U bevindt zich hier: Home/Spanje/Wandelen op Tenerife

Tenerife

In een gemoedelijke sfeer gaan we Tenerife’s landschappelijke schoonheid ontdekken : oeroude dennenbossen, bizarre tufsteenformaties ( zoals in een maanlandschap ) en adembenemende kloven wisselen elkaar af.
Hoogtepunt vormt de bestijging van de “ Pico del Teide “ , met zijn overweldigende 360°-panoramablik.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Dag 1: Aankomstdag (A)
Vlucht naar luchthaven Tenerife Sud . Transfer naar hotel in Vilaflor. Begroeting door plaatselijke begeleider met korte bespreking van het weekprogramma. Gezamenlijk avondeten

Dag 2: Maanlandschap “Paisaje Lunar" (O, A)
Vertrekkende vanuit het hotel brengt de wandeling ons door de bossen naar het zogenaamde “ witte maanlandschap”. ‘s Avonds is er een wijnproeverij (met aansluitend avondeten) voorzien in een plaatselijke bodega.

Dag 3: Bezoek aan Masca-kloof (O, A)
Zoals het gezegde zegt: Wie Masca niet heeft gezien, heeft niets gezien! Na een boottocht vol indrukken langsheen de steile kust van Los Gigantes, stijgen we al wandelend door het rotsenlabyrinth van de Masca-kloof naar het dorpje met dezelfde naam. Wandelduur: 3 à 4 h – Hoogtemeters: stijgend 600 m

Dag 4: Oratava-dal (O, A)
Nabij Tacoronte voert ons het oude en avontuurlijk aangelegde jagerspad (Organos-bergpad) doorheen de oeroude dennenbossen en de plaatselijke overweldigende plantengroei naar het einddoel van onze wandeldag. Onderweg genieten we van prachtige uitzichten op de hoogste top ( Pico del Teide ) en in het diepe dal. Wandelduur: 4 à 5 h – Hoogtemeters: stijgend/dalend 500 m

Dag 5: Anaga-gebergte (O, A)
Dit gebergte vormt het oorspronkelijke en oudste deel van het eiland (Noord-Oost Tenerife) en is een echt wandelparadijs. Vanuit het dorpje “Taganana“ start een prachtige kustwandeling welke eindigt aan een wilde rotsbaai (kleine pauze). De “ Baranco de Afur de Tamadiste “ vormt tesamen met de klim naar het dorpje Afur een fascinerend slot van deze wandeling. Wandelduur: 3 à 4 h – Hoogtemeters: stijgend 500 m/dalend 300 m

Dag 6: Bergtop Guajara, met nadien passage “zwart en wit maanlandschap“ (O, A)
De hoogste berg van de kraterrand (Guajara 2715 m ) en het kleurrijke maanlandschap zijn de doelen van deze wandeldag. Vanaf het Parador-hotel vangt de klim aan naar de top met onderweg een ruime blik over de volledige “Canadas del Teide (met op achtergrond ook steeds de Pico zelf ). Verder naar het zuiden bereiken we de “Camino de Chasna“ die ons naar eerst het zwarte en daarna naar het reeds bekende witte maanlandschap brengt. Door het dennenbos dalen we dan verder af naar onze verblijfplaats Vilaflor. Wandelduur: 6 à 7 h – Hoogtemeters: stijgend 800 m/ dalend 1400 m

Dag 7: Pico del Teide (O, A)
De hoogste berg roept, maar de beklimming zal volgens eigen beslissing plaatsvinden. De beklimming kan ofwel volledig gewandeld worden, ofwel grotendeels met lift gedaan worden en de laatste 170m al wandelend. Om niet te overdrijven in duurtijd en zwaarte van de wandeling wordt de afdaling ( buiten de 170 m) met z’n allen met de lift gedaan. Nadien een terrasje met een uitzonderlijk mooie aanblik op het doel van vandaag. Wandelduur: beklimming /deels daling te voet 5 à 6 h. Hoogtemeters: stijgend 1400 m/ dalend 170 m

Dag 8: Terugvlucht naar België (O)
Vrije tijd naargelang vluchtschema. Gezamelijke overbrenging naar luchthaven Tenerife Sud.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 206
Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.

Inbegrepen

Vlucht heen/terug
Transfers luchthaven-hotel-luchthaven
7 overnachtingen in HP in hotel Alta Montana***
Transfers volgens programma
Wijnproeverij
Duitstalige wandelgids en Nederlandstalige Govaka&Pasar reisleiding

Niet inbegrepen

Lunches of picknicks
Boottocht (ter plaatse betalen: +/- 13 euro) onder voorbehoud van weersomstandigheden
Kabelbaan (ter plaatse betalen: +/- 30 euro ) onder voorbehoud van weersomstandigheden
Eventuele brandstof en luchthaventaksverhoging
Toeristentaks (ter plaatse betalen)
Persoonlijke uitgaven
Verzekeringen
Fooien

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarde

Minimum 10 deelnemers

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn te vinden dichtbij het hotel)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel Alta Montana ***

Hotel Alta Montaña ligt op een landgoed in Vilaflor, op 15 minuten rijden van Nationaal Park del Teide en in een schilderachtige omgeving naast het bos van Vilaflor en wordt omgeven door wijngaarden en fruitbomen. Het hotel beschikt over een buitenzwembad met zonneterras, een grote tuin met fruitbomen en kamers met uitzicht op de zee en het omliggende platteland. Het restaurant serveert tal van creatieve gerechten en traditionele, lokale gerechten. WiFi is gratis beschikbaar in de openbare ruimtes.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord