U bevindt zich hier: Home/Spanje/Wandelvakantie Rosas

Wandelvakantie Rosas

Ontdek naast het strand en de baai de andere zijde van de de Costa Brava. De natuur van het achterland is verrassend mooi en afwisselend. Zeker de wandelingen naar Cadaqués en Cap de Creus zijn best pittig. Ze vragen enige conditie. Dagelijks wandelen we 3 tot 5 uur. Aanvullend bezoeken we het vissersdorp Cadaqués, het middeleeuws stadje Castelló d’Empuriés en Monastir Sant Pere de Rodes. We verblijven in het uitstekende Mediterraneo Park, dichtbij het Santa Margarida strand, op amper 1 km van het centrum van de badplaats Rosas.

ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz.
Omwille van gezondheidsredenen is het mogelijk dat bepaalde uitstappen/activiteiten kunnen vervangen worden door een waardig alternatief.

Dag 1
Vlucht Brussel-Barcelona + transfer (+/- 200km) naar het hotel in Rosas. Verkenning van het oude centrum van het stadje Rosas. (A). Transfer kan mogelijks met openbaar vervoer zijn.

Dag 2
Wandelen langs de baai van Rosas. Vanuit de de haven volgen we een tijd de kust en dan slaan we af landinwaarts en keren zo terug. 14 km. (O, A)

Dag 3
Wandelen naar het Castelló d’Empuriés, grotendeels via de GR92 en door het natuurgebied Aiguamolls. Het middeleeuws stadje Castelló d’Empuriés dateert uit de negende eeuw en heeft typische kleine steegjes. We keren terug naar Rosas met openbaar vervoer. 10 km. (O, A)

Dag 4
Cadaqués is een afgelegen vissersdorp dat beroemd werd door kunstenaars Federico García Lorca, Pablo Picasso en Joan Miró. En ook Salvador Dalí had een villa in Port Lligat, even buiten Cadaqués. We wandelen er heen en keren terug naar Rosas met het openbaar vervoer. (O, A)

Dag 5
Via een oude camino wandelen we naar Cap de Creus. Dit is een beschermd natuurgebied waar de Pyreneeën uitlopen in de Middellandse Zee. Transport: Heen en terug met openbaar vervoer. Facultatief: terug met de boot. (O, A)

Dag 6
We wandelen tot aan het hoog gelegen Monastir Sant Pere de Rodes en van daaruit dalen we wandelend naar Pau. Transport: Heen en terug met openbaar vervoer. (O, A)

Dag 7
Korte wandeling tussen olijfbomen en wijnranken. Namiddag vrije invulling. (O, A)

Dag 8
Na ontbijt met de bus vertrek voor bezoek aan Girona. Transfer naar de luchthaven van Barcelona. Terugvlucht naar Brussel. Programma onder voorbehoud van vluchturen en mogelijkheden transfers. (O)

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 252

Inbegrepen

Vluchten heen en terug
Transfers luchthaven-hotel
7 overnachtingen in halfpension
Deelnemersbrochure
Wandel- en reisbegeleiding

Niet inbegrepen

Lunches
Drank bij de maaltijden
Boottocht facultatief (+/- 10 euro)
Openbaar vervoer en inkom Monastir (+/- 30 euro per persoon)
Toeristentaksen (ter plaatse aan hotel te betalen)
Verzekeringen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele brandstof- en luchthaventakstoeslag

Belangrijke info

Gezondheid: een normale conditie

Heb je nog vragen over je vakantie?

Frieda De Koninck is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Frieda.

Vertrekvoorwaarden

Minimum aantal deelnemers: 9

Belangrijke bagage

Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool zijn noodzakelijk.

Wandelniveau

2 schoentjes: Gemiddelde wandelvakantie: dagtochten met meestal een vaste verblijfplaats (4 tot 6 uur stappen, tot 20 km/dag) - glooiend tot heuvelachtig terrein (tot 700 m hoogteverschil/dag) - goed begaanbare paden - conditie van geoefende wandelaar vereist - dagrugzak.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: identiteitskaart of paspoort geldig bij inreis en tijdens verblijf
Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Een Europese ziekteverzekeringskaart. Deze kaart is aan te vragen bij uw mutualiteit. Let op: de kaart is maar 1 jaar geldig.

Als een minderjarige zonder (een van) beide ouders en met een identiteitsdocument reist, wordt aanbevolen een ouderlijke toestemming mee te nemen.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen e-mailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In Spanje betaal je met de Euro (geldautomaten zijn in de buurt te vinden)

Klimaat

Afhankelijk van de breedteligging, afstand tot de zee, hoogte, etc. kent Spanje verschillende klimaatzones. Algemeen kan je zeggen dat van Noord naar Zuid een overgang gemaakt wordt tussen het zachte, maar regenrijke klimaat van West-Europa en het hete en drogere klimaat van Afrika. De zomers zijn over het algemeen warm, met in de bergen een temperatuur die enkele graden lager ligt.

Hotel Mediterraneo****

Je verblijft in het hotel Mediterraneo Park****, vlakbij het Santa Margarida strand en op amper 1 km van Rosas.. Dit uitstekende 4*-hotel beschikt over: buitenzwembad, mooi aanlegde tuin, welnesscentrum (betalend), modern ingerichte kamers met bad/douche, satelliet-tv en balkon, restaurant met regionale en internationale gerechten in buffetvorm. Gratis wifi-zone.

Fotoalbum

Vanaf 0 euro

Prijzen