Wandelen op Mallorca

Het Spaanse eiland Mallorca heeft veel meer te bieden dan enkel strandplezier. Wie badpak en zwembroek omruilt voor een paar stevige wandelschoenen kan kennismaken met het grillige Tramuntana gebergte en de ruige kustlijn. Tijdens onze staptochten genieten we van spectaculaire uitzichten. De wandeltochten zijn best pittig. Een behoorlijk wandelconditie is echt wel nodig en enige ervaring met stappen op ruw en geaccidenteerd terrein is aanbevolen.

Wandelniveau

2 schoentjes: dagtochten van 5 tot 6u stappen, tot 20 km/dag - glooiend tot heuvelachtig terrein, tot 700m hoogteverschil/dag - overwegend goed begaanbare paden - conditie van de regelmatige sporter/wandelaar vereist.
Deze wandelreis is geschikt voor elke wandelaar die over een goede gezondheid beschikt en regelmatig stapt. De dagtochten verlopen over een afwisselend en heuvelachtig parcours.

Dagprogramma

Dag 1
Vlucht van Brussel naar Mallorca. Transfer naar het hotel in Can Picafort. Afhankelijk van de vluchturen kunnen we nog een kleine verkennende wandeling maken. Diner en overnachting.

Dag 2
’s Morgens vertrek met de bus tot het dorpje Betlem op het schiereiland Llevant. Onze tocht begint met een klim naar het ‘Ermita De Betlem’ En gaat verder naar de Talaia Freda. Afstand 15 km. 5u stappen.

Dag 3
Met onze bus rijden we naar het stuwmeer van Cuber. Hier begint onze prachtige rondwandeling rond de Tossals Verds. Tijdens enkele steilere klauterpassages worden we beveiligd door stevig in de rotsen verankerde kettingen. Afstand 12 km. 5u stappen.

Dag 4
Op het schiereiland Formentor, aan de noordkust van het eiland genieten we van spectaculaire vergezichten. We bewandelen de hoge klippen van het schiereiland dat als een grote rotsvinger uitsteekt in de Middellandse Zee. De wind kan hier stevig waaien! Eindpunt van onze tocht is de bekende vuurtoren. Afstand 15 km. 5u stappen.

Dag 5
Vanaf de Col de sa Batalla beklimmen we vandaag de hoogst bewandelbare top van het eiland: de Puig de Massanela (1364 m). Eerst gaat het door dennenwoud en boven de boomgrens verder door een verweerd karstlandschap. Uiteindelijk ligt letterlijk het ganse eiland aan onze voeten. Een niet zo lange wandeling, maar wel met een stevig hoogteverschil. Afstand 12 km. 5u stappen.

Dag 6
Rond de Puig Roig. Eén van de paradepaardjes van de wandelingen op Mallorca, en enkel op zondag toegankelijk. We vertrekken van het klooster van Lluc en maken een stevige rondwandeling door één van de meest verlaten berggebieden van het eiland. Grandioze uitzichten op de Noordelijke rotskusten. Een lange wandeling maar eerder beperkte hoogteverschillen. Afstand 21 km. 6u wandelen.

Dag 7
We besluiten met een andere topwandeling op Mallorca. De wandeling naar de mirador op het schiereiland van Alcudia is een klassieker met prachtige uitzichten op de baai van Alcudia en Pollenca. We sluiten onze wandelweek af in het Oud-Romeinse stadje Alcudia. Afstand 15 km. 5u. wandelen.

Dag 8
Vrije tijd volgens vluchturen. Terugreis

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 130
Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers volgens programma
7 overnachtingen in halfpension
Deelnemersbrochure
Wandel- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Lunches
Inkomgelden
Drank bij de maaltijden
Eventuele toeristentaks (ter plaatse aan hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstof- en luchthaventakstoeslag

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers: 12

Belangrijke info

Gezondheid: Een normale conditie.

Belangrijke bagage

Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden.

Bagage voorwaarden vluchten

We vliegen met TuiFly naar uw droomvakantie. TuiFly hanteert volgende bagagevoorschriften:
• Handbagage: Per passagier wordt slechts 1 stuk handbagage toegelaten van maximaal 10 kg. De maximum afmeting voor de handbagage bedragen 55 x 40 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 115 cm).
• Ruimbagage: Je mag 1 stuk ruimbagage met een maximaal gewicht van 20 kg per persoon meenemen. De maximum afmetingen van de ruimbagage bedragen 80 x 60 x 25 cm (maximum totaal van alle afmetingen 158 cm).
• Overgewicht / Oversize: Eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn te vinden dichtbij het hotel)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Montecarlo****

Het 4-sterren hotel Montecarlo ligt in het centrum van Can Picafort, is volledig gerenoveerd in 2012 en beschikt over : binnen- en buitenzwembad - welnesscenter - trendy kamers met airco, douche, satelliet-tv, gratis wifi en balkon.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord