. We logeren in Junior Suites (45 m²) (slaapkamer bevindt zich in aparte ruimte) die beschikken over badkamer, kluisje, koelkast ... én hydromassage-bad.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord