U bevindt zich hier: Home/Turkije/Wondermooi Cappadocië

Ontdek het wondermooie Cappadocië

Laat je fascineren door de unieke rotsformaties en mysterieuze steden langs de beroemde zijderoute. Bezoek het prachtige Antalya, de hoofdstad van de Turkse Riviera. Bewonder het prachtige turfsteenlandschap van Cappadocië en ontdek Göreme of de vallei van Dervent. Deze prijs is inclusief vluchten en halfpension.

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden ook bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.

Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…


Dag 1 : Vlucht van Brussel naar Antalya (A)
Je wordt opgevangen door de reisleider die U zal begeleiden naar uw hotel. Ter plaatse volgt de kamerverdeling. Avondmaal en overnachting in de omgeving van Antalya.

Dag 2 : Cappadocië (O,A)
In de ochtend vertrek je met een moderne bus richting Cappadocië. Onderweg krijg je informatie over Turkije, de plaatselijke bevolking, enz. Je bezoekt het Mevlanaklooster te Konya, dat in de 13e eeuw één van de grootste orde van de wereld was. Avondmaal en overnachting in Cappadocië.

Dag 3 : Cappadocië (O,A)
Na het ontbijt ontdek je met de bus verder Cappadocië en bezoek je het openlucht museum Göreme, Pasabag en maak je een wandeling door de diverse valleien, waaronder de vallei van Dervent. Cappadocië bestaat uit een tufsteenlandschap, ontstaan
door uitbarstingen van vulkanen en kalksteen. Door langzame verwering en de verschillende gesteentetypen die elk anders en met een andere snelheid eroderen is een bijzonder grillig landschap ontstaan. Vooraleer terug naar het hotel te gaan bezoek je nog de ondergrondse stad Cardak. Optioneel kan je deelnemen aan een Turkse avond met een show van de dansende Derwisjen of een ballonvaart met een ongelooflijk mooi zicht over de stad Cappadocië. Avondmaal en 2e overnachting in Cappadocië.

Dag 4 : Cappadocië (O,A)
Vandaag bezoek je het Ihlaradal met grotkerken en een klooster. Hier hebben de kluizenaars ervaren wat eenzaamheid is. We wandelen door tot aan Belisirma. Op de terugkeer naar het hotel stop je nog bij een krater. Avondmaal en 3e overnachting in Cappadocië.

Dag 5 : Antalya (O,A)
We vertrekken terug richting Antalya. Onderweg bezoek je nog een tapijtknoperij waar je oa. een uitéénzetting krijgt van de geschiedenis van de tapijtknoperij en de mogelijkheid krijgt om tapijt(en) aan te kopen. Zowel op de heenrit naar naar Cappadocië als op de terugrit naar Antalya rij je door de Konyavlakte, gekend voor de graanteelt. Avondmaal en 2e overnachting in de omgeving van Antalya.

Dag 6 : Antalya (O,A)
Na het ontbijt bezoek je vandaag de hoofdstad van de Turkse Riviera: Antalya. Als het kan bezoek je een plaatselijke markt waar je de sfeer tussen de plaatselijke bevolking kan opsnuiven. Later op de dag bezoek je een juwelen- en lederbedrijf met de mogelijkheid om juwelen, leder aan te kopen. In de loop van de namiddag terugrit naar het hotel. Avondmaal en 3e overnachting in de buurt van Antalya.

Dag 7 : Antalya (O,A)
Vandaag kan je optioneel (+/- 40 euro inclusief middagmaal) de veelbesproken en wondermooie site Sagalassos bezoeken. Deze antieke stad heeft een monumentale ingangspoort, een zuilengalerij, een agora, een tempel en een grandioos theater.
Avondmaal en 4e overnachting in de buurt van Antalya.

Dag 8 : Antalya-België (O)
Terugreis naar België. Na deze 8 mooie dagen hopen we dat je tevreden en met mooie herinneringen terug naar België keert. Prettige vlucht en behouden thuiskomst.Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 110
Toeslag niet-leden Pasar & kwb: € 25 p.p.

Inbegrepen

Vluchten heen/terug Brussel-Antalya
Transfers volgens programma
7 overnachtingen in 4 en 5-sterren hotels in halfpension (ontbijt en avondmaal)
Nederlandstalige reisbegeleiding
Uitstappen en inkomgelden volgens programma
Verplaatsingen in een moderne autocar

Niet inbegrepen

Dranken bij maaltijden
Middagmalen
Optionele excursies
Visum (+/- 20$/persoon)
Eventuele toeristentaksen (ter plaatse aan hotel betalen)
Verzekeringen
Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
Eventuele brandstofprijs- en luchthaventaksverhogingen
Persoonlijke uitgaven en fooien
Bij late aankomst bepaalt het hotel of er nog een avondmaaltijd wordt gegeven

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van doorverkoper voor DSC management.

Vertrekvoorwaarde

Minimum aantal deelnemers: 15

Visum

Visum ($20,00/persoon)
Vanaf 10/04/2014 is het verplichte visum voor Turkije enkel nog verkrijgbaar via de website http://www.evisa.gov.tr/. Het visum dien je vooraf aan te kopen en te printen. Je kan dit niet ter plaatse op de luchthaven regelen. Meer info vind je terug op de vermelde website.

Reisschema

Tijdens de reis bezoek je een tapijtknoperij en een juwelen- en lederbedrijf waar je de mogelijkheid krijgt om producten aan te kopen.

Reisformaliteiten

Mee te nemen: paspoort minimum 6 maanden langer geldig dan dag van aankomst + VISUM op voorhand aan te kopen en uit te printen via de site http://www.evisa.gov.tr/
Een ouderlijke toestemming is verplicht als minderjarigen niet reizen met beide ouders

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend
Meer informatie op de website.

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money

In Turkije betaal je met de Turkse Lira
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat Turkije

Voor meer informatie over het klimaat in Turkije kan je terecht op www.klimaat.nl/turkije

Fotoalbum

Vanaf 499 euro

Prijzen

Deze website maakt gebruik van cookies die je voorkeuren opslaan om op die manier het surfen te vergemakkelijken. Je bezoek aan www.govaka.be betekent dat je akkoord gaat met het gebruik van cookies. Akkoord