Natuur, meren en bergen
Onder beheer van de National Trust
Logeren in een historische pub
Combi van genieten en wandelen

Lake District, Engeland

In het noordwesten van Engeland ligt het Lake District. Dit gebied met zijn vele meren is ontstaan op het einde van de laatste ijstijd. Het is een ruig en bergachtig landschap maar, o zo mooi. Het leent zich tot wandeltochten met prachtige vergezichten. Het is ruraal gebleven en landbouw was de voornaamste economische bedrijvigheid.

Ledenkorting kwb of Pasar

Als lid van kwb of Pasar krijg je 25 euro korting per persoon.

Hoogtepunten

1. Buttermere Valley met Newlands Pass
2. Prehistorische sites
3. Uitzicht over Grasmere vanaf Loughrigg

Dagprogramma

Hieronder vind je het reisschema per dag. We vermelden bij elke dag welke maaltijden er inbegrepen zijn: O = ontbijt, L = lunch, P = picknick, A = avondmaal.
Wijzigingen voor het vertrek of tijdens de reis kunnen voorkomen ten gevolge van onvoorziene omstandigheden zoals weer, stakingen, enz…
Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen ten gevolge van maatregelen tegen de verspreiding van corona.

Dag 1: (A)
Samenkomst op luchthaven (Zaventem of Charleroi). Vlucht en rit naar hotel. (A)

Dag 2: (O,A)
Rit naar Buttermere Valley waar we rond Crummock Water wandelen 12 km. Tijdens de rit nemen we een bergpas en houden we halt aan Moss force (waterval).

Dag 3: (O,A)
Rit via Keswick voor onze wandeling langs Long Meg and her Sisters 10 km. Onderweg houden we halt bij de Castlerigg Stone Circle, één van de grootste in Engeland en bij de Aira Force waterval.

Dag 4: (O,A)
Rit naar Grasmere voor de tocht over Loughrigg en rond Rydal Water 13 km. Hier woonde de dichter Wordworth. D

Dag 5: (O,A)
Rit naar Hawkshead voor een toer langs Latterbarrow, Blelham Tarn and Windermere Shore 12 km. Windermere is het grootste meer in het district. In Hawkshead is het Beatrix Potter Gallery en vlakbij is Hill Top haar woning. Beiden in beheer van de National Trust.

Dag 6: (O,A)
Rit naar Holme Fell, Hodge Close & The Cathedral. Tijdens deze wandeling komen we langs een oude leisteengroeve waar zich “the Cathedral” bevindt 8 km.

Dag 7: (O)
Verlaten van het hotel, rit naar de luchthaven en vlucht naar België. Aankomst op Zaventem of Charleroi.

Toeslagen

Toeslag eenpersoonskamer: € 117

Inbegrepen

6 overnachtingen in halfpension
Vluchten heen/terug
Transfers volgens programma in minibusje
Inkomgelden volgens programma
Wandel- en reisbegeleiding
Deelnemersbrochure

Niet inbegrepen

Lunches
Dranken bij maaltijden
Verzekeringen
Annulatieverzekering (facultatief): 4% reissom
Persoonlijke uitgaven en fooien
Eventuele toeristentaksen (ter plaatse aan hotel te betalen)
Eventuele brandstofprijs- en luchthaventaksverhogingen

Meer info over deze reis?

Kom alles te weten over deze wandelreis via ons online-webinar. Alle info via deze link: www.govaka.be.

Heb je nog vragen over je vakantie?

Eric Van Goethem is je reisbegeleider op deze vakantie en zal graag al je vragen beantwoorden. Stuur een mail naar Eric.

Vertrekvoorwaarden

Minimum 8 deelnemers

Belangrijke bagage

Dagrugzak, goede wandelschoenen met profiel in de zool en hoge schacht worden aangeraden.

Gezondheid

Een normale conditie

Wandelniveau

2 schoentjes (tochten van 4 tot 6 uur - overwegend goed begaanbare paden - normale conditie vereist - dagrugzak). De paden voeren door weilanden waarbij je regelmatig via trappetjes over heggen en muurtjes moet klimmen. Bij regenachtig weer kunnen de padden modderig en glibberig zijn.

Pakketreiswetgeving

De combinatie van reisdiensten die de reiziger wordt aangeboden, is een pakketreis in de zin van Richtlijn (EU) 2015/2302, omgezet door de wet van 21 november 2017 betreffende de verkoop van pakketreizen, gekoppelde reisarrangementen en reisdiensten. Bijgevolg kan de reiziger aanspraak maken op alle EU-rechten die voor pakketreizen gelden. De basisrechten van de reiziger krachtens Richtlijn (EU) 2015/2302 zijn opgenomen in de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen, die u steeds kan raadplegen via onze website www.govaka.be.
Govaka cvba treedt op in zijn hoedanigheid van organisator.

Bagagevoorschriften

We vliegen met Brussels Airlines naar je droomvakantie. Volgende bagagevoorschriften zijn van toepassing:
• Handbagage: per persoon mag je 1 stuk handbagage en 1 persoonlijk item meenemen in de cabine. De handbagage mag maximaal 50cm x 23 cm x 40cm meten en het persoonlijk item kan bijvoorbeeld een handtas, laptoptas, cameratas of aktetas zijn. Het maximale totale gewicht van je handbagage plus het persoonlijk item is 12 kilo.
• Ruimbagage: je mag 1 stuk ruimbagage (max 23 kg) meenemen. De ruimbagage mag niet groter zijn dan 158cm (L+B+H).
• Overgewicht/oversize: eventuele toeslagen voor overgewicht of oversize zijn ten eigen laste en ter plaatse te betalen.

Reisformaliteiten

Brexit (bron: www.diplomatie.be 1/1/2021)

Op 1/1/2021 stapte het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Als u na 1 januari 2021 als toerist of voor zaken naar het VK reist, volstaat nog steeds een geldige identiteitskaart. Pas vanaf 1 oktober 2021 zal een internationaal paspoort nodig zijn.

Praktisch betekent dit voor de reis van 30/8-5/9/21 je identiteitskaart voldoende is, maar voor de reis van 27/9 tot 3/10 een internationaal paspoort noodzakelijk is.

Opgelet: De Europese Verzekeringskaart geldt niet langer in het Verenigd Koninkrijk. We adviseren u om een privé ziekteverzekering af te sluiten.
Indien u aangesloten bent via uw ziekenfonds bij Mutas bent u voor bepaalde medische kosten gedekt via Mutas (aan de voorwaarden bepaald door Mutas).
We adviseren dit zelf goed na te vragen via uw ziekenfonds op private verzekeraar.

Uw Belgisch rijbewijs zal wel nog geldig zijn in het VK.

Informatie onderhevig aan wijzigingen en niet bindend

Tip: Maak een kopie van je reisdocumenten en bewaar deze apart. In geval van verlies of diefstal, zal je op de Belgische ambassade/consulaat sneller geholpen zijn. Je kan ook de reisdocumenten inscannen en naar je eigen emailadres sturen. Zo kan je er altijd aan.

Money money money ...

In het Verenigd Koninkrijk betaalt u met de Britse Pond £
De huidige wisselkoers vind je op https://www.wisselkoers.be/valuta

Klimaat

Voor meer info over het klimaat in het Verenigd Koninkrijk kan je terecht op www.klimaatinfo.nl/klimaat

The King's Head Inn

The King’s Head Inn Het is een gewezen postkoets afspanning uit de zeventiende eeuw gelegen aan de voet van Helvellyn in het hart van het Lake District. The King’s Head bevind zich in een prachtige omgeving met zichten op St Johns in the Vale, Blencartha en Skiddaw. Er zijn zeventien kamers, alle met sanitair. Er zijn dubbele, twin, single en familiekamers, alle met uitzicht op de “fells” in de omgeving. Er zijn twee unieke eetgelegenheden. Beide bieden traditionele Engelse schotels en lokale specialiteiten bereid met de beste lokale ingrediënten. In ons bekroonde St Johns restaurant presenteert onze chef-kok een creatief viergangen seizoen menu. In de recent heringerichte bar-restaurant serveren wij een keuze van traditionele favorieten. Voor lokale bieren, wijnen en een keuze uit malt whisky’s moet je in de bar zijn. The King’s head heeft nu ook een Lakeland Produce Store, een winkel met een gamma van lokaal geproduceerde voedingswaren, dranken en geschenken van de beste producenten uit Cumbria.

Fotoalbum

Vanaf 1499 euro

Prijzen